Kiemelt hír Teszt

Genesis GX77 teszt

Ismét egy Genesis perifériát vettünk kezeink közé, ezúttal azonban a játékosok egyik legfontosabb fegyverét, az egeret szemeltük ki kiindulópontnak. A gyártó palettáját végigböngészve arra jutottunk, hogy a GX77-et vennénk kezeink közé, hiszen ígéretes szenzorral és kellemes árral kecsegtet a termék.

Külső

Elsőként járjuk körbe, hány gombot, milyen dizájnt és milyen összképet kapunk. A 9 programozható gomb teljesen megfelelő, persze jól mutatja, hogy főként FPS-TPS játékok kedvelőinek készítették és nem MOBA vagy MMO játékokhoz. Minden gombot a letölthető szoftverrel szabhatunk személyre, mellette pedig ott van a több pontos piros LED-világítás és a megerősített kábelezés. Maga az egér fogása egyébként kellemes, inkább a szélesebb modellekhez tartozik, tehát nem az a könnyi, egysíkú „eSport egér”. Ezért is főként inkább hobbi játékosoknak ajánlanánk ilyen szempontból, hiszen hosszan tartó, kényelmes játékot kínál, baráti áron.

Árazás

Igen, az ára barátinak mondható. Manapság a komolyabb egerek 20-30-40 000 Ft-ba kerülnek, a Genesis GX77 pedig 9000 Ft környékén beszerezhető.

genesis_gx77_1000x700px_3of3

Technológia

Az egér lelkét egy Avago 9500-as lézer szenzor adja, tehát nem optikai egérről beszélhetünk. Az optikai vs lézeres megoldások kapcsán néhány éve még véres viták zajlottak, manapság az optikai a gyakoribb, de tulajdonképpen hasonló eredményt kapunk mindkét esetben. Az Avago 9500-as szenzor maximum 5670 DPI-re képes, de továbbra is azt ajánljuk, hogy maximum 800 vagy 1200 DPI-n használjatok egy egeret, Az eSportolók körében a 400 a megszokott. Amit a szoftverben beállítunk, azt a beépített memória az egérben tárolja, tehát legközelebb vagy más gépekhez csatlakoztatva nem lesz gondunk a személyre szabással.

Kényelem, használhatóság

A 250 centiméteres aranyozott kábel elég hosszú, nagyobb asztalokon is kényelmes a GX77 használata. Nálunk 2 hétig járt a termék, eSportos kollégánk ugyan nem cserélné le a kétszer ennyibe került egerét, viszont az átlagos gamereink nagyon megkedvelték az egeret. A formának és súlynak köszönhetően van tartása, a LED-világítás kellemes gamer hangulatot teremt, a szenzor pedig nem hagyja cserben a pontos célzásra vágyókat.

Ad
Scroll to top