Hír PC

Az ASUS a CES 2020 kiállításon bejelentette az új TUF Gaming laptopjait

Az ASUS ma bejelentette teljesen megújult TUF Gaming laptopcsaládját, melyek nagyobb teljesítménnyel és sokoldalúsággal rendelkeznek, mint valaha. A 15 colos TUF Gaming A15 és F15, valamint a 17 colos A17 és F17 laptopok példátlan élményt nyújtanak a kedvező árazás mellett.‏ A TUF Gaming laptopok legújabb választéka a nagy teljesítmény mellett bizonyított tartósságot is kínál. Ötvözi az új generációs hardvereket – a legújabb AMD Ryzen™ 4000 sorozatú mobil processzorokat vagy a 10. generációs Intel® processzorokat, a csúcsminőségű grafikát az NVIDIA® Turing™ alapú GPU-kkal és az akár 144 Hz-es képfrissítési frekvenciájú megjelenítési lehetőségekkel –, valamint a hordozhatósági funkciók széles választékát a jobb akkumulátoros üzemidő, a masszív, tartós felépítés és a kompakt forma érdekében.

Az AMD Ryzen™ mobil processzorok több magot kínálnak hordozható formában

Az AMD forradalmian új „Zen 2” mag-architektúrája mostantól a laptopokon is elérhető az új AMD Ryzen™ 4000 sorozatú mobilprocesszor-kínálatban.‏ A TUF Gaming A15 és A17 választható opciói a legújabb, 8 maggal és 16 szállal rendelkező AMD Ryzen™ 4000 sorozatú mobil processzorokig terjednek.‏ A csúcskategóriás chip megduplázza az energiahatékonyságot az előző generációhoz[i] képest, így a felhasználók a gamingen felül még sok mindenre hasznosíthatják. Többszálas képessége kiválóan alkalmassá teszi az erősen párhuzamosított feladatokra és nagy teljesítményű többfeladatos munkavégzésre, az élvonalbeli 7 nm-es folyamatcsomóponton elvégzett gyártási és felépítésbeli fejlesztések pedig kivételes energiahatékonyságot eredményeztek. Ezt a teljesítményt a TUF Gaming A15 és A17 a különösen gyors DDR4-3200 RAM-mal párosítja, amely tovább emeli mind a produktív feladatvégzés, mind a gaming teljesítményét.

Később, az év során elérhető lesz a TUF Gaming F15 és F17 a megjelenő 10. generációs Intel Core processzorokkal.‏

NVIDIA GeForce® grafika és adaptív szinkrontechnológia szolgálja ki a nagy képfrissítési sebességű kijelzőket

A CPU-tól függetlenül, az elsöprő grafikus teljesítmény a dedikált NVIDIA GeForce® GPU-któl származik, amelyek a legújabb NVIDIA Turing architektúrán alapulnak.‏ Az összes TUF Gaming laptop rendelhető akár GeForce RTX™ 2060 grafikával, amely a CUDA, RT és Tensor magok kombinációját használja a hibrid rendereléshez, valósidejű sugárkövetéssel és AI gyorsítással.‏ A Turing továbbfejlesztett videoenkóderrel is rendelkezik, amely képes kiváló minőségű felvételt készíteni minimális CPU-használat mellett, így a felhasználók könnyedén játszhatnak és gördülékenyen streamelhetnek ugyanazon a gépen.

A kijelzők képfrissítési frekvenciája akár 144 Hz is lehet a 15 colos modelleken, és 120 Hz a 17 colosokon, ami teljes mértékben kihasználja az új TUF Gaming laptopokkal elérhető magasabb képkockasebességet.‏

Az új AMD Ryzen™ 4000 sorozatú mobil processzorokba integrált AMD Radeon™ grafika lehetővé teszi az adaptív szinkronizálású, változó képfrissítési frekvenciájú technológiát, együttműködve az adaptív szinkronizálási technológiát támogató monitorokkal és eszközökkel.‏ Amikor a kijelző képfrissítési frekvenciáját szinkronizáljuk a rendszer képkockasebességével, az eredmény gördülékenyebb, szakadozásmentes gaminget eredményez, még ha a képkockasebesség – magától értetődően – folyamatosan változik is menetközben. Könnyű belátni, hogy alkalmasabb az adaptív szinkronizálási technológia a gaminghez, mint a rögzített képfrissítési frekvenciájú, hagyományos kijelzők.

Az IPS-szintű kijelzők 15 és 17 colos méretűek, széles betekintési szöggel.‏ Három oldalról ultrakeskeny NanoEdge kávák keretezik a képernyőt, ami nemcsak magával ragadóbbá teszi a látványt, hanem a készülékház is hordozhatóbb ezáltal. A 15 colos TUF Gaming laptopok teljes térfogata 7%-kal csökkent az elődökéhez képest, a 17 colos változatoké pedig 8%-kal. Mindegyik laptop tartalmaz a kijelző felső élén egy webkamerát a gaming streameléséhez vagy videokonferenciához. Az enyhe kidudorodás a káván még a vékony keretben is elegendő helyet biztosít a kamera számára és a fedél kényelmes felemelését is segíti ez a kis fül.

A méretek csökkenése ellenére is kínálnak opcióként a TUF Gaming laptopok egy nagyobb, 90 Wh-s akkumulátort, így a felhasználóknak nem kell aggódniuk az akkumulátor üzemideje miatt, amikor a tanulás, a munka vagy az élet távol tartja őket a konnektortól.‏ A TUF Gaming A15 és A17 a belsejükben működő hatékony AMD és NVIDIA hardverkombinációnak köszönhetően akár 8,7 óra webböngészést és 12,3 órányi videólejátszást kínálnak, így a felhasználók tovább folytathatják munkavégzésüket vagy szórakozásukat.

Válaszd ki a neked tetsző strapabíró külsőt a TUF Gaming választékából

A TUF Gaming tervezői megértik, hogy a gamerek nem mindig kívánják a világ tudomására hozni a rendelkezésükre álló nagy teljesítményt, ezért a TUF laptopok új generációja kétféle borítást kínál. A Fortress Gray borítás esetében a fém fedél homokfúvott, hogy az anyag finom textúrát kapjon a nevének megfelelő szürke festék felvitele előtt.‏ A jól látható koncentrikus csavarok a négy sarokban hangsúlyozzák a TUF Gaming család robusztus DNS-ét, és a lézergravírozott TUF logó sima felülete finom kontrasztját képezi a körülötte lévő fém textúrájának.‏

A Bonfire Black borítás többféle textúrájával agresszívebb megjelenést kínál az extrovertált játékosok számára.‏ A fedél közepén a nagy, trapéz alakú vágások indítják a készülékház egészén végigfutó hatszögletű mintázatot és odavonzzák a szemed a TUF Gaming logóra.‏ Ez a központi terület szálcsiszolt felületet kapott, míg a peremekbe hálószerű mintázat van préselve, amely jobb fogást biztosít. Az éleken parázsló piros sáv fut körbe, amely feltűnően utal a gépbelsőben lapuló teljesítményre.

Mindkét kialakítás elegendően tartós a mindennapi élet nehézségeihez. A TUF Gaming laptopok tanúsítottan teljesítik a MIL-STD-810H szabványok rázkódásra, rövid ejtésekre, szélsőséges hőmérsékletekre és páratartalomra vonatkozó követelményeit.

Tiszta hűtés és könnyű belső bővíthetőség

A gaming laptopoknak bőséges légáramra van szükségük, hogy a belső komponensek folyamatosan, a legjobb teljesítménnyel tudjanak üzemelni, így az új kialakítású hűtést teljesen az új készülékházra szabtuk, hogy minden egyes laptop erőteljes hardverének jobb hűtést tudjunk biztosítani. Az alul található méhsejt minta a belső ventilátorok és hűtőbordák széles bevezetőnyílásaként is funkcionál, körbefogva a hátsó kimeneti nyílásokat, hogy megvédje a hűtőbordákat a légáram akadályozása nélkül.

Az öntisztuló hűtőrendszer a pormentesítő csatornákba tereli a szennyeződéseket, mielőtt azok lerakódnának a ventilátor lapátokon és a hűtőbordákon és idővel lecsökkentenék hatékonyságukat. Az ezeken a csatornákon keresztüláramló levegő általában megtisztítja a portól a rendszert, így a laptopok hosszú távon is a legjobb teljesítményt tudják nyújtani.

A legújabb TUF gaming laptopok készen állnak arra, hogy együtt fejlődjenek a felhasználók igényeivel. A könnyű hozzáférés érdekében a laptop alját standard Phillips csavarokkal erősítettük oda, emellett egy speciális kipattanó csavart is használtunk, mely segít feszítő szerszám nélkül leválasztani a panelt. Belül a két SO-DIMM foglalat akár 32 GB RAM-ot is képes befogadni, bőséges helyet adva a nehéz, többfeladatos munkavégzésnek, sőt a tartalomkészítésnek is. Dupla M.2 foglalatok nyújtanak bővíthetőségi lehetőséget a folyamatosan növekvő játék könyvtárnak és digitális archívumnak. A konfigurációk akár 1TB NVMe SSD-vel is elérhetők, villámgyors betöltési időkkel és reszponzív, teljes körű teljesítménnyel. A második foglalat még több SSD befogadására is készen áll, mely ugyanahhoz a gyors PCI Express interfészhez kapcsolódik.

Szabd személyre a csatában tesztelt billentyűzetet

A billentyűzet minden gaming laptop arzenál alapvető eleme, és a leragadó kapcsolók vagy a zsúfolt elrendezés a legutolsók, amivel a gamerek a csata hevében meg szeretnének küzdeni. Ezért használnak a legújabb TUF gaming laptopok teljes méretű desktop kialakítást. A funkcióbillentyű sort olyan hézagokkal láttuk el, mint a desktop billentyűzeten, emellett egy teljes méretű numpad helyezkedik el a jobb szélen, ami felgyorsítja a számok bevitelét, és az offset nyíl billentyű blokk kényelmes és hagyományos, fordított T elrendezést alkalmaz. A szóköz billentyűt is enyhén kiterjesztettük, hogy a játék közben jobban el lehessen találni a hüvelykujjal.

Minden billentyű alkalmazza az Overstroke technológiát a válaszkészség és az átfogó érzet javítása érdekében. Az alattuk elhelyezkedő kapcsolók magasabban regisztrálják a leütést a gyorsabb aktiválás érdekében, így hosszabb útja van a billentyűnek a talapzatról való visszapattanás előtt. A minősítések szerint 20 millió lenyomást bírnak ki, biztosítva ezzel a TUF névhez illő hosszú élettartamat.

Az áttetsző WASD billentyűk eltéveszthetetlen vizuális jelzést kínálnak, míg a teljes RGB háttérvilágítással különösen könnyű megtalálni minden billentyűt amellett, hogy a felhasználók személyre is szabhatják a színeket és az effekteket, hogy azok illeszkedjenek ízlésükhöz.

A személyreszabás kiterjed a felhasználói profilokra, melyek automatikusan változtatják a világítást az egyes játékokra és alkalmazásokra vonatkozó preferenciák alapján. A felhasználói profilok más rendszerbeállításokat is tartalmaznak, pl. Csendes, Teljesítmény, és Turbo üzemmódok, melyek hatással vannak a zajszintekre és a teljesítményre egyaránt.

Csatlakoztass bármit, bárhol

Az új TUG Gaming laptopok bőséges lehetőségekkel rendelkeznek a gaming perifériák és sok más eszköz csatlakoztatására. A laptop bal oldalán a felhasználók két A típusú, 1. generációs USB 3.2-t portot, és egy C típusú, 1. generációs USB 3.2 portot találnak. Az utóbbi a DisplayPort 1.4 alternatív módon keresztül támogatja a G-SYNC monitorokat és a dedikált HDMI 2.0b port enged projektort, további monitorokat vagy nagyképernyős Tv-t csatlakoztatni. Egy további USB port nyújt kiegészítő csatlakoztathatóságot a jobb oldalon.

Egy Gigabit Ethernet hajtja a nagysebességű LAN portot alacsony késleltetéssel a komoly multiplayer játékokhoz. A TUF Gaming A15 és A17 vezeték nélkül tud csatlakozni a Wi-Fi 5 (802.11ac) adapterrel, mely Bluetooth támogatással is rendelkezik. Az F15 és az F17 Intel Wi-Fi 6 (Gig+)-ra frissítése megtörtént, mely akár 2,4 Gbps-ra tolja ki a csúcs vezeték nélküli interfész sávszélességet, amennyiben kompatibilis routerekhez van csatlakoztatva. Ez a következő generációs szabvány, mely 802.11ax-ként is ismert, növeli a zsúfolt hálózatok hatékonyságát, csökkenti a késést a késleltetésre érzékeny multiplayer játékokban, és növeli az upstream sávszélességet az élő közvetítések során.

A kombinált audio csatlakozó virtuális surround hangot kínál a DTS:X® Ultra-n keresztül a sztereó headseteknek. Többféle audio előbeállítással rendelkezik, melyeket a különböző játékokhoz és médiához hangoltunk, plusz egy hangszínszabályozóval a beállítások finomhangolására. A fejlettebb hangszórók az előző generációkhoz képest nagyobb hangtérrel, hangerővel ád mélyebb basszussal rendelkeznek.

Ad
Scroll to top