Kiemelt hír Teszt

Genesis PV 44: Konzolos élmény PC-re

A konzolok egy teljesen új játékbéli felfogást és szokást vezettek be a PC-s iparág mellé, a jelenlegi konzolgeneráció pedig már ott tart, hogy konkrétan el tudja szipkázni a vásárlókat a PC-s ipar elől. Nemrég egy olyan eszköz járt nálunk, mely a számítógépes játékosoknak nyújthat segítséget abban, hogy konzolos kényelemmel szórakozzanak.

A Genesis PV 44 ugyanis egy vezeték nélküli kontroller, vagyis szabadságot és bizonyos játékok esetében még kényelmesebb irányítást ígér. Az alábbiakban megnézzük, hogy valóban kényelmes e a PC-s világot konzolos módjára használni, illetve maga a kontroller mire képes.

genesis_pv44_1000x700px_4of31

Kényelem

Amikor egy PC-s gamer kontroller vásárlását tervezi, akkor vélhetően a „konzolos élményekre” vágyik elsősorban, illetve rendelkezik néhány olyan játékkal, melyek még a PC-s változat ellenére is könnyebben irányíthatóak a egy kontrollerrel. A méreteket tekintve a Genesis PV44-et inkább a középkategóriába sorolhatnánk, hiszen se nem túl kicsi, se nem túl nagy. A szerkesztőség számára pont kézreálló volt a tesztalanyunk, de néhány ismerős jelezte, hogy bizony egy fokkal nagyobb kontroller jobban illene a kezükbe. Ebből fakadóan például a fiatal játékosoknak egészen biztos, hogy remek kiegészítő lenne, hiszen könnyű és kézreálló.

Kialakítás

A kialakításnál nem érhet minket meglepetés, a PlayStation kontrollerről mintázott x-kocka-háromszög-kör négyes mellett elől két joystick, néhány extra gomb középen és egy szokásos négyirányú pad várja a játékosokat, a kontroller tetején pedig a szintén konzolos megoldásokból ismert két-két hátsó trigger található meg. Számra tehát bőven el vagyunk látva vezérlőkkel, a legtöbb játékhoz bőven elegendő ennyi gomb. Érdemes megjegyezni, hogy két rezgőmotort is építettek a kontrollerbe, így játék közben határozott visszajelzést kapunk, illetve ezek a motorok a játékélményhez is hozzátesznek.

Minőség

A gombok minősége egy nagyon fontos kérdés, melyet általában érdemes az árazáshoz viszonyítani. A joystickok kiválóan működnek, a többi gombot azonban egy kicsit fásultnak éreztük. Persze hozzánk egy bontatlan, nem bejáratott kontroller került, így érthető a fásultság, mely 1-2 hetes használat után valóban csökkent. Ettől függetlenül viszont egyértelmű, hogy nem olyan gördülékenyek a gombok, mint például egy Xbox One kontroller esetén, de ahogy említettük, érdemes az árakat is megvizsgálni.

502901-natec-genesis-pv44

Szabadság

A Genesis PV44 egyik legnagyobb előnye a vezeték nélküli használat. Ha gépünk egy televízióra van kötve, vagy éppen laptoppal párosítjuk az eszközt, akkor nagyjából 10 méteres távolságig élvezhetjük a szabadságot. Ez meglehetősen nagynak mondható, vélhetően egyik szobánkban vagy a nappalinkban sem ülünk majd messzebb a megjelenítőtől, mint mondjuk 5-6 méter. Érdemes megjegyezni, hogy a csomagban helyet kapott az USB-s vevőegység is, mely pofonegyszerű szinkronizálást tesz lehetővé. A vevő egyébként nem tartozik a legkompaktabb megoldások közé, igazából egy pendrive-ként is tekinthetünk rá.

Ár

Az árazás minden periféria esetében rendkívül fontos. A Genesis PV44 itthon 6000 Ft-ba kerül, amivel a vezeték nélküli megoldások piacán az egyik legolcsóbb termék. Ennek ellenére az 1-2 kategóriával felette versengő kontrollerekkel is simán felveszi a versenyt. A kétszer annyiba kerülő riválisok sem tudnak sokkal többet, sem funkciókban, sem tudásban.

Ad
Scroll to top