Teszt

Genesis GX75: A nagyokkal versenyezve

A lengyel Genesis főként az alsóbb szegmensben versengő termékeiről híres, azonban akad néhány olyan termékük, mely a legnagyobbak között is megállná a helyét. Ma pont egy ilyen terméket mutatunk be nektek, egészen pontosan a Genesis GX75-öt.Az olcsó gamer egereknél inkább több a hátrány mint az előny egy átlagos egérhez képest, hiszen ami extrát nyújtanának, azok rosszul működnek és csak hátráltatják a játékosokat. A 4-5000 Ft-os kategória sokak által kedvelt, hiszen már külsőre is kapunk valamit és azt hisszük, hogy belsőre is. Ez azonban csak kevés esetben van így, tehát ha tényleg gamer egeret akarunk venni, akkor 10 000 Ft-nál kell kezdeni a keresgélést. A Genesis egere 11 000 Ft-ba kerül itthon, cserébe pedig papíron felsőkategóriás összetételt kínál.

Genesis_GX75_1000x700px_1of31

Külső

Külsőre egy elég átlagos megoldásról van szó, nincsenek extra vonalak és fura dizájnelemek. Ezek egyébként nem is kellenek, egy gamer egér kényelmes és stabil kell hogy legyen. A gyártó kiemelte, hogy ezt a modellt főként az FPS-játékosoknak készítették, külsőre elnézve pedig tényleg a többi FPS egérhez hasonlít leginkább. A méreteit tekintve közepes egérről van szó, mely tenyeres fogással a legkényelmesebb. A gombok terén semmi extrát nem kapunk, csak ami fontos. Két oldalsó gombot, lenyomható görgőt és a szokásos két egérkattintót.

Belső

Az egér lelkét egy 7200 DPI-s optikai szenzor adja, mely ultra alacsony érzékenységi magassággal rendelkezik, vagyis az alacsony DPI-n játszó játékosoknak különösen jó választás lehet. A DPI egészen 400-ig vihető le, sokan pont ezen a szinten játszanak. A frissítés 125 és 1000 Mhz állítható, a lekövetési sebesség pedig 130 ips. A gyártó megemlítette azt is, hogy a gombok alatt OMRON kapcsolólat használtak, melyek a piac legjobbjainak számítanak, ez pedig remek hír. Ezek több mint 10 millió leütést is kibírnak és valóban piacvezető márka az OMRON, így látszik, hogy a Genesis a legtöbbet akarta kihozni ebből az egérből, ami nem meglepő, hiszen a zászlóshajójukról van szó.

Genesis_GX75_1000x700px_2of31

Használat

Nagyjából két hete használjuk már a GX75-öt, előtte egy nevesebb gyártó terméke volt asztalunkon, mely nagyjából kétszer annyiba kerül. Ehhez képest a Genesis GX75 nem okozott csalódást és szomorúságot, jóformán csak az első néhány nap volt fura, mire megszoktuk a más vonalvezetéssel járó különbségeket. Teljesítmény terén visszaesést nem tapasztaltunk, de nem is vártunk. Tudtuk, hogy a GX75 a márka zászlóshajója, az árával pedig a középkategóriában versenyez pedig egy zászlóshajó. Persze több rivális csak a neve miatt adja drágábban a hasonló tudású egerét, illetve a játékosok nagy része be is dől ennek. Mindenesetre a Genesis egyértelműen feltörekvőben van, néhány év múlva már komolyabban szorongathatja a nagyokat ha így folytatja.

A 11 000 Ft-os Genesis GX75 tehát egy remek választás azok számára, akik nem szeretnének valamelyik óriás legalsó kínálatából válogatni, hiszen azok ilyen áron kevesebbet kínálnak.

Ad
Scroll to top