Teszt

Zalman K700M: Tessék ránézni az árára

Ismét egy Zalman termék került a kezeink közé, méghozzá a Zalman K700M mechanikus billentyűzet, ami sokáig a gyártó csúcsmodellje volt ezen a területen.

Nemrég váltotta le a K900M, ugyanakkor a K700M rendelkezik néhány olyan megoldással, amivel az új modell nem büszkélkedhet. Ilyen például a Cherry MX Red mechanikus kapcsoló, ami ugye a mechanikus billentyűzetek között az etalon, az utód pedig a Kailh megoldására épül.

Jelenleg 35 000 Ft környékén vásárolható meg, cserébe pedig egy remek billentyűzetet kapunk, de ennyiért már sokkal jobb megoldások is vannak a piacon. Persze nem mindegyik kínál ilyen vékony kávákat, dedikált macro gombokat a szélen és egyenként letiltható gombokat. Utóbbi egy fantasztikus funkció, hiszen egyedileg megadhatjuk, hogy mely gombok legyenek aktívak, a többit pedig lezárhatjuk, így például játék során egészen biztosan nem nyomunk majd félre. Ez tényleg zseniális ötlet, minden billentyűzetnél be kellene vezetni.

A Cherry MX Red kapcsolók helyett jobb lett volna Brown vagy Blue verziót beszerelni, ahogy a legtöbb rivális is tette. A világítás terén csak fehér LED áll rendelkezésünkre, pedig  a megjelenéskor már jó néhány RGB-s rivális volt piacon. Ezt a K900M bepótolta, de a Cherry kapcsolókat Kailhra cserélték, és kivették a dedikált macro gombokat, tehát amit az egyik oldalon hozzáadtak, azt a másikon elvették.

A fényhez természetesen különféle effektek is tartoznak. az oldalsó LED indikátor pedig néhány hasznos információ mellett még jól is néz ki. A billentyűzet egyetlen hátránya az ára, hiszen 35 000 Ft-ot egyszerűen nem ér, pláne úgy, hogy a K900M 29-ért már a miénk lehet.

Ad
Scroll to top