Hír Kiemelt hír PC

Két új ZenBook érkezik az ASUS-tól

Az ASUS nemrég mutatta be legújabb laptopjait, melyek a mai trendekhez igazodnak, így könnyűek, vékonyak és meglehetősen erőteljesek a mindennapi feladatokhoz. A 13 és 14 hüvelykes új ZenBook 13 (UX325) és ZenBook 14 (UX425) a legújabb Intel processzorokra épül és a legtöbb felhasználó számára tökéletesnek tűnik a mindenapokhoz.

A Fenyőszürke és Lila köd színekben érkező újdonságok közül a kisebbik mindegyik modell mindössze 1,07kg-ot nyom és 13,9mm vékony vagyis, ennek ellenére egészen korrekt hardvert kínál. hiszen a 10. generációs Intel processzorok mellé villámgyors PCIe SSD tárhely és akár 32GB RAM is kerülhet. A hardveres felhozatalban megegyezik a két modell és a képernyők felbontása is egyaránt Full HD, viszont a nagyobbik modellen mindössze 2,5mm-es kávákat találunk, ezzel elérve a 90%-os képernyő/készülékház arányt. A 13 colos modellnél is vékonyak a kávák, hiszen 2,9mm-ről beszélhetünk, a kijelző/készülékház arány pedig 88%.

Ezúttal le kell mondanunk a különleges touchpad technológiáról, a ScreenPad-ról, de ezért várhatóan olcsóbbak is lesznek, mint mondjuk az UX334 és UX434-es modellek, melyek szintén elérhetőek 10.generációs Intel megoldásokkal. A két USB-C csatlakozó Thunderbolt 3-ra is képes és tölthető is USB-C-vel az új széria, mellé kapunk még WiFi 6-os chipet és ASUS NumberPad technológiát is az érintőpadba építve. A webkamera sem maradt el, ráadásul támogatja a Windows Hello-t is.

Az újdonságok várhatóan a nyár második felében debütálnak itthon, az árazásról még nem esett szó.

Ad
Scroll to top