Egyéb

Megérkeztek a Samsung új NVMe SSD-i

A Samsung Electronics – a fejlett memóriamegoldások területének két évtizede az egyik vezető vállalata – bemutatta legújabb szilárdtest- meghajtóit (SSD), a Samsung 960 PRO-t és 960 EVO-t. A V-NAND alapú, M.2 formátumú SSD-k a vállalat meghatározó, Non-Volatile Memory Express (NVMe) vezető SSD- technológiájára épültek.A minden korábbinál több technológiai megoldást és innovációt felvonultató 960 PRO és 960 EVO azoknak készült, akik nagyobb sávszélességet és kisebb várakozási időt biztosító, kisebb méretű tárolási megoldásokat keresnek az ultravékony laptopokon és a számítógépeken, legyen szó nagy mennyiségű adatok feldolgozásáról, játékokról, nagy fájlok átviteléről, 4K-s videomegjelenítésről vagy adatelemzésről.

A 960 PRO és a 960 EVO egyaránt a Peripheral Component Interconnect Express (PCIe) Gen.3 x4 sávillesztőt használja. Ezek megfelelnek az NVMe előírásoknak, így biztosítják a nagy sebességű PCIe busz hatékony kihasználását, valamint a hardver- és a szoftverkonfigurációk optimalizálását az NVMe SSD technológia kiaknázása érdekében. Az SSD-k a Samsung Dynamic Thermal Guard technológia alkalmazásával a szélsőséges munkaterheléseknél is biztosítják a megfelelő teljesítményt.

„A Samsung több mint 30 éve folyamatosan feszegeti a lehetséges innovatív felhasználói memóriaélmény határait” – mondta Un-Soo Kim, a Samsung Electronics Branded Product Marketing, Memory Business részlegének első alelnöke. – „V-NAND technológiánk a legújabb fejlesztésünk az NVMe alapú tárolási termékekhez az NVMe korszakban.”

A 960 PRO és a 960 EVO SSD – részben az új vezérlőnek köszönhetően, amely a felhasználói SSD-teljesítmény új mércéjét állítja fel – újraértelmezi a személyi számítógépek teljesítményét. A 960 PRO maximális szekvenciális olvasási és írási adatátviteli sebessége 3500 MB/s, illetve 2100 MB/s, míg a véletlenszerű olvasási és írási IOPS érték akár 440 000 és 360 000 1 is lehet. A 960 PRO amellett, hogy a világ leggyorsabb M.2 NVMe SSD eszköze, az 512 GB és az 1 TB kapacitású változat mellett az M.2 NVMe SSD eszközöknél a kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb, 2 terabájtos (TB) kapacitást is kínál.

A 960 PRO nagy adatsűrűségét a Samsung V-NAND technológiája és az egyedülálló tokozási kialakítás tette lehetővé. Mivel a felhasználói tárolási igények folyamatosan növekednek, a nagy sűrűségű 960 PRO kapacitásai megfelelően kielégítik a személyes adattárolási igényeket. A 960 PRO további megbízhatóságot és tartósságot nyújt a 2 TB kapacitásnál az öt éves korlátozott vagy az 1,2 írott petabájt (PBW) garanciával (attól függően, hogy melyik következik be előbb).

A 960 EVO 250 GB, 500 GB és 1 TB kapacitással 3 kapható, és a személyi számítógépek teljesítményének következő generációját jelenti. A Samsung új Intelligent TurboWrite technológiája a 960 EVO eszközökben mutatkozik be, megnövelve a szekvenciális olvasási és írási sebességet, amely így a 3200 MB/s, illetve 1900 MB/s értéket is elérheti.  A 960 EVO véletlenszerű olvasási sebessége akár 380 000 IOPS, míg a véletlenszerű írási sebessége akár 360 000 IOPS is lehet.

A 960 EVO az 1 TB kapacitású változatnál három éves korlátozott vagy 400 írott terabájt (TBW) garanciával kapható (attól függően, hogy melyik következik be előbb). A 960 sorozatú SSD-k által kínált ágazatvezető teljesítmény, kapacitás és garanciával alátámasztott megbízhatóság mellett a Samsung bevezeti a teljesen új és átalakított Magician szoftvert is olyan új felhasználói felülettel, amellyel a felhasználók szabályozhatják az SSD különféle beállításait, így például a belső vezérlőprogram frissítését.

Ad
Scroll to top