Egyéb Hír

NETGEAR szülői felügyeleti megoldások

Az intelligens otthonokat működtető hálózati megoldások vezető szállítója a közelmúltban Nir Eyal-lal – az „Indisractable” könyv szerzőjével beszélgetett – amely során megvitatták, hogy a szülők hogyan taníthatják meg ezeket a képességeket gyermekeiknek, hogyan összpontosítsák figyelmüket anélkül, hogy a telefonjuk vagy más eszközük megzavarná azt.

Egy tinédzser átlagosan napi átlag 9 órát tölt online médiatartalmak fogyasztásával. Egy olyan világban élünk, ahol az értesítések folyamatosan elveszik a figyelmünket.  A figyelem irányításának képessége egy olyan képesség, amelyet meg kell tanítanunk a gyermekeinknek.

A NETGEAR intelligens szülői felügyeleti rendszere olyan szolgáltatásokkal vannak ellátva, amelyek segítségével a szülők jobban kezelhetik gyermekeik online tartalmakhoz való hozzáférését. A végső cél az, hogy a gyerekek felelősséget vállaljanak és megtanulják a saját idejüket beosztani.

Nir tisztázza, hogy a szükők aggodalma sok esetben hamis a technológia és a képernyő idejének negatív hatásaival kapcsolatban, a gyerekeknek szükségük van a telefonos alkalmazásokra és a videojátékokra, hogy be tudják osztani a játékidejüket.  Ha a gyerekek ilyesfajta szükségleteinek valamelyike nem teljesül, akkor az ellenkező eset léphet fel és túl sok időt fognak tölteni a képernyők előtt.

A gyermekek számára legfontosabb dolgok az autonómia, a kompetencia és a kapcsolódási érzés megléte. A legtöbb okostelefon-alkalmazást és videojátékot szakértők tervezték az igényeknek való megfeleléshez. A szülőknek alternatívákat kell biztosítaniuk a gyerekek számára az egyensúly megteremtése érdekében az online és az offline világ között azzal, hogy több lehetőséget kínálnak az autonómia, a kompetencia és a kapcsolatok megtalálására a valós világban.

Óriási ajándék a gyermekek számára, ha önmaguk oszthatják be szabadidejüket, még akkor is, ha néha kudarcot vallanak. Az intelligens szülői felügyeleti rendszerek használatának első lépése tehát nem a szabályok és korlátozások bevezetése, hanem a gyerekek bevonása a beszélgetésbe az önállóság megtanítása érdekében. A NETGEAR szülői felügyeleti rendszer (mint a Circle is) képes kilistázni az internet előzményeket és a használt alkalmazások listáját, ezzel lehetőséget adva a gyerekek kezébe, hogy el tudjanak beszélgetni szüleikkel az interneten töltött idejükről. Ha a gyermekek saját maguk határozzák meg a szabályaikat, az képes megtanítani őket a felelősségteljességre.

Ha a gyermekek maguk állítják be a korlátokat, például a heti online játékkal töltött idejüket és hagyják, hogy az intelligens szülői felügyeleti szoftver automatikusan letiltsa az online játékokhoz való hozzáférést a határidő lejárta után, az segít az idejük beosztásában. Ez egyben segít elkerülni a felmerülő vitalehetőségeket olyan esetekben, mint amikor idő előtt vonjuk meg hozzáféréseiket. A NETGEAR szülői felügyelet segítségével egyszerűen figyelhetők az online tevékenységek, könnyedén lehet új szabályokat beállítani, valamint segít a gyermekeknek kialakítani egy egészséges mentális hozzáállást.

Circle® intelligens szülői felügyelet

A legátfogóbb szülői felügyeleti megoldás az otthoni hálózatok számára. A többszörös szűrési képességnek köszönhetően egyedi beálltásokat készíthetsz és kornak megfelelő tartalmakat jeleníthetsz meg családtagjaid számára – beleértve a felnőtt és sértő tartalmak szűrését -, továbbá különböző alkalmazások és weboldalak számára beállíthatod az adatforgalmat, letilthatod az internetes reklámokat és a biztonságos böngészést is bekapcsolhatod családod számára. A felügyeleti eszközök segítségével a szülők nagyobb rálátással és befolyással lehetnek gyermekük internetezéssel töltött idejére, így megnyugodhatnak annak online biztonságával kapcsolatban.

Ad
Scroll to top