Egyéb

Már kapható a Zalman X7

A számítógépházak piacán egyre többen keresnek valami különlegeset, mely nem csak kitűnik a tömegből, hanem hosszú távú befektetésként több generációt is képes kiszolgálni. A Zalman X7 tervezésekor a letisztult formavilág és a kimagasló minőség volt a két vezérvonal, a végeredmény pedig magáért beszél.

A ház gyártasakor főként 2mm vastag alumíniumot használt a gyártó, az 1,5 milliméter vastagságú acél pedig a minden terhelésnek ellenáll, miközben a 4mm vastag edzett üveg oldallap panorámás betekintést enged az igényes belsőkbe. A 17,5kg-os ház 617 x 230 x 587 millimétert foglal el a környezetünkből.

Tágas belső

A Zalman X7 az ATX Full Tower kategóriát képviseli, így az alábbi méreteket képviselő, piacon lévő összes alaplappal abszolút kompatibilis: WE-ATX, ATX, M-ATX i M-ITX. A grafikus kártyák manapság egészen elképesztő méretekkel rendelkezhetnek, de ez az X7 esetében nem akadály, hiszen 420 milliméter helyet hagytak a tervezők a gamerek fő kincsének. A processzorhűtőnek 175 milliméter, a tápegységnek pedig 180 milliméter jutott, ez pedig szinte minden esetben bőségesen elegendő lesz.

Rend a lelke mindennek

A tervezők két különálló részre bontották a házat. Az alsó “kamrában” a tápegység foglalhat helyet akár 6 darab 3.5”-ös merevlemez társaságában. A túloldalon akár 5 darab 2.5”-ös villámgyors SSD-t is elhelyezhetünk az alaplap körül, így tárhelyből nem lesz hiány. A belső kialakításnál nem csak az egyre nagyobb tárhely igény, hanem a kábelmenedzsment egyszerűsítése is a fő szempontok között volt.

Optimális és könnyen kombinálható hűtés

A házhoz elől három darab LED ZM-F3 STR ventilátor tartozik, míg hátul egy ventilátort találunk. A felső részen három darab 12 centiméteres vagy két 14 centiméteres ventilátor foglalhat helyet, vízhűtés esetén pedig maximum 36 centiméteres radiátort tehetünk oda. Természetesen az előlapi ventilátorokat is radiátorra cserélhetjük, amennyiben a GPU és CPU is vízhűtést kíván. Az X7 természetesen porszűrőkkel is rendelkezik.

Az elhivatottság a részletekben mutatkozik meg

Az I/O panelen 4 USB csatlakozást, fejhallgató és mikrofon csatlakozót, valamint egy 8 ventilátor szabályzására is képes vezérlőt helyeztünk el. A tökéletes belsőt egy LED szalaggal koronáztuk meg a különlegességek sorát pedig a vertikális GPU elhelyezés bővíti, melyre egyre többen vágynak.

Az újdonság már elérhető a hazai piacon, méghozzá 60 000 Ft környékén, 2 év garanciával.

Ad
Scroll to top