Kiemelt hír Teszt

Genesis egérpad bemutató

A Genesis néhány éve már a hazai piacon is jelen van, azonban itthon még nem túl ismert márka, ugyanakkor az olcsóbb perifériák között találjuk őket, melyekre itthon nagy a kereslet, hiszen kevesen tudják megfizetni a nagy gyártókat. Persze az egérpadok kapcsán azért még a nagy nevek sincsenek annyira elszállva, de még ezen a piacon is jelentős árkülönbségekkel találkozhatunk.

A Genesis hazai képviselete nemrég egy halom perifériát és kiegészítőt kínált fel nekünk, mi pedig elsőként egy termékbe estünk bele, mellé pedig elkértük a párját is. Ez a két termék a Genesis M12 MAXI LAVA és a Genesis M12 MIDI, előbbi 4500 Ft körül kapható itthon, míg utóbbi már 1800-2000 Ft-ért is beszerezhető. Ezek teljesen vállalható összegek, sőt mi több, piaci szinten még nagyon is olcsók.

M12 MIDI

imagemagic-768x538

Kezdjük a kevésbé érdekesebb modellel, mely egy átlagos, 40 x 33 cm-es méretű szövet egérpad. Azok számára ajánlott, akiknek kicsi az asztaluk, vagy kevés a helyük rajta, illetve a játékstílusukban mellőzik a nagy és hirtelen mozdulatokat.  A szövet felület úgy lett kialakítva, hogy lézeres és optikai egerekhez is jó legyen, így ezzel sem lesz gond, illetve az is dicsérendő, hogy 2000 Ft alatt igényesen kidolgozott egérpadot kapunk. A megerősített szélek nagyon fontosak a tartósságot illetően, de magában a felületben sem találni hibát.

A felületet elvileg a gyors egérmozgásokhoz tervezték, de ennek nem nagyon kell bedőlni, mindezt pedig nem negatív értelemben mondjuk, csupán a gyártók szeretik így megkülönböztetni a termékeiket, ám egy 2000 Ft-os egérpadnál azért óriási különbségek nem lesznek. A  mindössze 2000 Ft-os Genesis M12 MIDI nem lóg ki a piacról, mi több, ilyen árért egy keződ konfigurációhoz vagy akár otthoni átlagos felhasználásra is nagyon ajánlott. Aki szeretne egy kicsit spórolni és mondjuk egy drágább egérre vagy billentyűzetre költeni, annak érdemes szétnéznie a Genesis egérpadjai között.

M12 MAXI LAVA

genesis_m12_maxi_lava_1000x700px_1of31-768x538

A Genesis M12 MAXI LAVA votl az, amit a felkínált teszttermékek közül a leghamarabb kinéztünk magunknak.  A 45 x 90 cm-es óriás 4500 Ft környéki áron kapható itthon, ennyiért ekkora modellt pedig aligha találunk más gyártótól. Ekkora méret sokaknak már az egész asztalt beborítja, amivel nincs is nagy gond, hiszen alapjában véve jut hely a billentyűzetnek és az egérnek, illetve vannak mozgatására. Az anyaghasználat terén ezúttal sem találtunk kivetnivalót , szépen lezárt szélek és puha, jól kidolgozott felület jellemzi a terméket.

Az unalmas fekete színt is lecserélték, méghozzá egy igényesen kidolgozott Genesis emblémára épülő grafikára, ami nagyon látványosra sikeredett. A két modell közül egyértelműen ez az érdekesebb, hiszen itt nem csak remek ár/érték arányt kapunk, hanem extra nagy felületet és különleges külsőt is.

Összegzés

Első Genesis tesztünk után kellemesen csalódtunk, hiszen teljesen korrekt termékekről van szó, mondhatni, hogy „filléres áron”. Az M12 MAXI LAVA egy nagyon jól eltalált egérpad, méghozzá a hazai piacon is nagyon baráti áron. Sokan álmodoznak ilyen óriási egérpadról, most már tudjátok: Genesis M12 MAXI LAVA.

Ad
Scroll to top