Egyéb

Az ASRock bemutatja a DeskMini GTX/RX teljes asztali gépet

Az emberek egyre inkább kis, de nagyteljesítményű számítógépekkel szeretnének dolgozni. Az ASRock ennek tudatában frissítette a DeskMini rendszert – melyet eredetileg irodai és ipari felhasználásra szántak –, mely a világ első micro-STX formátumú mini PC-je.

A prémium számítógép az Intel legújabb Core i7 7700K processzorával, nagyteljesítményű AMD RX470 MXM (elérhető lesz RX480, RX460, valamint nVidia GTX 1060-as VGA-val is) grafikus vezérlővel és három darab M.2 foglalattal rendelkezik. Ez a hihetetlenül erős gép kompakt méretű, mindössze 2.7 literes házban kapott helyet. Az ASRock DeskMini RX/GTX Micro-STX a CES-en debütált, azóta pedig számos díjat kapott az IT újságíróktól. Az ASRock az utóbbi években erőteljesen fejlesztette mini-PC üzletágát. Pontosan számos partnerük várja, hogy közösen dolgozzanak velük a micro-STX alaplapok továbbfejlesztésén.

Alapkiépítésben a gép 2x8GB DDR4 3200Ghz-es memóriával, 128GB-os SSD-vel és AC-s WiFi-vel kerül a boltok polcaira. Elején megtaláljuk a mikrofon bemenetet és a fejhallgató csatlakozót, a Thunderbolt 3 (USB 3.1 Type-C) portot, egy standard USB 3.0 és két darab USB 2.0 csatolót. A WiFi egy külön M.2-es slotba illeszthető kártyán kapott helyet. A már említett három M.2-es foglalatok mellett, 2 SATA csatlakozó is van az alaplapon. Hogy a lehető legerősebb videókártyákat is tudja fogadni, 220W- os adapter fog a csomagba kerülni.

Ad
Scroll to top