Hír PC

A NETGEAR bemutatta az iparág első 2,5 Gbps DOCSIS 3.1 modemét

A NETGEAR, az otthoni és irodai hálózati megoldások vezető gyártója bejelentette a nagy sebességű DOCSIS 3.1 modemeit – a Nighthawk® 2,5 Gbps modemet (CM2000) és a Nighthawk® 2,5 Gbps telefonos modemet (CM2050V).

Annak érdekében, hogy a háztartások képesek legyenek kihasználni leggyorsabb multi-gigabites internetet, a NETGEAR az iparág első DOCSIS 3.1 modemei bevezetésével továbbfejleszti a kábeles modemek képességeit, hogy 2,5 Gbps-os multi-gigabites sebességet biztosítson. A továbbfejlesztett szélessávú hálózati élmény nem az egyetlen előnye a kábeles szolgáltatások előfizetőinek, hanem pénzt is takaríthatnak meg a szolgáltatói modem havidíjának teljes eltörlésével.

A DOCSIS 3.1 támogatja a továbbfejlesztett folyamatokat, amelyek segítenek csökkenteni a hálózat késleltetését, valamint javítják a hangminőséget a VoIP-hívások és a videokonferenciák során. A technológia emellett csúcsidőben is javítja a csatlakozást a csatornák összekapcsolásával, így lehetővé teszi a 4k / 8k videofelvételek zavartalan továbbítását több képernyőre, továbbá jobb online játékélményt nyújt a lag csökkentésének köszönhetően.

Ahogy az emberek egyre jobban függővé válnak az internetkapcsolattól akár munka, tanulás, vagy éppen szórakozás céljából, egyre világosabbá vált, hogy szükség van a prémium internetszolgáltatásokra. A két új Nighthawk 2,5 Gbps modem nagyobb hálózati kapacitást biztosít az otthoni hálózatok számára. A fejlett technológia lehetővé teszi, hogy minden háztartás élvezhesse alegújabb és leggyorsabb internetkapcsolatot a gördülékenyebb streamelés, gyorsabb letöltések, a fokozott videokonferenciás élmény és az alacsonyabb késleltetésű játékélmény érdekében.

A Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) 3.1 legfontosabb előnye, hogy a meglévő technológiai infrastruktúrát használja a nagyobb gigabites sebesség eléréséhez. A DOCSIS 3.1 sokkal költséghatékonyabb technológia az internetszolgáltatók számára, mint az optika, így képesek  több felhasználó számára biztosítani a gyorsabb, szélessávú internetszolgáltatáshoz való hozzáférést. A telepítési költségek gyakorlatilag minimálisak  az új infrastruktúra, illetve az új kábelhálózat kiépítése nélkül. A legtöbb szolgáltató már most is a DOCSIS 3.1-t használja, azonban a háztartásokban is szükséges a meglévő eszközök frissítése az előnyök kihasználásához. A Nighthawk CM2000 és 2050V modemeket úgy tervezték, hogy gyorsabb kapcsolatot és nagyobb kapacitást biztosítsanak az új specifikáció alapján, miközben a jelenlegi szolgáltatásokkal visszafelé is kompatibilisek.

„A NETGEAR-nél folyamatosan az innovációra törekszünk, hogy a legújabb technológiai megoldásokat nyújthassuk a felhasználóknak az otthoni hálózati teljesítmény fokozásához.” – nyilatkozta David Henry, a NETGEAR otthoni csatlakoztatott termékeinek alelnöke. „Ezzel a két új modemmel – a CM2000-rel és a CM2050v-vel – most biztosítjuk azt a lehetőséget, hogy a felhasználók a kábeles kapcsolaton keresztül is élvezhessék a több gigabites internet előnyeit.”

A nagy sávszélesség iránti növekvő igényre válaszolva a NETGEAR örömmel mutatja be a Nighthawk CM2000 2,5 Gbps modemet és a Nighthawk CM2050V 2,5 Gbps telefonos modemet.

A Nighthawk CM2000 és CM2050v 2,5 Gbps modemek legfőbb tulajdonságai:

  • 2,5-szeres internetsebesség: a következő generációs DOCSIS 3.1 modem a 2,5 gigabites ethernet porttal akár 2,5-szer nagyobb sebességet támogat, mint az első generációs DOCSIS® 3.1 modemek.
  • Több-gigabites internetsebesség-rendszer: tapasztald meg a modemek új generációját, amelyek támogatják az akár 2,5 Gbps sebességű multi-gigabites internetszolgáltatásokat is.
  • A legújabb DOCSIS 3.1 technológia: tapasztald meg a kábelmodemek új generációjának előnyeit a beépített DOCSIS® 3.1 modemmel. Tapasztald meg a világ leggyorsabb vezetékes internet letöltési sebességét. Akár 10-szer gyorsabb, mint a DOCSIS® 3.0ii.
  • Visszafelé kompatibilis: teljesen kompatibilis a 32×8 csatornás kiépítéssel DOCSIS® 3.0 módban.
  • Energiatakarékosság: energiatakarékos modem az áramfogyasztás csökkentése érdekében.
  • Takarékos használat: évente akár 168 USD összeget takaríthatsz meg a modem havidíjának megszüntetésével.
  • Multi-gigabites WiFi router támogatás: tökéletesen együttműködik a 2,5 Gbps WAN porttal rendelkező routerekkel, például: az Orbi WiFi 6 Mesh rendszerekkel (RBk852, RBK853), valamint a Nighthawk RAX120 vagy Nighthawk RAX200 WiFi 6 routerekkel.
  • A Nighthawk CM2050V 2,5 Gbps telefonos modem a Comcast Xfinity Voice Plan hitelesítéssel rendelkezik, és két telefonos csatlakozást kínál. 

Elérhetőség:

A Nighthawk 2,5 Gbps modem (CM2000) már elérhető a NETGEAR.com oldalon 249,99 USD ajánlott fogyasztói áron, a Nighthawk 2,5 Gbps telefonos modem (CM2050V) is megvásárolható már 299,99 USD ajánlott fogyasztói áron. A modemek a hivatalos viszonteladók kínálatában várhatóan a következő hónapokban válnak elérhetővé.

Ad
Scroll to top