Teszt

Genesis SX33 teszt

Ismét egy Genesis termék járt nálunk, ám ezúttal nyugodtan mondhatjuk, hogy egy különlegesség, melyre nagyon régóta vártunk. Megérkezett hozzánk ugyanis a Genesis SX33-as gamer szék, mely a lengyel vállalat első ilyen próbálkozása, azóta pedig már két további modellről tudni.

A szék egy közepes méretű csomagban érkezett, sok technikai részletet nem említhetünk róla, hiszen mégiscsak egy székről van szó, nem egy technológiai újdonságokkal teletömött hardverről. A csomagban néhány nagyobb részt találunk külön, illetve pár Genesis matricát. Egészen pontosan a görgők, a talp, az ülés, a háttámla, a kartámaszok, a párna és maga az ülést a talppal összekötő rész van külön. Az összeszerelés nagyjából 5-10 percet vesz maximum igénybe. Bedugjuk a görgőket a lábba, rácsavarjuk az üléstartót az ülésre, majd pedig a kartámaszok segítségével összekötjük az ülést és a háttámlát, legvégül pedig a párnát helyezzük el felül vagy deréktájt.

Nem egyszer hallottunk már olyat, hogy a bontatlan csomagolásból kivéve egy nagy márkánál rozsdás volt a fém rész, de találkoztunk már olyan székkel is, amit ennél jóval körülményesebben kellett összeszerelni, így ezen a téren abszolút meg voltunk elégedve az SX33-al. Innentől kezdve pedig inkább egy rövid élménybeszámoló következhet.

Ültünk már jó pár székben, személyes véleményünk szerint pedig mi azokat preferáljuk, melyek nagyrészt nem bőr felületet kínálnak, hanem szövetet. Az SX33 pont ilyen, valahogy mi ezt komfortosabbnak érezzük és nyáron is ez lehet a jobb anyag. Mi a párnát hát/derék tájékon helyeztük el, hiszen inkább helyes testtartásban felülve játszunk és dolgozunk, mintsem fekve. Azt kell mondanunk, hogy gyorsan beleszerettünk a székbe. Kényelmes, jól néz ki, minőségi és egy hagyományos szék után tényleg nagy, érezhető előrelépést kínál.

Nálunk a kék-fekete színkombináció járt, de a piros-fekete talán ismertebb, mindkét páros jól néz ki. A terhelés kapcsán 150kg-ot ír a gyártó, jobb esetben e fölé úgysem megyünk. A szék nagyon stabil, nem billeg, nem recseg, nem ropog. Ha az elejére ülünk vagy térdelünk, ráállunk, akkor sem akar felborulni, szóval nagyon egyben van.

Mindezért pedig 40 000 Ft-ot kell fizetni. Ez nagyjából fele annyi, mint egy átlagos gamer szék, egy többet marketingelt márkánál, mely mondjuk a nagy esport rendezvényeken is kint van. Ennyiért ez egy elképesztően jó vétel. Ez a valaha készített legjobb Genesis termék, ezek után pedig már alig várjuk, hogy az SX55 és SX77 is hozzánk kerüljön.

Ad
Scroll to top