Hír

Személyre szabott gamer egeret kínálna az XPG

Az XPG márkát sokáig a legtöbben csak az ADATA gamer albrandjeként ismerhettük, mely főként az SSD-meghajtók és a memóriamodulok piacán volt jelen, azonban egy ideje nagyobb önállóságot kapott a márka és fejükbe vették, hogy meghódítják a gamer perifériák piacát.

Ez az első néhány termékükkel nem igazán sikerült, azonban az IFA 2019-re egy nagyon jó ötlettel és termékkel álltak elő. Bemutatták ugyanis a személyre szabottan, 3D nyomtatással készülő XPG Headshot egerüket, mely egy új világot hozhat el a gamer perifériák piacára. A gyártó ugyanis egy különleges, AI-vezérelt 4D-s feltérképező szoftver segítségével feltérképezni a játékos kezét, és az adatokhoz igazítaná az egér méreteit. Mindezt egy pehelykönnyű, PA12-nek nevezett új műanyag-ötvözetből öntenék ki, míg a játékosok számára szintén nagyon fontos részt, a szenzort az egyik legjobb gyártóra bízzák.

Nyilvánvalóan nem teljesen megoldható, hogy minden boltban mindenki egyedi egeret vásárolhasson, így az XPG Headshot egy általános formában is piacra kerül még idén. 2020-ban viszont már saját XPG Headshot egerünk lehet, melynek részleteiről majd később ad tájékoztatást a gyártó. A kényelem mellett a 16 000 DPI-s Pixart PMW3389 szenzor és az Omron kapcsolók biztosítják a minőséget, így minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen a termék. Természetesen, amint lehetőség lesz rá, partnerünk, a HunIT magazin felveszi a kapcsolatot a gyártóval és igyekszik egy saját egeret legyártatni, melyet tesztelni is fognak.

A különleges egér mellett egyébként útnak indult az új XPG Mera Edition széria is, mely merész színvilágával inkább a női felhasználók kegyeiért száll majd harcba, ezzel pedig alternatívát kínál az ASUS és a Razer rózsaszín megoldásaira.

Természetesen nem maradhatott említés nélkül az SSD-k piaca sem, ahol az XPG GAMMIX S50 SSD-t ajánlja a gyártó. A PCIe Gen4x4 interfészt használó újdonság akár 5000Mb/s olvasási és 4400Mb/s írási sebességre is képes, mely elképesztő javulást hoz magával az 500Mb/s körül mozgó hagyományos SATA-s megoldásokhoz és az 1000-1500Mb/s körül mozgó olcsóbb PCIe SSD-khez képest.

Ad
Scroll to top