Hír PC

A ROG bemutatja az esportra felkészített Strix GA35 és GT35 gaming asztali számítógép modelleket

Az ASUSRepublic of Gamers (ROG) ma bemutatta a Strix GA35 és GT35 gaming asztali számítógép modelleket, amelyek versenysorozat-kompatibilis teljesítményt és még ennél is többet nyújtanak a versenyszintű esporthoz. A CES 2020 eseményen bemutatkozó ROG Strix GA35 és Strix GT35 gaming asztali számítógép modelleket arra tervezték, hogy nagy terhelés mellett is zökkenőmentes játékot biztosítsanak és megadják azt a rugalmasságot, hogy csúcsminőségű streamek készítésétől a játékok fejlesztéséig mindenre használhatók.

Multiplayer játékokban és az AAA-kategóriás játékok magával ragadó hatásának mélyebbé tétele érdekében a realisztikus vizuális effektusok renderelésekor kritikus a GPU teljesítménye, ezért a Strix asztali számítógépek akár ROG STRIX GeForce RTX™ 2080 Ti grafikus kártyával is rendelkezhetnek. Az olyan nagy teljesítményigényű feladatokhoz, mint a tartalomkészítés és a nagy igénybevételű többfeladatos munkavégzés a GA35 modell maximum 16-magos AMD® Ryzen™ 9 3950X CPU-val, míg az érkező GT35 modell 10. generációs Intel® Core™ processzorral rendelkezik.

A grafikus kártya robusztus három ventilátoros hűtőmodulja magasan helyezkedik el az opcionális függőleges konzolban, míg a 240-mm-es hűtőbordázat folyadékhűtéssel csökkenti a CPU hőmérsékletét. Ezek egy átfogó hűtőrendszer részei, csakúgy mint az optimalizált levegőáramlású többzónás készülékház. A vadonatúj ház egyszerűen nyitható és upgradelhető, így a gamerek anyagi lehetőségeiknek megfelelően szabadon bővíthetik a készüléket. Az olyan lehetőségek széles tárházával, mint az Aura Sync világítás, a Keystone II technológia, és a felhasználói profilok, a személyre szabás egyszerűen megvalósítható.

RTX grafikával felturbózva

A gaming élmény központi eleme a grafika. A modern játékok részletgazdag grafikája, különösen 4K felbontásban, nagyteljesítményű grafikus kártyát követel meg. Az esport versenyjátékosoknak továbbá ultra magas képfrissítési sebességű képernyőkre van szükségük, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy milliszekundumok alatt láthassák a történéseket és reagálhassanak arra.

Az akár ROG STRIX GeForce RTX 2080 Ti grafikus kártyával ellátott GA35 és GT35 modellek a legújabb játékokat is kiszolgáló, megbízhatóan magas képfrissítési sebességet nyújtanak. Ebben a csúcskategóriás kártyában a GPU az NVIDIA® Turing™ architektúrára épül, amely elegyíti a CUDA magok hagyományos raszterezését az RT magok sugárkövetési, valamint a Tensor magok gyorsított AI technológiájával, ideértve a zajeltávolítást is. Kompatibilis játékokkal, például a Battlefield V és a Shadow of the Tomb Raider játékokkal összepárosítva ez a kombináció gyorsabb élsimítást és jobb minőségű megvilágítást, árnyékokat és visszaverődéseket tesz lehetővé.

A ROG Strix a GeForce RTX 2080 Ti grafikai képességeit egy hatalmas 2.7-es foglalatú hűtőbordával fokozza, amelyen három Axial-tech ventilátor segít a kártyának abban, hogy a csata hevében is tartani tudja a magas órajeleket. Az első teszteken a Strix GA35 az Overwatch játékot 188 FPS-en futtatta, gyönyörű részletgazdagságú 4K felbontás mellett, míg a Shadow of the Tomb Raider renderelése zökkenőmentesen, 73 FPS sebességgel történt, 4K Ultra felbontással.

Versenysorozatokhoz kialakított forma

Kényelmes mellékfunkcióik ideális versenysorozat gépekké teszik a Strix GA35 és a Strix GT35 modelleket. Az esport versenyeken a játékokat és a játékos profilokat általában 2,5 colos SSD-ken tárolják. A szervezők egyszerűen fel kell hogy tudják tölteni ezeket az adatokat a különböző rendszerekre, ezért a G35 a készülékház elején, a rugóerővel tartott ajtó mögött két hot-swap meghajtó foglalattal rendelkezik. Ezek a foglalatok lehetővé teszik, hogy a játékosok gyorsan illesszenek be és távolítsanak el SSD-ket, anélkül hogy fel kelljen nyitniuk a házat, vagy bármilyen speciális szerszámot kelljen használniuk.

A készülékház egy elegánsan beépített hordozófogantyúval rendelkezik, amely elég erős ahhoz, hogy akár 30 kg súlyt is elbírjon, így a készülék egyszerűen mozgatható. A modern rejtett fejhallgatótartó segít tisztán tartani a versenysorozat felszereléseket és a harci állomásokat; a teszt eredményei szerint akár 3 kg-os súlyt is elbír és átmenetileg 10 kg-os erőhatásnak is ellenáll.

Komoly, 16 magos erő

A GT35 az Intel Core processzorok következő generációjával lesz ellátva, míg a GA35 nagyteljesítményű AMD Ryzen processzorral üzemel, amely akár Ryzen 9 3950X CPU is lehet.

A csúcskategóriás 7nm technológia révén az 3950X dupla annyi maggal rendelkezik mint az előző generáció. 16 magjával és 32 szálával ez a vadállati erejű CPU nagy igénybevételű feladatokat is könnyedén teljesít. A további magoknak köszönhetően a rendszer nagy terhelés mellett is gyorsabban reagál és gyorsabban hajtja végre az olyan sokszálas munkákat, mint például a videó kódolásokat és a 3D rendereléseket.

A CPU egy ROG Strix X570-F gaming alaplapban kapott helyet, amelynek finomhangolt VRM egysége tiszta és megbízható áramot szolgáltat. A VRM egységet jelentős méretű hűtőbordák hűtik, míg a CPU-tól zárt rendszerű folyadékhűtéses rendszer szállítja a hőt a kétventilátoros hűtőegységhez, amely a készülékház tetején kivezeti a meleg levegőt. A processzoron engedélyezve van a túlhúzás, így a gamerek még magasabb teljesítményt is elérhetnek.

A maximálisan 64 GB teljesítményű DDR4-3200 memóriájával a GA35 egyszerre tudja biztosítani a zökkenőmentes játékot, az élő streamelést, felvételt és a többfeladatos munkavégzést. Az akár 1 TB kapacitású NVMe SSD rengeteg tárhelyet kínál és a legújabb PCI Express® 4.0 interfész használatával a különleges modellek nagyobb sebességet kapnak.

Magasabb szintű hűtés

Teljes potenciáljuk elérése érdekében a csúcskategóriás komponensek melegedési tartalékkal kell hogy rendelkezzenek, így a ROG Strix gaming asztali számítógépekben a robusztus komponens hűtést a kimagasló levegőáramlásra optimalizált készülékházzal hoztuk össze. A Wind Shear formaterv olyan kiszélesített szellőzőnyílásokkal rendelkezik, amelyeken keresztül a belső hűtőrendszerhez több levegő áramolhat be. A belső felosztás úgy került kialakításra, hogy a CPU, a grafikus kártya és a tápegység külön zónákban legyenek, ez minimalizálja a hőösszegződést. A hűtés olyan hatékony, hogy a Strix GA35 által keltett zaj a Metro Exodus játékkal végzett belső tesztek során 35 dB alatt maradt.

A megbízható teljesítmény érdekében a belső tárhely szintén rendelkezik dedikált hűtéssel. Az alaplap dupla M.2 SSD foglalatai olyan hűtőbordákkal rendelkeznek, amelyek növelik a folyamatos teljesítményt és a hosszú távú megbízhatóságot. Még nagyobb terhelések esetére a Strix X570-F gaming alaplap rendelkezik egy M.2 ventilátor számára kialakított aljzattal, amely aktív hűtéssel lehetővé teszi a közvetlen levegőáramlást.

Egyszerűen bővíthető

A GA35 modell CPU-ja és alaplapja is támogatja a PCI Express 4.0 szabványt, amely PCIe 3.0 sávszélességet kínál az új generációs eszközök számára. Két PCIe x16 foglalat közvetlenül kapcsolódik a CPU-hoz és támogatja a több GPU-s konfigurációkat, így a felhasználó egy további kártya hozzáadásával potenciálisan akár meg is duplázhatja a grafikus teljesítményt, ezáltal felturbózhatja a képfrissítési sebességet és megnövelheti az olyan nagy teljesítményigényű feladatok sebességét, mint például a 3D renderelés.

A külső hot-swap foglalatok leegyszerűsítik a tárhelybővítést. Az alaplap dupla M.2 foglalatának egyikébe a több tárhely érdekében be lehet illeszteni egy második SSD-t, és a készülékházban elegendő hely található két 3,5 colos HDD számára, amelyek exponenciálisan növelhetik az összesített tárhely kapacitást.

Tökéletes személyre szabhatóság

A Strix GA35 az első ROG rendszer amely rendelkezik az új Keystone II technológiával. A 2019 tavaszán bemutatott ROG Strix III és Hero III gaming laptopokban debütált Keystone egy NFC-képes kulcs, amelyet kompatibilis eszközökbe illesztve a felhasználó egyszerűen hozzáférhet a ROG azonosítójához kapcsolt személyre szabott beállításaihoz.

A Keystone II arra is konfigurálható, hogy bizonyos üzemmódokba kapcsolja a rendszert, elindítson egy egyedi játékot, vagy alkalmazást, vagy személyes fájlok elérése céljából kioldjon egy rejtett árnyékmeghajtót.

Ami a személyre szabott világítást illeti, ezek a gaming asztali számítógépek kívül és belül egyedileg beállítható RGB világítással rendelkeznek. Az Aura Sync funkcióval a felhasználó beállíthatja az összes kompatibilis komponens színeit és effektusait, ideértve a ROG Strix X570-F alaplapot és a Strix GeForce RTX 2080 Ti grafikus kártyát is. A belső világítással kiemelt komponensek az átlátszó oldalsó panelen keresztül láthatók.

A ROG Armoury Crate szoftver rengeteg beállítási lehetőséget kínál a világításhoz, a Keystone funkcióhoz és más rendszer beállításokhoz. Segítségével olyan felhasználói profilok hozhatók létre, amelyek bizonyos játékok és alkalmazások elindításakor automatikusan betöltik a személyes beállításokat. A felhasználói profilok felismerik az aktív alkalmazást és a feladathoz illeszkedő ideális teljesítmény érdekében beállítják a rendszer hűtését, világítását és más paramétereit.

Szerelkezz fel és hajrá

Míg a legtöbb kiegészítő a hátoldalon csatlakozik, az előlapi portok kényelmes hozzáférést kínálnak a kiemelt készülékekhez. Az aranybevonatú audio jack csatlakozó egyszerűen elérhető, ha a játékosnak egy esport eseményen gyorsan kell felkészülnie az eseményekre. A dupla,  2. generációs USB 3.2 C típusú portok gyors hozzáférést biztosítanak a külső tárhelyekhez, míg az 1. generációs, dupla USB 3.2 A típusú portok a hagyományos eszközök számára nyújtanak csatlakozási lehetőséget.

A hátoldalon további 6 port található, többek között még egy 2. generációs, C típusú, USB 3.2 port, így rengeteg kapacitás áll rendelkezésre a gaming kiegészítőktől kezdve a rajzoló táblagépeken át a VR trackerekig bezárólag a kompatibilis USB felszerelések csatlakoztatására.

A grafikus kártyán található dupla HDMI 2.0b portok lehető teszik a gamerek számára, hogy a magával ragadó virtuális élmény érdekében a 4K monitor, vagy TV mellett egy VR eszközt is csatlakoztassanak. A GeForce grafikus kártyával rendelkező modelleken a DisplayPort 1.4 kimenetek a még gördülékenyebb játékélmény érdekében csatlakoztatási lehetőséget kínálnak NVIDIA G-SYNC™ gaming monitorok számára.

Az Intel® I211-AT Gigabit Ethernet alacsonyabb késleltetésű csatlakozást nyújt multiplayer játékhoz, míg a Wi-Fi 5 gyors vezeték nélküli hozzáférést kínál mindennapos streameléshez és böngészéshez. A Wi-Fi kártya Bluetooth 5 funkcióval is rendelkezik, így a kompatibilis eszközön vezeték nélkül is üzemeltethetők.

A ROG Strix GA35 és a Strix GT35 az esport versenyek arénáiban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak és ezzel párhuzamosan rugalmasan fel vannak készítve tartalom létrehozási, streamelési és egyéb feladatokra is.

Ad
Scroll to top