Hír

Csúcskonfiggal és szuper kiegészítőkkel érkezik hozzánk a ROG Phone 2

Berlinben, az IFA 2019 alkalmával az ASUS nem csak új laptopokkal kápráztatta el a közönséget, hanem itt tartották a ROG Phone 2 európai premierjét is. Az újdonság elképesztő specifikációval és rengeteg hasznos kiegészítővel mossa el az okostelefonok és kézikonzolok közötti különbséget.

A nyers erőt egy 2,96GHz-re húzott Qualcomm Snapdragon 855 Plus chipkészlet és 12GB RAM szolgáltatja 512GB ROM mellett, melynek ellenfele jelenleg nem igazán van az androidos mezőnyben. A 6000mAh-s akkumulátor biztosítja az egésznapos energiát és abban is biztosan lehetünk, hogy jó sok játékidőt kapunk egy töltéssel, ami fontos a célközönség számára, hiszen az egész készülék lényege pont az, hogy bármikor előkaphassuk és kiegészítőkkel együtt egy igazi kézikonzolt varázsoljunk belőle. A dobozban helyet kapott a 30 Wattos ROG HyperCharge gyorstöltő is, így extra költségek nélkül kapunk egy villámgyors USC-C töltőt.

A játékok egyébként egy 6,59 hüvelykes AMOLED panelen jelennek meg, méghozzá 120Hz-es képfrissítéssel és 1ms-os válaszidővel, mely kiváló játékélményt ígér. Ehhez az erőhöz különleges hűtésre is szükség volt, amit a Game Cool II névre keresztelt, 3D gőzkamrás hűtőrendszer testesít meg. Az első generációhoz hasonlóan készült egy hűtési kiegészítő is, mely AeroActive Cooler II néven érkezik és az előző fejlesztésnél négyszer halkabb, vagyis sosem zavar minket és környezetünket.

Említettük már, hogy a kiegészítők milyen fontos szerepet kapnak a ROG Phone II esetében. Azt fontos kiemelni, hogy az előző generációhoz beszerzett kiegészítők többsége kompatibilis az új modellel. Persze mindenen javítottak kicsit, a TwinView Dock II talán az egyik legpraktikusabb kiegészítő, hiszen egy extra 6,59 colos AMOLED FHD+ (2340 x 1080) felbontású kijelzőt kínál, frissített hűtéssel és 5000mAh extra akkumulátorral.

A ROG Kunai Gamepaddal lehet teljes a kézikonzolos élmény, ráadásul használhatjuk dedikált vezérlőként vagy a készülékhez csatlakoztatva. Ami sokak számára még hasznos lehet a vezeték nélküli ROG WiGig dokkoló, mellyel vezeték nélküli képtovábbítást kapunk, így kedvenc monitorunkon vagy tévénken élvezhetjük a készülékről futó médiatartalmakat vagy éppen a játékokat. A Mobile Desktop Dock szintén praktikus, de a vezeték nélküli párja számunkra vonzóbb ajánlatnak tűnik.

A ROG Phone II néhány héten belül itthon is kapható lesz, az európai ajánlott ára pedig 899 euró, vagyis remélhetőleg itthon is befér 300 000 Ft alá.

Ad
Scroll to top