Hír PC

A ROG bemutatja a nagyteljesítményű új asztali gépeit

Az ASUSRepublic of Gamers (ROG) ma bemutatja a Strix GA15 és GT15 gaming asztali számítógépeket, amelyek egy elérhetőbb árú csomagban kínálják a komoly esport teljesítményhez szükséges alapokat. A CES 2020 rendezvényen bemutatott keskeny és kis súlyú új Strix asztali számítógépek nagyteljesítményű, legújabb generációs processzorokkal rendelkeznek így könnyedén megbirkóznak a hardcore gaming, a streamelés és a többfeladatos munkavégzés feladataival. Beleférnek egy 10 kg súlyú csomagba és az egyszerű szállíthatóság érdekében beépített hordozófogantyúval vannak ellátva. A hatékony hűtési kialakítás révén olyan csendesebb gaming élményt nyújtanak, amely LAN partikon, versenysorozatokon és más helyeken is egyedülálló.

Kiváló gaming és streamelés

A GPU-k biztosítják a legújabb játékoknál az ultra gördülékeny vizuális élményhez szükséges pixelkészítési kapacitást. A legújabb játékok nagy felbontásban, vagy gyorsabb képfrissítési frekvenciával történő futtatásához a Strix GA15 és GT15 akár NVIDIA® GeForce RTX™ 2070 SUPER nagyteljesítményű grafikus kártyával is megvásárolható. A ROG belső tesztjei során ezek a gépek 240 FPS-sel futtatták az Overwatch full HD fantasztikusan részletgazdag képeit és szintén három számjegyű képfrissítési frekvenciákat értek el a Far Cry 5 ultra részletgazdag full HD felbontásánál.

Ez a teljesítmény részben a GeForce RTX sorozat mögött lévő NVIDIA Turing architektúrának köszönhető. A Turing a még realisztikusabb grafikák és effektusok érdekében a programozható árnyékolásra, valós idejű sugárkövetésre és AI gyorsításra dedikált CUDA, RT, és Tensor magokat kombinálja. Új videó enkódere javítja a GA15 és GT15 párhuzamos streamelési és játék teljesítményét is, így minimális teljesítményingadozással nyújt magasabb videóminőséget.

Ez a dedikált hardver, más néven NVENC olyan videórögzítő programokkal való együttműködésre van optimalizálva, mint az Open Broadcaster Software (OBS), így ambiciózus streamelők számára igen hasznos.

Multitasking mester

A ROG a legújabb technológiák átvételére vonatkozó agresszív irányelveinek megfelelően a GA15 és a GT15 a legújabb 3. generációs AMD Ryzen CPU-kat és az érkező 10. generációs Intel Core processzorokat használják.

A Strix GA15 maximálisan AMD® Ryzen™ 7 3800X CPU-val érhető el, amely a nagy teljesítményigényű és változatos terhelések könnyed kezeléséhez 8 maggal és 16 szállal rendelkezik. Ezek a Ryzen chipek csúcstechológiás 7nm eljárással készülnek, amely kis helyre több magot tud beépíteni, így lenyűgöző teljesítményű, költséghatékonyabb gépek előállítását teszi lehetővé. A csúcskonfigurációkban akár 32 GB-os nagyteljesítményű DDR4-3200MHz RAM is gondoskodhat a nagy terhelés alatti reszponzivitásról.

Az adattárolási opciók között szerepel egy szupergyors M.2-alapú NVMe SSD maximum 1 TB kapacitással, amely bőséges tárhelyet kínál az alkalmazások számára. A nagyobb játékkönyvtárakhoz a rendszer 2 TB-os mechanikus adattárolóval is elérhető. A felhasználók a dupla meghajtó konfiguráció felgyorsításához letölthetik az AMD StoreMI technológiát. A StoreMI eltárolja a gyakran használt adatokat az SSD-re, így elegyíti a SSD meghajtók válaszkészségét a mechanikus meghajtók hatalmas kapacitásával és lecsökkenti a betöltési időket.

Hűtésen alapuló teljesítmény

A fő komponensek kimagasló teljesítményének kiaknázását egy hatékony hűtési kialakítás segíti. A készülékház a csúcskategóriás Strix GA35 és GT35 modellekben alkalmazott, a levegőáramlást elősegítő Wind Shear kialakítás egy kompaktabb változata.

A hőösszegződés minimalizálása érdekében a belső térben a komponensek el vannak választva. A CPU, a GPU és az alaplap el vannak különítve a fő térben, míg a memóriafoglalatok és a tápegység ezek alatt, egy külön hűtési zónában találhatóak. Ez a kétkamrás kialakítás egyszerűbbé teszi a legmelegebb komponensek hűtését. A külső panel kiszélesített szellőzőnyílásain több levegő áramlik a készülékházba, amely segíti a hő elvezetését és lehetővé teszi, hogy a GA15 modell mindössze 35 dB alatti zajt bocsásson ki a Metro Exodus futtatása során.

A készülékházba beépített kényelmes hordozófogantyú elég erős ahhoz, hogy tartósan akár 30 kg súlyt is elbírjon, így a készülék bárhova egyszerűen szállítható. A lehajtható fejhallgató kampó akár 3kg súlyú headsetet is elbír és átmenetileg 10 kg-os erőhatásnak is ellenáll.

Személyre szabott élmény

A személyre szabási funkciók széles skálája igen leegyszerűsíti a Strix gaming asztali számítógépek személyessé tételét. A ház EMI-védett üvegpanellel rendelkezik, amelyen keresztül látszanak az RGB színekkel kiemelt belső komponensek. A készülékház első részén egyenletesen szórt fényű, személyre szabható világítás húzódik keresztül. Kompatibilis Aura Sync eszközökkel, például a ROG Strix Flare mechanikus billentyűzettel és a ROG Gladius II gaming egérrel, amely bizonyos régiókban ezen rendszerek része, a teljes beállításban egyszerűen vezérelhetők a színek és az effektusok.

A ROG Armoury Crate szoftver rengeteg beállítási lehetőséget kínál a világításhoz és más rendszerbeállításokhoz. A felhasználók olyan saját profilokat hozhatnak létre, amelyek bizonyos játékok és alkalmazások elindításakor automatikusan betöltik a személyes beállításaikat. A felhasználói profilok felismerik az aktív alkalmazást és a feladathoz illeszkedő ideális konfiguráció érdekében beállítják a rendszer teljesítményét, hűtését, világítását és más paramétereit.

A még személyesebb audio élmény érdekében a Sonic Studio III támogatja a kézi személyre szabást és a különféle játékokhoz öt speciálisan hangolt módot kínál. Sztereó fejhallgató használatakor a szoftver még magával ragadóbb hangzásvilágot és virtuális térhangzást tesz lehetővé. A zaj szűrésével, művi zavaró hatások csökkentésével és a bemeneti hangerő stabilizálásával a felvétel minőségét is növeli.

Szerelkezz fel és hajrá

A GA15 és a GT15 modell egy megfordítható, C típusú (USB-C™) portjával gyors töltést és adatátvitelt, valamint 2. generációs USB 3.2 csatlakozóval 10 Gbps top interfész sávszélességű adatátvitelt tesz lehetővé. A kiegészítők és az olyan egyéb eszközök számára, amelyek profitálnak a gyors adatátvitelből, öt 2. generációs A típusú USB 3.2  port kínál helyet.

A számítógép rendelkezik HDMI 2.0b porttal, max. 60Hz-es nagyképernyőn történő gaming, vagy 4K streamelés céljára. Nagy képfrissítési sebességű gaming monitorokhoz, ideértve az NVIDIA G-SYNC™ technológiával kompatibilis eszközöket is, a még gördülékenyebb játékélmény érdekében DisplayPort 1.4 kimenetek állnak rendelkezésre.

A gigabit osztályú hálózatba kapcsolhatóság két módon jelenik meg. A Gigabit Ethernet alacsonyabb késleltetésű csatlakozást nyújt multiplayer játékhoz, míg a Wi-Fi 5 gyors vezeték nélküli hozzáférést kínál mindennapos streameléshez és böngészéshez. A Wi-Fi kártya Bluetooth 5 funkcióval is rendelkezik, így a kompatibilis eszközön vezeték nélkül is üzemeltethetők.

Ad
Scroll to top