Egyéb

A piac legnagyobb 4K ívelt monitorja

Az MMD, vezető technológiai vállalat és a Philips monitorok márkalicenc partnere bemutatja a BDM4037UW modellt, a 40 hüvelykes Philips Brilliance 4K Ultra HD LCD kijelzőt MultiView funkcióval. Az új modell jelenleg a piacon kapható legnagyobb 4K ívelt számítógép monitor, amely ultra-széles színtartományú technológiával (Ultra Wide Color Technology) rendelkezik, biztosítva ezzel a képernyőn megjelenő színek élethűségét és a képek részletgazdagságát.

Tiszta, élénk színű képek
A BDM4037UW nagyteljesítményű panelje UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160) felbontású képeket jelenít meg. A kijelző emellett továbbfejlesztett többtartományos függőleges elrendezésű technológiával rendelkezik, amely kiemelkedően erős statikus kontrasztarányt, extra-éles és élénk színű képeket biztosít. Az optimalizált pixelkezelési technológiának köszönhetően a kijelző 178/178 fokos, extra-széles látószöggel rendelkezik.

A szélesebb színtartománynak – 85%-os NTSC színtartomány-lefedés a jellemzően 72%-os lefedéssel szemben) – köszönhetően a kijelző által biztosított színhűség kiemelkedő. A színegyensúly megteremtését szolgáló, szoftverbeállítások módosításával működő megoldásokkal szemben az Ultra Wide Color technológia egy hardveres alapon működő fejlesztés.

Többet bír – könnyedén
Artem Khomenko, az MMD Philips Monitors Europe termékmenedzsere elmondta: „Elköteleztük magunkat abba az irányba, hogy felhasználóink számára folyamatosan továbbfejlesztett képernyőélményt biztosítsunk. A 4K felbontás és az ultra-széles színtartományú technológia ívelt kijelzőben történő egyesítésével ez az új modell kiemelkedően tiszta képet nyújt, mely párosul a multitasking feladatokhoz szükséges nagyméretű hellyel. E célunk elérését támogatja a Philips MultiView funkciója is.”

MultiView
A MultiView lehetővé teszi, hogy a felhasználó akár négy bemenetet is megjeleníthessen egyetlen képernyőn, mindegyiket full HD felbontásban. A képek elrendezésére két lehetőség van: 1) Kép a kép mellett elrendezés (Picture-by-Picture), amely vezérlőhelyiségekben, vagy az együttműködés hatékonyabbá tétele érekében több eszköz, például több notebook egymás mellé helyezésekor lehet hasznos. Ennek a módszernek az alkalmazásával a  képernyő több részre osztható; 2) Kép a képben elrendezés (Picture-in-Picture), amely akkor lehet célszerű, ha például hírfolyamot kíván olvasni egy kis ablakban, miközben a képernyő fennmaradó területén dolgozik.

A LED-háttérvilágítású képernyők esetében a felhasználók által olykor tapasztalt villódzás és az ez ezáltal okozott szemfáradás csökkentése érdekében a monitor Philips Flicker-free technológiával rendelkezik, amely szabályozza a fényerőt, valamint csökkenti a monitor villódzását.

Összességében elmondható, hogy a kiterjedt részletgazdagságot és élettel teli színeket biztosító kijelző optimális vála sztás lehet minden igényes professzionális felhasználó számára, akár CAD alkalmazások futtatásához, akár 3D grafikai alkalmazásokkal dolgozók számára, akár nagyméretű táblázatokat kezelésére.

A Philips BDM4037UW kijelző már elérhető, ajánlott kiskereskedelmi ára: HUF 234,539.

Ad
Scroll to top