Egyéb

A NETGEAR fejlett hálózatvédelemmel látta el az új Nighthawk kiberbiztonsági WiFi routerét

A Netgear, az intelligens otthont és a kisvállalkozásokat összekötő hálózati eszközök vezető gyártója bejelentette az új Nighthawk kiberbiztonsági AC2300 WiFi router (RS400) elérhetőségét, melyet az online fenyegetések elleni védelemre terveztek.

A hároméves NETGEAR Armor Powered by Bitdefender – szolgáltatással az RS400 kategóriájában a legmagasabb szintű vírusvédelmet, kártevő eltávolítást, és adatvédelmet biztosítja korlátlan mennyiségű eszközökön, beleértve a PC-ket, laptopokat, mobilkészülékeket, IoT és okos otthon eszközöket is.

Ellentétben a laptopokon vagy okostelefonokon telepített szoftveralkalmazásokkal, a Nighthawk kiberbiztonsági WiFi router arra lett tervezve, hogy védelmet biztosítson a hálózat összes csatlakoztatott eszközére, beleértve a sérülékeny IoT intelligens otthoni termékeket. A router irányítja az összes bejövő és kimenő internetes adatforgalmat, így elsőszámú védelmi eszközként szolgál az otthonok számára. A router biztonsági okokból folyamatosan vizsgálja a bejövő adatforgalmat, amennyiben az RS400 érzékeli az adateltérítést, megszakítja a kapcsolatot, így elkerülve az adatszivárgást.

A Bitdefender telemetriai adataira hivatkozva a háztartások 78%-a rendelkezik legalább egy sebezhető eszközzel, míg az átlagos háztartásokban általában akár két sebezhető eszköz is csatlakozik a hálózatra. Ugyan a szám elcsépeltnek tűnhet, ezek a sebezhetőségek pusztító hatást gyakorolhatnak a magánszféra védelmére. Egy másik érdekes tény, melyet egy kiberbiztonsággal foglalkozó vállalat tárt fel a tanulmányában, hogy a jelentett esetek 98%-a visszavezethető nyíltan dokumentált hibákra, amelyek ugyan ismertek, de még nem kerültek javításra. A Bitdefender adatai szerint az észlelt hibák 37%-a szolgáltatásmegtagadással járó támadásban (DDoS) végződik, 12%-a információ szivárogtatására használható, az okos otthon eszközök majdnem 8%-a pedig akár egy szimpla kódsorral is adatlopásra kényszeríthető.

Az IoT eszközök használata 2025-re világszerte elérheti a 75,44 milliárdot, amely ötszörös növekedést mutat az elmúlt 10 évhez viszonyítva. Ahogy a sebezhető eszközök száma nő, úgy egyre nagyobb veszélyforrást jelentenek a személyes- és pénzügyi adatokra. A Bitdefender kutatása alapján az Egyesült Államok területén az átlagos okos otthonban nagyjából 10-14 eszközre tehető az internetre csatlakoztatott okoskészülékek száma.

Az AC2300 felhőalapú szinkronizáció segítségével valós időben észleli a fenyegetéseket és MU-MIMO technológiának köszönhetően nem áldozza fel a teljesítményt, miközben a fejlett kiberbiztonsági funkciókat biztosítja, hogy a család biztonságban legyen az online fenyegetésekkel szemben. A NETGEAR Armor – Powered by Bitdefender – felismeri és blokkolja a vírusokat, kémprogramokat, zsarolóvírusokat és a fertőzött linkeket is, ezzel védve  felhasználókat és családjukat az esetleges internetes átverésektől. A folyamatos eszközvizsgálatok által az okos otthonok eszközei kevésbé válnak sebezhetővé az esetleges támadások során. A router azonnali értesítéseket küld az okoskészülékre vagy számítógépre, amint a kártevő észlelésre és blokkolásra kerül.

Az RS400 egy másik védelmi vonallal, a Circle okos szülői felügyelet támogatással is rendelkezik, így a szülők könnyedén kezelhetik a családi internethasználatot, korlátozva a lefekvési időt, a napi internettel töltött időt különböző oldalak és alkalmazások esetében, illetve szűrhetik a család tagjainak megjelenített tartalmakat a koruknak és érdeklődési körüknek megfelelően.

„Az online adatok biztonsága iránti fokozott aggodalom korában a NETGEAR úgy véli, hogy rendkívül fontos egy olyan erős WiFi router biztosítása, amely képes megóvni a hálózatot az online fenyegetésekkel szemben” – mondta Sandeep Harpalani,NETGEAR otthoni csatlakoztatott eszközök alelnöke. „Ismételten összefogtunk a Bitdefenderrel, az egyik vezető vírusvédelmi szoftver szolgáltatójával, hogy egy költséghatékony eszközt biztosítsunk erős hálózati védelemmel.”

A sokrétegű cyberthreat (számítógépes hálózat vagy rendszer károsodásának vagy megzavarásának lehetősége) védelme révén a Nighthawk kiberbiztonsági router ideális kisvállalkozásoknak vagy otthoni irodáknak. A több licenccel rendelkező üzleti szintű víruskereső szoftverek magas költségekkel járnak és ez arányosan növekedhet, minél több eszközzel csatlakozik a hálózatra. Ezzel a teljesebb védelmi megoldással, amely lopásgátló védelemmel, jelszókezelővel és rosszindulatú szoftver elleni védelemmel is rendelkezik, ami közel kétszerese lehet az eredeti licencnek. Mivel az RS400 könnyen telepíthető és kezelhető, nincs szükség további informatikai (IT) infrastruktúrára vagy támogató személyzetre, hogy megvédje a kisvállalkozást a számítógépes bűnözéssel szemben.

Árazás és elérhetőség: 
A Nighthawk® AC2300 kiberbiztonsági WiFi router (RS400), amely három éves NETGEAR Armor™ szolgáltatással rendelkezik, már elérhető a NETGEAR kereskedelmi és viszonteladói partnereinél, e-kereskedelmi oldalakon, és a jelentősebb kiskereskedéseknél $299.99 (USD) ajánlott fogyasztói áron. Az Armor biztonsági szolgáltatás további, a három éven felüli folyamatos használata $69.99 éves előfizetés ellenében érhető el.

Ad
Scroll to top