Egyéb

Gigabites WiFi-gyorsítás kisvállalati és otthoni irodáknak

Percek alatt a legújabb, nagy teljesítményű és megbízhatóságú WiFi technológiára válthat bármely kisvállalat vagy otthoni iroda a NETGEAR kétsávos, 802.11ac szabványú, vezeték nélküli hozzáférési pontjával, méghozzá nagyon jó áron.

Egy-két vezeték nélküli hozzáférési pontot telepítő otthoni irodáknak és kisvállalatoknak – például fogorvosi rendelőknek vagy butik hoteleknek – ad tökéletes hálózati megoldást a NETGEAR Dual Band 802.11ac Wireless Access Point (WAC104). A nemrég bejelentett, önállóan telepíthető eszköz – az egyesült államokbeli debütálását követően – a NETGEAR hivatalos partnereinél, a webáruházakban és más viszonteladói csatornákon keresztül már világszerte elérhető.

Négy Ethernet portjával a WAC104 AP vezetékes eszközök – például a NETGEAR Gigabit Ethernet kapcsolóinak – csatlakoztatását is lehetővé teszi, így valóban egységes internet hozzáférési pontként szolgálhat a kisvállalati és az otthoni irodákban. Kétsávos kialakításának köszönhetően a frekvenciák egyidejű, párhuzamos használatát is támogatja, ugyanakkor a csatornák összevonásával akár 1,2 Gbps-os adatátviteli teljesítményt is nyújt – a 2,4 GHz-es frekvencián 300 Mbps, míg az 5 Ghz-es tartományban 867 Mbps sávszélességet. Ezek a számok a 802.11ac technológia tesztjein mért maximális teljesítményt mutatják, amely a gyakorlatban, különböző környezeti tényezők – például a hálózat terheltségének vagy a falak felhúzásához használt építőanyag fajtájának – függvényében valamelyest eltérő lehet.

Mind az új, mind a régebbi eszközökkel kompatibilis a WAC104 AP, így a korábbi WiFi szabványokra épülő eszközök a tőlük telhető legnagyobb adatátviteli sebesség mellett csatlakozhatnak rá, anélkül, hogy befolyásolnák a legújabb, 802.11ac technológiás vezeték nélküli eszközök teljesítményét.

Formatervezését tekintve is rugalmas a NETGEAR új WiFi hozzáférési pontja, ezért az íróasztalon éppúgy elhelyezhető, mint ahogyan falra is szerelhető – ami az irodában a legkényelmesebb megoldást adja a laptopok, az okostelefonok, a tabletek, a VoIP telefonok és a biztonsági kamerák csatlakoztatásához. Külső antennák gondoskodnak róla, hogy ez a lefedettség a lehető legjobb legyen, és az intuitív kezelőfelületen a különböző eszközök is egyetlen kattintással csatlakoztathatók a WAC104 AP-hez. A hozzáférési pont nemcsak önállóan, hanem Wireless Mesh üzemmódban is használható, amely két vagy több WAC104 AP együttes telepítésével lehetővé teszi a vezeték nélküli hálózat jelerősségének és hatósugarának növelését, miközben a biztonságot WiFi Protected Access (WPA és WPA2) technológia, valamint a MAC-címek hozzáférési listája erősíti. A Netgear Dual Band 802.11ac Wireless Access Point az Egyesült Államokban 99 dolláros, ajánlott kiskereskedelmi áron került forgalomba. Hároméves, korlátozott hardvergarancia, valamint a teljes élettartam alatt, csevegő-alkalmazáson keresztül elérhető támogatás tartozik hozzá.

Ad
Scroll to top