Teszt

ZALMAN CNPS10X PERFORMA +: Egy mindenes procihűtő?

Most egy rövidebb teszt következik, hiszen egy viszonylag egyszerű terméket kaptunk kölcsön a Zalman magyar képviseletétől. Egy processzorhűtőről van szó, mely nagyjából 10 000 Ft-ba kerül, jó ideje piacon van már és azóta stabil, népszerű szereplő, tehát bárki számára remek választás lehet. Továbbá azt is megnézzük, hogy milyen fontos dolgokat kell megnézni egy hűtő vásárlása előtt.

  1. Kompatibilitás
  2. Méret
  3. Ventilátor
  4. Extrák

Én is ezen a listán haladtam végig a ZALMAN CNPS10X PERFORMA + esetében és ez a rövid teszt is ezen lista alapján készült. Kezdjük tehát a kompatibilitással. A hűtő szinten minden piacon lévő processzort támogat legyen az AMD vagy Intel. A csomagban megtalálunk minden hozzá szükséges kiegészítőt, a leírásban pedig minden egyértelműen ott van arról, hogy milyen foglalat esetében milyen rögzítőkre lesz szükség. Az alábbi képen egyébként megtaláljátok a kompatibilitási listát.

A méret akkor fontos, hogy ha szűkebb házunk van vagy hanyagul csatlakoztatjuk az eszközöket. A megfelelő légáramláshoz ugyanis hely kell, önmagában azonban a tesztalanyunk nem mondható egy nagy darabnak. 13 x 10 x 15-ösnek mondanám, súlya pedig 1kg környékén van, tehát nem egy pehely darab. Természetesen ventilátor mérete is fontos, ezúttal egy 18cm-es Zalman megoldással van dolgunk, mely 900 és 2000 RPM közötti fordulatszámra képes.  Elég egyszerű műanyag darabról van szó, érdemes belőle még egyet beszerezni a túloldalra. Én egyedül a LED-világítást hiányoltam belőle, a Zalman olcsóbb házainál már LED-os ventilátorokkal találkozhatunk, kár hogy itt nem.

Nézzük az extrákat, melyek igazából nem is extrák, de jó ha tudjuk, hogy pontosan mit kapunk 10 000 Ft-ért. Az egyszerű felépítést én ide sorolnám, illetve a pasztát is, nem árt tudni, hogy a csomagban van. A gyártó büszkén hirdeti, hogy egy extra halk darabról van szó, összességében  pedig valóban nem tartozik a zajosabb hűtések mellé. 10 000 Ft környékén azért akadnak riválisok, de a Zalman világhírű márka ezen és még jó néhány területen, így a ZALMAN CNPS10X PERFORMA + hűtővel nem lőhetünk mellé. Ha gyorsan kell egy mindenhez jó hűtő, akkor nyugodtan vegyük meg, hosszú évekig nem lesz gondunk a hűtésre.

Ad
Scroll to top