Mobil-Tablet

Bemutatkozott a BlackBerry DTEK50

A BlackBerry jó néhány évvel ezelőtt még uralta az okostelefonok piacát, ám az Android és az iOS térhódítása 1 százalékos részesedés alá sodorta a céget, így új irány után kellett nézniük.Úgy tűnt, hogy a BlackBerry OS 10 jó irány lesz, hiszen maga a rendszer valóban remekre sikeredett a stabilitásával, kialakításával és Android-támogatásával, azonban a készülékek, az árazás és a marketing nem tudta segíteni a rendszert. A megoldás a vállalati és szoftveres oldal erősítésében és az Androidra való áttérésben született meg, nemrég pedig bemutatkozott a második androidos BlackBerry.

A DTEK50 egyébként egy biztonsági extrákkal és némi külső csinosítással felszerelt Alcatel Idol 4-nek felel meg, amire nem lehet büszke a kanadai vállalat. Ennek ellenére korrekt mobilnak mondható az újdonság, mely minden biztonsági frissítést elsőként kap meg, illetve a BlackBerry saját biztonsági megoldásaival is fel lett szerelve, így a piac egyik legbiztonságosabb készüléke.

A specifikációt illetően 5,2 hüvelykes Full HD kijelzőről, Snapdragon 617-es SoC-ről és 3GB memóriáról beszélhetünk. A 13 megapixeles hátsó modult egy 8 megapixeles előlapi kamera egészíti ki, de ezen a téren ne várjunk csúcsmobilokkal versengő minőséget. Az augusztus 8-án debütáló mobil 340 euró környékén kerül piacra, ami talán nem túl vészes, de ilyen erős mezőnyben nem sok jót jósolunk a készüléknek.

Ad
Scroll to top