Egyéb Hír

NETGEAR mobil routerek a megbízható adatkapcsolathoz

A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ:NTGR), az intelligens otthonokat és a kisvállalkozásokat működtető hálózati megoldások vezető szolgáltatója mobil router megoldásaival segíti a mobilis munkavégzést. Az LTE támogatású megoldások kiválóan alkalmasak olyan helyekre, ahol nem megfelelő a hálózat kiépítése, nincs megfelelő WiFi lefedettség, vagy éppen az utazó ügynökök számára.

Sokan kerültek már olyan helyzetbe, amikor az otthoni internetszolgáltatás megáll vagy nagy leterhelés alatt áll, így nem megfelelő a sávszélesség minősége, vagy éppen egyáltalán nincs jel. Ilyen esetekre jelent kiváló megoldást a mobilhálózatok megosztása, azonban az okotelefonon keresztül történő megosztással sok negatívumnak tesszük ki készülékünket. A NETGEAR mobile routerek és csatlakozási pontok remek alternatívát kínálnak a testreszabás kényelmével, ráadásul több előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek.

Nagyobb biztonság

A mobil adathálózat telefonos megosztása esetén a csatlakozott eszközök számára lehetőség nyílik a személyes adatok, telefonszámok, e-mailek, jelszavak, fényképek vagy éppen a bizalmas jellegű dokumentumok eltulajdonítására. Amennyiben az 4G/LTE kapcsolat viszont egy erre készített mobil routerről kerül megosztásra, az adatok biztonságban maradnak, ugyanis a támadóknak nem lesz közvetlen hozzáférése a telefonhoz és az azon tárolt információkhoz.

Hosszabb üzemidő

A mobil adatforgalom használata jelentősen csökkenti a telefonok akkumulátorának üzemidejét, azonban internetmegosztás esetén nemcsak az LTE adatkapcsolatnak, hanem a beépített WiFi-nek is működésbe kell lépnie, ezzel még nagyobb terhelésnek kitéve az okostelefonokat, így a vártnál hamarabb lemerülhetnek a készülékek. A hordozható mobil routerek beépített akkumulátora támogatja az akár 24 óránál hosszabb üzemidőt is, ráadásul csak a készülékek WiFi egységének használatára van szüksége, ezzel jelentősen csökkentve az akkumulátorra nehezedő terhelést.

Nagyobb távolság és több eszköz

A megfelelő WiFi kapcsolat egyik legfontosabb kelléke a távolság és a csatlakoztatott eszközök kiszolgálása. Egy okostelefon esetén mind a hatótávolság, mind pedig a maximálisan támogatott csatlakozások száma erősen limitált. Míg egy telefon esetében csak 3-5 WiFi kapcsolat kiszolgálása lehetséges, addig egy mobil router akár 20 eszközt is képes gond nélkül ellátni, emellett nagyobb hatótávolságot biztosít a felhasználók számára.

Teljes testreszabás

Mobiladat megosztása esetén a telefonok igen kevés lehetőséget kínálnak a beállítások megváltoztatására, sok esetben csak a jelszót lehet módosítani, azonban néhány készüléken az előre beállított hálózati név is átírható. Egy router ezzel ellentétben nagyobb szabadságot biztosít: lehetőség nyílik a hatótávolság beállítására, a sávok kiválasztására, az adatforgalom korlátozására, szülői felügyelet beállítására, a csatlakoztatott eszközök figyelésére, sőt, akár a SIM-kártyára érkező SMS üzeneteket is képes fogadni és eltárolni. A Netgear hordozható mobil routerei pontosan azokkal a képességekkel rendelkeznek, mint a teljes értékű routerek.​​​​​​​

Elérhetőség

A Netgear mobil routereinek és csatlakozási pontjainak széles választéka már elérhető a hazai kiskereskedelmek kínálatában.

Ad
Scroll to top