Teszt

Genesis HV 59: Olcsó vezeték nélküli megoldás

Bizonyára sokaknak ismerős lesz az alábbi szituáció: Este 10-óra, a család, barátnő, lakótárs már menne aludni, mi azonban még megnéznénk a kedvenc sorozatunkat, játszanánk vagy éppen zenét, hangoskönyvet hallgatnánk. Mindezt jó lenne kényelmes távolságból, akár a barátnőnk mellől, az ágyból megtenni.

Ha a  játékra gondolunk, akkor már alapból bajban lehetünk, hiszen a legtöbb PC-s vagy konzolos headset kábele 1,5-3 méter közé tehető. Ez nem mindig ideális, nem beszélve arról, hogy senki nem szereti a szobán keresztülhúzni a kábeleket, reggel pedig belegabalyodni.

Valami hasonló volt nálunk is a helyzet, ezért kértünk a Genesis kínálatából egy vezeték nélküli megoldást, melyet gamer headsetként hirdetnek, de alapvetően multifunkciós felhasználásra készült. A Genesis HV59 kicsit drágább, mint a televíziókhoz ajánlott olcsó vezeték nélküli fejhallgatók, de cserébe jó sok extrát kapunk, illetve ott kapásból elveszítjük a mikrofont. A tesztalany itthon nagyjából 16 000 Ft környékén szerezhető be. Beállítani nem egy nehéz feladat, a mellékelt adapternek USB-porton keresztül adunk áramot és bedugjuk a TV, erősítő…stb optikai csatlakozójába, vagy csak USB-vel rákötjük a PC-re.

Filmezés az ágyból
A tévé HDMI-vel a géphez van kötve, a füles pedig a tévére. Elindítojuk a filmet, párosítjuk gyorsan egy gombnyomással a headsetet, a gép hangját pedig át kell állítani, hogy a tévéről szóljon. Ilyenkor figyelni kell, hogy a tévét a távirányítóval halkítsuk le, a fülesből úgyis szólni fog, ráadásul a headseten dedikált hangerőszabályzó is helyet kapott. Mi főként ezt a vonalat használtuk, hiszen erre a megközelítésre szerettük volna helyezni a hangsúlyt, mert sima headsetként nem kapunk nagy extrákat.

Vezetékes headset játékra
Természetesen vezetékes headsetként is használhatjuk az újdonságot. Nem nyújt kiemelkedő élményt, sztereó hangzásával meg voltunk elégedve, a multifunkcionalitás értékelendő. Igazából, ha vezetékes headsetre vágyunk, akkor a Genesis kínálatában jobb választások is akadnak, a HV59-et inkább egy multimédiás eszközként ajánlanánk.

Összességében tehát egy praktikus kiegészítőről van szó, mely egy töltéssel heti 2-3x használva (alkalmanként 1-2 óra sorozatozás) még mindig(2-3 hét) bírja a gyári töltéssel.

Ad
Scroll to top