Teszt

Zalman R1 teszt

A számos perifériatesztünk után egy  talán kevésbé izgalmas piacról kaptunk tesztterméket, hiszen ezúttal egy számítógépházzal van dolgunk. A Zalman hazai képviselete biztosította számunkra az R1-es modellt, melyet azért választottunk ki, mert számos olyan szempontnak felel meg, amit egy hazai vásárló keres.

Kezdjük is talán a legfontosabbal, az árral. A Zalman R1 itthon 11-12 000 Ft környékén szerezhető be, vagyis egyértelműen az olcsóbb házak közé tartozik. Ennek ellenére jól fel lett szerelve, hiszen USB 3-as csatlakozást, három ventilátort és optimalizálható belső kialakítást kapott. Így tehát már csak ezek alapján is kijelenthetjük, hogy a spórolni vágyó hazai gamereknek egy remek választás lehet az R1-es modell, de azért nézzük meg alaposabban a házat.

Kezdjük a külsővel, hiszen az mindenki számára nagyon fontos. Árához képest meglehetősen egyedi külsőt kapott a Z1, az elülső ajtós megoldás már alapból egy modern és letisztult küllemet ad a háznak, miközben az oldalsó átlátszó rész egy drágább modellt sugall. Az ajtó egyébként csak egy irányba nyitható, de ez nem is baj, belül pedig kapott egy kis hangszigetelést. Az I/O panelen megtaláljuk az összes fontos csatlakozást, hiszen USB 3.0 és USB 2.0 csatlakozók mellett a szokásos 3,5mm-es megoldásokat is megkaptuk.

01-big-zalman-r1

A ház belsejében könnyedén elférnek az ATX méretű, vagyis a hagyományos alaplapok, illetve fontos megemlíteni, hogy 36 cm helyet hagytak a grafikus kártyáknak, amibe általában az erősebb modellek is bele szoktak férni. A házhoz alapjáraton adnak három ventilátort, ráadásul az elülső megoldás kék LED világítást is kínál, ami a nyitott oldalnak köszönhetően nagyon hangulatos lehet az esti órákban, így mindenképpen érdemes igényesen megtervezni és kivitelezni a belsőt.

Érdemes még megemlíteni, hogy elől egy ventilátor szabályzó is helyet kapott a házban, ami nagy meglepetés ebben az árban. A több ponton elhelyezett porszűrőkkel szintén ez a helyzet, nagyon hasznosak és 10 000 Ft környékén nem igazán találkozunk velük. Persze vízhűtésre is át lehet váltani, ehhez átalakítható a belső és a felső panel is leszedhető, így tuningos gépet is építhetünk a házba.

Szerelni nagyon könnyű, használni pedig élvezet. 10 000 Ft környékén egy ilyen jól felszerelt ház nagyon ritka, így akik szeretnének spórolni a házon, de mégis igényes külsőt és megvilágított belsőt szeretnének, azoknak a Zalman R1 egy remek választás. A boltokban fekete és fehér színekben is megtaláljuk a modellt.

Ad
Scroll to top