Teszt

Zalman HPS500 Teszt

A Zalman Magyarországon egy igen népszerű márka, melyet főként annak köszönhetnek, hogy baráti áron kínálnak modern és minőségi számítógépházakat, hűtéseik és tápegységeik mellett pedig a perifériák piacán is egyre aktívabbak. Nemrég két új headsetet hoztak be hazánkba, melyekkel az árérzékeny vásárolókat kívánják elsősorban megfogni, mi pedig megnéztük, hogy mire képes a HPS500.

Az 5000 Ft alatti ár elsőre sokak számára lehet elrettentő, hiszen ennyiért főként nagyon gagyi termékeket kapunk. A gyártó a sok éves tapasztalatával azonban jól tudta, hogy mivel lehet kitűnni ebből a mezőnyből és ezt már első ránézésre is jól alkalmazzák. A hangsúly elsősorban az anyaghasználatra és a kényelemre került, melyet a hangminőség és az ergonómia követett, az összkép pedig egy közép, ha nem felsőkategóriás hatással bíró, rendkívül olcsó headset, melyet a kezdő gamerek mellett az átlagfelhasználók is hasznosíthatnak.
Dizájn
A koncepció szerint egy gamer headsettel van dolgunk, de ezt a külső egyáltalán nem erősíti meg. Nincs RGB, de még egyszínű LED sincs. Nincs piros vagy egyéb kirívó gamer szín, csupán a fekete-ezüst, inkább audiofil kinézet. Ez pedig sokak szemében egy újabb plusz pont, hiszen olcsó piros műanyag „gamer” megoldássokkal tele a padlás, jól kinéző, multifunkciós és bármilyen környezetben használható budget termékkel pedig ritkán találkozunk. Nos, a HPS500 pontosan ilyen. Persze nem minden fémből van, a műbőr és a műanyag is erőteljesen jelen van, de a fém pánt és keret elég stabilitást nyújt, a fülpárnák pedig elég mélyek, így hosszú távon is kényelmes maradt a headset. Utóbbinak köszönhetően jól is szigeteli a hangokat, semmi sem zavarhat meg minket játék közben és kifelé sem ömleszt ki mindent, de persze pár méteres körzetben magas hangerőnél azért zavarhatjuk a mellettünk lévőket.
Hangminőség és csatlakozás
Kezdjük a csatlakozásokkal, hiszen ezek is sokak számára döntő tulajdonságok. Nos, mindkét modellnél az egyszerűbb utat választotta a Zalman, vagyis a hagyományos Jack-dugós párossal van dolgunk, tehát az alaplapunk fejhallgató és a mikrofon csatlakozásait kell használnunk. A kábelhossznál viszont látszott, hogy abszolút a PC-s, gameres felhasználást részesítették előnyben, hiszen  2,35 méteres kábellel van dolgunk, mely a végén kapott egy megerősítést is.
A hangminőség kapcsán találkozunk néhány marketing szlogennel, melyek szerint a basszus erőteljes és a hangolásra is nagyon figyeltek, de ennek nem kell bedőlni, ami nem jelenti egyébként azt, hogy nagyon rossz lenne a füles, pláne az árkategóriáját tekintve. Ugyanis ahogy az anyaghasználatnál és a külsőnél megemlítettük, hogy kategóriája fölött helyezkedik el, úgy ez a hangminőségre is abszolút  Simán hozza a 10-15 ezres megoldások szintjét, de még jó pár agyon marketingelt 20 ezres giga gamer márkát is lever a maga 40mm-es vezetőivel.
Árazás és végszó
A Zalman HPS500 mindössze 3800 Ft körül kapható itthon, két év hivatalos garanciával, vagyis ha bármi problémánk lenne, akkor azt 24 hónapon belül megoldottnak tekinthetjük. Ez mondanunk sem kell, hogy iszonyatosan jó árazást és szolgáltatást jelent. Nem félünk kimondani, jelenleg verhetetlen ajánlatról van szó, mely néptermék lehetne itthon akkor, hogy ha több teret kapna a boltokban és a marketingben. Kezdő játékosoknak, fiataloknak és multimédiára valami olcsót és jót keresőknek egyaránt ajánljuk.
Ad
Scroll to top