Hír PC Teszt

Zalman P30 White Bemutató: Egyedi dizájn és funkcionális kialakítás

Az új Zalman P30 White számítógépház friss színt hoz a piacra, és néhány napra hozzánk is ellátogatott, hogy kipróbáljuk. A dél-koreai gyártó rengeteg kiváló ár/érték arányú terméket tett már le az asztalra és mindenképpen érdekes megnézni, hogy a mostanság trendi vonalon is tudják e ezt hozni.

Minőség
Az első pillantásra azonnal feltűnik a Zalman P30 White letisztult, elegáns kialakítása, a fehér színvilág pedig modern és friss megjelenést kölcsönöz neki. A P30 kiemelkedő jellemzője az előlapon és az oldalpanelen lévő keret nélküli üvegszegély, amely kényelmes kapoccsal rögzül, és pillanatok alatt eltávolítható. A számítógépház felépítése masszív, érződik a minőségi kivitelezés, ami jó kiindulópont a Zalman hozzáállását illetően. A P30 egy közepesen népszerű kategóriába érkezik, hiszen nem hagyományos ATX méretű megoldásról van szó, hanem a mid-tower M-ATX szegmensről. Méretei szerint 429 x 235 x 453 milliméter, M-ATX és mini-ITX alaplapokhoz tervezték, klasszikus elrendezéssel.

Az I/O panel nem a klasszikus helyen található, ám a kisebb, asztalra pakolható házakra jellemző hely sokakat nem lep majd meg. Az oldallap alsó szélén, közvetlenül az üveg alatt USB 3.2 Gen 1 Type-A, egy USB Type-C, valamint egy kombinált fejhallgató- és mikrofoncsatlakozó található. A megoldás egyszerű és elegáns, de korlátozza az összeszerelt PC elhelyezési pozícióit.

Alkatrészbeépítés
A P30 számos testreszabási lehetőséget kínál, legfeljebb kilenc ventillátort szerelhetünk bele, de természetesen a 360mm-es radiátornak is akad hely benne felül, míg egy 240mm-es oldalt. Kategóriájához képest nagy szabadságot nyújt a CPU hűtők, grafikus kártyák és ATX tápegységek elhelyezéséhez. A házban három előre telepített 120mm-es ventilátor található ARGB LED világítással, illetve a porszűrők sem maradtak le.

A P30 akár 173 milliméter magas CPU-hűtőket, akár 420 milliméter hosszú grafikus kártyákat és akár 200 milliméter hosszú ATX tápegységeket is képes kezelni. A házban egy egyszerű RGB-vezérlő is található, hasonlóan az M4-es házban találhatóhoz, amely egy 3 pólusú ARGB 5V-os csatlakozón keresztül csatlakozik az alaplaphoz. Az alkatrészek beszerelése a P30-ba könnyű és egyszerű. A kábelek kezelése az okos belső elrendezésnek köszönhetően könnyű, az oldalsó panelek és a porszűrők könnyel eltávolíthatóak.

Hatékonyság
A P30 hőmérsékleti teljesítménye főként az alkatrészek energiafogyasztásától függ. Az összes ventilátor kiszívja a levegőt a házból, ami kicsit szokatlan, de esztétikailag megnyerő. A „hő-intenzív” alkatrészek hűtése érdekében javasolt az előlapi ventilátorok cseréje vagy a felső ventilátorok felszerelése.

Összefoglalás:
A Zalman P30 White egy számítógépház, amely nemcsak esztétikailag lenyűgöző, hanem funkcionalitásában is kiváló. Masszív szerkezet, könnyű összeszerelés és hatékony hűtés teszi ideális választássá minden számítógépes rajongó számára. Néhány kisebb hiányosság ellenére, például a vastagabb radiátorok nem szerelhetősége, a ház jelentős testreszabási lehetőségeket kínál az egyéni felhasználói igények kielégítésére. Árban pedig körülbelül 35 000 forintért kapható, ami korrektnek mondható tekintva a felszereltséget, a kialakítást és a szegmenst.

Ad
Scroll to top