Teszt

Audictus Achiever Teszt

Az Audictus márka új játékos az igényes fejhallgatópiacon. A márkát a „Audicted to … music” jelszavak vezérlik, és termékei olyan aktív emberek számára készültek, akik „rabja” a zenéhez. A berendezés jó hangminőséggel rendelkezik, kombinálva kiemelkedő stílusával és kiváló minőségével.

Minimalista design
Az Achiever fejhallgató zárt kialakítású. Az elegáns és minimalista design jellemzi, amelyeknek köszönhetően férfiak, nők, gyerekek egyaránt hordhatják bármilyen alkalommal, időtöltéssel. Megjelenésük egyszerűen univerzális. Műanyag, fém és bőr találkozásával van dolgunk. A műanyag karok, amelyekhez a burkolatok vannak rögzítve, három tengely köré forgathatóak.

A fejpántot szintetikus bőr borítja, belsejében vékony réteg lágy szivacs található, így a lehető legkevésbé nyomja a fejtetőt. A fülünkre kifejtett nyomás jól kiegyensúlyozott, biztosítja, hogy a fejhallgató mozgás közben is biztonságosan rögzül a fejhez, túlzott nyomás nélkül. Nincsenek kifogásaink az egyes elemek illeszkedésik minőségével kapcsolatban. Nem recseg, nem ropog és külsőre még prémiumabb érzést kelt, mint amennyibe kerül.

A párnák tehát puha szivacsból készülnek, puha és kényelmes szintetikus bőrrel borítva, ami nagyon kényelmes, kiváló külső hőszigetelést nyújt, de sokkal kevésbé légáteresztp, mint például a velúr. Ennek hatását főként nyáron érezhetjük a hosszú órákon át tartó viselésnél. A párnázás belső mérete körülbelül 3,5 x 2 cm.

Egyszerű kábelcsere

Az Audictus Achiever egyik nagy előnye a kábel egyszerű cseréje. Ezzel elkerülhetjük a drága javításokat sérülés esetén. A kábel a 3,5 mm-es aljzatba van csatlakoztatva a bal oldal alján. Az 1,2 m hosszú kábel sajnos nem megerősített, vagyis extra borítást és védelmet nem kapott, de kellően vastag és gumírozott ahhoz, hogy elkerülhető legyen a gyors kopás. Körülbelül 10 centiméterre a csatlakozástól a vezetékben egy kis mikrofont találunk a vezérlőkkel, mely biztosítja az alapfunkciókat és a headset funkciót.

Hangminőség

A kagylók két 40 mm-es átmérőjű neodímium meghajtót tartalmaznak. A gyártó  szerint képesek átvinni a 20-20 000 Hz-es sávot. A „mikrofonhatás” jelen van, de ez a gyakorlatban nem érzékelhető a zenehallgatás során. Sokat nem kell fecsegni egy nagyjából 14 000 Ft-os fejhallgató minőségéről, ne várjunk tőle egy nála 2x annyiba kerülő Audio-Technika szintet vagy egy többszörös áron beszerezhető Sennheiser szintet. Ettől függetlenül a mindennapi használatra, laptopokhoz, munkához vagy heti néhány óra csöndes elvonuláshoz kiváló választás. Árkategóriáját tekintve egyértelműen a legjobbak között van.

Kellemes Extra

Alapvetően az első kicsomagolás után már egy kellemes meglepetés ért minket, hiszen meglepően jó az anyaghasználat és a dizájn is nekünk kedvező. Mindezt megfejelték még egy praktikus hordtáskával is, mely kellően kemény és biztos védelmet nyújt, talán ebben az árszegmensben a többség még nem kínál ilyet.

 

Ad
Scroll to top