Hír PC

Zalman CNPS7600 RGB – A tökéles Mini-PC hűtés

Egy nagy képességekkel rendelkező mini-PC-nek nem kell unalmasnak lennie – ezt gondolták a Zalman tervezői. Az eredmény pedig egy alacsony profilú CPU-hűtő, ami igazán kis méretű házakban is elfér, és a szivárvány minden színével világítja meg azokat.

Az 52 mm magas Zalman CNPS7600 RGB hűtőegységet egy virágról mintázták. A hőcső, amely közvetlenül érinti a CPU-t (DTH), körülveszi a központilag elhelyezett ventilátort, és elosztja a hőt a hűtőborda bordái között. A mindössze 250 grammos konstrukció 95 Wattos TDP értékig képes maximum teljesítményen kezelni a processzorokat. Ez elegendő ahhoz, hogy akár az Intel Core i7 vagy AMD Ryzen 7 sorozat számos eszközével jól működjön együtt.

A kiemelkedő tulajdonságoknak köszönhetően a mini-PC rajongói számos lehetőséget használhatnak, amikor processzoregységet keresnek. A Zalman CNPS7600 RGB esetében egy 92 mm-es ventilátor mozgatja a levegőt a réz és alumínium hűtőbordán keresztül. HDB csapággyal és cápauszony-szerűen kialakított szegélyekkel ellátott pengével van felszerelve. Ez optimális légáramlást, valamint a generált zaj és rezgések csökkenését eredményezi. A ventilátor 2000 fordulat/perc fordulatszámmal forog, óránként 60,82 négyzetméter levegőt pumpálva a központi egység és a közelben lévő alkatrészek hűtésére.

A Zalman CNPS7600 RGB működés közben maximum 32 dB(A) zajszintet érhet el, tehát a hűtésnek legnagyobb teljesítmény mellett sem szabad sokkal hangosabbnak lennie a háttérzajnál, amely egy forgalomtól mentes, félreeső utcában 30 dB. A kivételes hűtési potenciált RGB világítás egészíti ki, amely lenyűgöző fényeffektusokat és személyre szabási lehetőségeket biztosít a testreszabható LED-eknek köszönhetően.

Az újdonság természetesen a legtöbb Intel (LGA 1200, 115x i 775) és AMD (AM4 i AM3) processzorral és a hozzájuk használt alaplappal kompatibilis. A hűtő akár szerszám használata nélkül is felszerelhető a dobozban pedig megtalálható lesz a nagy hővezető képességű Zalman ZM-STG2M termikus paszta is.

Ad
Scroll to top