Kiemelt hír

Útmutató a tökéletes iskolakezdő monitor kiválasztásához

Fiatalok ezrei kezdik meg éppen tanulmányaikat a középiskolákban vagy az egyetemeken. Egészségük szempontjából és hatékonysági okokból hasznos, ha olyan monitort vásárolnak, amely innovatív de elérhető árú.

Az AOC képernyőspecialista bemutat a kínálatából pár olyan monitort, amely megfelel a diákok speciális igényeinek.

Manapság a laptopok és tabletek szinte a legfontosabb eszközök a diákok számára. Házifeladatok, munkák, kódolások, statisztikai elemzések, dolgozatok, esszék és prezentációk; a tanulás csaknem minden aspektusa ezeken az eszközökön zajlik. A tanulás után a diákok számítógépeiken videojátékokat játszanak vagy filmeket, TV műsorokat néznek/streamelnek, vagy más típusú kikapcsolódásra használják ezeket. Annak ellenére, hogy a diákok sok órát töltenek a számítógép előtt, gyakran nem rendelkeznek megfelelő méretű monitorral, így a laptopok és tabletek kisebb méretű, általában 13-15 hüvelykes, vagy legfeljebb 17 hüvelykes képernyőit használják.

Csoportos feladatok esetén lehetséges, hogy több diák dolgozik ugyanazon a laptopon. Sajnálatos módon a keskeny látószög és a kisméretű képernyő olyan kevésbé hatékony feltételeket biztosít, amelyhez folyamatosan alkalmazkodni kell. Ha a diákok a lakásban, vagy a kollégiumban meg szeretnék nézni kedvenc TV műsorukat, ismét csak egy kis képernyőn tehetik meg ezt, elmulasztva ezáltal a fontos részleteket, valamint folyamatosan a laptop képernyőjéhez kell igazítaniuk testtartásukat és a látószög miatt valószínűleg színeltolódásokat is észlelnek.

Dizájn monitorok

Az ultra stílusos megoldások kedvelői számára az AOC a világhírű Studio F. A. Porsche formatervező stúdióval történő együttműködésből született PDS sorozatot ajánlja, amelyben egyesül az innovatív dizájn és a kiváló képminőség. A PDS241 modell 24 hüvelykes (60,5 cm) 3-oldalon keret nélküli AH-IPS panellel és full HD felbontással (1920×1080 pixel) rendelkezik. Az elegáns formatervezés széles színskálával, széles látószöggel és az AOC SuperColor WCG technológiájával párosul. A tápellátás és a monitorjel a lábazaton keresztül halad és egy külön dobozban válik szét.

A nagyobb PDS271modell 27 hüvelykes (68,8 cm) 3-oldalon keret nélküli AH-IPS panellel rendelkezik. Kistestvéréhez, a PDS241-hez hasonlóan ez a képernyő is lenyűgöző megjelenésű aszimmetrikus fém lábazattal és ultrakeskeny minimalista prémium dizájnnal büszkélkedhet. A monitor mögötti rendetlenség elkerülése érdekében a kábelek vezetése itt is letisztult módon történik.

Egyensúly a munka és a játék között

A legfontosabb szempont a felhasználó egészsége. A hosszú számítógép előtti tanulás után a több órás számítógépes játék hátrányosan befolyásolhatja a felhasználó szemét és testtartását. Erre kínál megoldást az AOC Flicker-Free technológiája, amely a PWM helyett közvetlen háttérvilágítás módszert alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy a használat kevésbé veszi igénybe a felhasználó szemét és csökken a fejfájási hajlam is. Ugyanezt a célt szolgálja az AOC monitorokban található Low Blue Light mód is, amely csökkenti a potenciálisan káros rövid hullámhosszú kék fény arányát, ezáltal hozzájárul a felhasználó szemének egészségéhez, és csökkenti a mesterséges kék fény által okozott alvási zavarokat is. Azoknak, akik egy hosszú áttanult nap után számítógépes játékokkal szeretnének kikapcsolódni, az AOC prémium gaming AGON sorozatának monitorait ajánljuk. Ezek a képernyők természetesen megfelelnek a diákok által támasztott minden elvárásnak és ezen felül számos olyan speciális funkcióval rendelkeznek amelynek minden komoly gamer nagyon örül.

Innovatív klasszikusok

A kedvező árú és hatékony monitort kereső diákok számára javasoljuk, hogy tekintsék meg a 90-es sorozat modelljeit, amelyek 24-27 hüvelyk képátlójú, fejlett IPS képernyőkkel, valamint széles színspektrummal rendelkeznek. Háromoldalon keret nélküli kialakításuk zökkenőmentes többmonitoros felállást is lehetővé tesz. Két vagy több ilyen monitor egymás melletti elhelyezése jelentős helyet szabadít fel az asztalon, amely hozzájárulhat a termelékenység növeléséhez. A monitorok kiváló hatékonysága segíti a felhasználót a költségek és az ökológiai lábnyom csökkentésében.

Ad
Scroll to top