Kiemelt hír Teszt

Genesis Helium 600 teszt

Ismét egy Genesis termék járt nálunk, ám ezúttal nem egy kimondott gamer periféria, hanem egy praktikus és nagyon pofás kiegészítő, melynek bizony ott lenne a helyen minden gamer asztalán. A játékosok többsége ugyanis általában headsetet használ, hiszen játék közben kommunikálunk a társainkkal, illetve a nagy robbanásokkal nem akarjuk az egész környéket felverni. A játék mellett azonban a multimédiás tartalmak fogyasztása is népszerű időtöltés, ilyenkor pedig sokszor kényelmetlen a headsetet használni, arról nem is beszélve, hogy egy hangrendszer azért jóval komolyabb élményt nyújthat.

Ezért is vártuk izgatottan, hogy megérkezzen hozzánk a Genesis Helium 600-as csomag, mely egy 2.1-es hangrendszer a megfizethetőbb fajtából. A termék két év gyári garanciával 20 000 Ft környékén mozog, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy a komolyabb megoldások között egészen olcsónak számít. Persze találunk negyed ennyibe kerülő szetteket is, de azok jórészt erősítő nélküli ajánlatok és jóval gyengébb összhatást biztosítanak.

A gyártó nem titkoltan a játékosabb felhasználókat célozta meg a termékkel, ezt pedig a karbon hatású borítás és a piros elemek párosítása is jól mutatja. A dizájn egészen egyszerű, egyenes vonalakkal operáltak a tervezők, de ez a karbon fólia nagyon sokat dob az összhatáson. Szinte minden környezetben elegáns megjelenést biztosít és őszintén szólva drágább termék behatását kelti, mint amennyibe valójában kerül. Az anyaghasználat terén még fémmel és fával is találkozhatunk, súlyra pedig nagyon kellemesek a hangfalak és az erősítő is.

2.1-es hangrendszerről beszélünk, vagyis két hangfalat és egy erősít tartalmaz a csomag. Az erősítő 30W RMS teljesítményre képes, a 6,5 hüvelykes felületből pedig csak úgy árad hang. Meglepően komoly basszus és pontos hangok jellemzik a terméket, így ha egyedül vagyunk otthon, nyugodtan mehet róla a játék, nem kell a headsetekkel beérni. A két hangszóró 15-15W RMS teljesítményt kínál vagyis összesen 60W áll a rendelkezésünkre. Ennél azért vannak komolyabb szettek, de a realitás talaján maradva ez bőven elég kell hogy legyen még a nagyobb gamer szobákba is.

Amit még fontos megemlíteni az a kontroller. Az erősítőből ugyanis egy nagyon pofás és jól kialakított kis irányító-tárcsát vezethetünk el egészen az asztalunkig, mellyel a hangerőt nagyon egyszerűen és pontosan be tudjuk lőni. Imádtuk ezt a szerkezetet, első osztályú megoldásról van szó. A szokásos 3,5mm-es jack-csatlakozó mellett egy AUX csatlakozást is találunk rajta, így nem feltétlenül kell mindent az asztal alatt megoldanunk a későbbiekben. Örültünk volna, ha a felső részén található Genesis logó mondjuk világítana, az este remek látvány lenne, de így is meg vagyunk vele elégedve.

Sokáig nem húznánk ezt a bemutatót, hiszen mégiscsak három  dobozról beszélünk. A 20 000 Ft-os ár 2 két gyári garancia mellett szerintünk teljesen vállalható, sőt nagyon jó vétellé teszi a terméket. Aki egy kicsit stílusosabb, mondhatni, hogy kategóriájában egyedi megjelenésre vágyik és nem akar vagyonokat költeni egy 2.1-es rendszerre a headsetje mellé, annak a Genesis Helium 600 egy remek választás lehet.

Ad
Scroll to top