Hír PC

FSP: A DC-DC modulok fontossága

A gaming ipar rohamos fejlődésével a játékosok egyre nagyobb igényt támasztanak a számítógépes alkatrészek felé, ami tovább ösztönzi a gyártókat a jobb teljesítmény eléréséhez.  Ez különösen igaz a tápegységekre, minden számítógép magjára, amely a PC komponensek energiaellátásáért felel. Ez az oka annak, hogy a professzionális médiumok és a tesztelők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a DC-DC VRM kialakítású termékekre, amelyek másodlagos kimenetekkel is rendelkeznek a nagyobb megbízhatóság érdekében.

A DC-DC VRM egy energiaátalakító modul, amely a DC bemenetet DC kimenetre alakítja alacsony feszültségváltozással. A DC-DC VRM kivitelezés 95%-os, vagy jobb teljesítmény-átalakítási hatékonysággal dolgozik, amely kiváló kimeneti feszültségstabilitást eredményez és jobb, mint a hagyományos mágneses erősítők feszültségingadozása. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a játékosok végeredményben fejlettebb tápegységekhez juthassanak hozzá.

Az előnyöknek köszönhetően a DC-DC VRM kialakítását a drágább előállítási költségek ellenére az utóbbi időben egyre több fejlett termékben használják két okból kifolyólag. Az egyik a hagyományos tápegységek többszörös, labilis terhelésű kimenetek instabil feszültségére vezethető vissza, a másik pedig a fő +12 V-os kimeneti ág hibájára, amik a hagyományos megoldásokban nem felelnek meg a névleges teljesítménynek.

A hagyományos mágneses erősítő áramkör instabil terhelése kifejezetten veszélyes lehet, olyannyira, hogy mérnökök rettegnek ettől a mérleghinta jelenségtől, ugyanis ez magasabb +12 V-os és alacsonyabb +3,3 V-os vagy +5 V-os terhelést eredményezhet. Egy visszajelzés nélkül, több kimeneti tápfeszültségű áramkörben, a +12 V végén a feszültség még nagyobb-, míg a +3,3 V vagy +5 V esetén még alacsonyabb lesz, amely ahhoz vezet, hogy az áramellátás megbízhatósága nem fog megfelelni az előírásoknak. Ez egyáltalán nem igaz DC-DC VRM kivitelezéssel rendelkező tápegységekre.

Mivel a +3,3 V-os vagy +5 V-os áramköri bemenetet a fő +12 V-os energiaátalakító áramkör kimenete biztosítja, így már a forrásnál ki fogja egyenlíteni a teljes energiaellátást. Ez azt jelenti, hogy ha kevesebb energiára van szükség a +3,3 V-os vagy + 5V-os áramkörben, akkor a +12 V-os áramkör számára nagyobb energia válik elérhetővé a mágneses erősítésű áramköri rendszerekkel ellentétben.  A játékosok számára mindez megbízhatóbb és hatékonyabb megoldást eredményez.

Az FSP tápegységek a játékosok igényeihez igazodva készülnek, így a Hydro, a Dagger, a Cannon, a Twins, a Raider, a Hexa+ PRO, az SFX és a Hyper PRO tápegységek teljes sorozata DC-DC modullal készült. Az FSP, a világ egyik vezető tápegység gyártójaként törekszik a játékosok növekvő igényeinek való megfeleléséhez.

Ad
Scroll to top