Egyéb

Megérkezett az EOS M5, a Canon új felsőkategóriás MILC fényképezőgépe

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek (DSLR) kiemelkedő képminőségét ötvözi a kompaktok könnyen hordozható méretével a Canon ma bemutatott új, cserélhető objektíves, tükörnélküli (MILC) fényképezőgépe az EOS M5.Az EOS M5 az első olyan EOS modell, amelyben már a DIGIC 7-es képfeldolgozó processzor található. A fényképezőgép egyéb műszaki paraméterei is rendkívüli gazdagságról tanúskodnak: az M5-ben egy 24,2 megapixeles APS-C CMOS képérzékelő szenzor dolgozik, mely rendkívül gyorsan tud a témára fókuszálni mind fotózás, mind videózás közben a Dual Pixel CMOS AF technológia támogatásának köszönhetően. Az új MILC készülék kiválóan alkalmas profi fotósok számára másodkameraként, illetve egy középkategóriás DSLR-rel is felveszi a versenyt.

Az új DIGIC 7 képfeldolgozó processzornak köszönhetően az EOS M5-össel készült fotókon kevesebb a képzaj, miközben több részlet, és élethűbb színárnyalatok jelennek meg. A Dual Pixel CMOS AF technológiának köszönhetően a gép a spontán helyzetekben is gyorsan reagál, akárcsak egy tükörreflexes fényképezőgép, hiszen az autofókusz villámgyors, a témakövetés és felismerés megbirkózik a gyorsan mozgó témákkal is. Ez utóbbi tulajdonság különösen hasznos video rögzítés esetében.

Mivel az új, 24,2 megapixeles képérzékelő szenzor felületén mikroméretű lencsék találhatók, amelyek a beeső fényt hatékonyabban gyűjtik össze a lapka szélein is, ezáltal M5-tel még ellenfényben is nagyon jó képeket lehet készíteni. Emellett kevés fénynél készült képek esetében is a szokásosnál kevesebb képzaj tapasztalható a mikrolencsés kivitelnek köszönhetően.

Miután az EOS M5-ben lévő szenzor hasonló technológiákon alapul, mint a tükörreflexes EOS 80D modellé, nagy dinamikatartományt, jó kontrasztot és gyönyörű árnyalatokat reprodukál a fotókon. Portréfotók készítésekor, vagy más olyan esetben, amikor kis mélységélességgel kell fotózni, az EOS M5 nagyméretű APS-C szenzorával egyszerűen és látványosan megvalósítható a háttér elmosása.

Az új MILC fényképezőgép akár 25,600-as ISO-értékkel is képes fotózni, így bátran használható kevésbé optimális fényviszonyok között is. Az EOS M5 sorozatfelvételi képességei is kiemelkedőek: folyamatos AF mellett másodpercenként 7, rögzített autofókusz mellett másodpercenként 9 képet tud rögzíteni.

Full-HD felbontású videót, a mozgás természetességét tökéletesen visszaadó 60 képkocka/másodperces rátával tud rögzíteni, a felvételek rázkódásmentességéről pedig az EOS M5 ötirányú optikai képstabilizátora gondoskodik akkor is, ha stabilizátor nélküli objektívet csatolnak a géphez. A stabilizátor hatékonysága Dynamic IS technológiát használó optika használatával tovább növelhető.

Az EOS M5 nagyfelbontású elektronikus keresőjével a tükörreflexes gépeknél megszokott módon lehet a képeket komponálni. A valósághűbb látványt a szokásosnál nagyobb, 120 képkocka per másodperces képfrissítés támogatja. Ha a komponálás az elektronikus keresőn át történik, az alternatívaként használható kihajtható LCD-érintőképernyő a laptopok touchpadjéhez hasonló vezérlőként működik, amellyel például az autofókuszt lehet szabályozni.

Ez a funkció a DSLR-gépek fizikai vezérlőgombjait és tekerőit hivatott kiváltani a kompakt méretű gépben. Igény szerint testreszabható gombok egyébként az EOS M5-ösön is találhatók, ezek egyikével például az expozíció beállításait lehet szabályozni.

Vezeték nélkül is kommunikál
A wifi mellett az EOS M5 az NFC és Bluetooth® szabványokat is támogatja, így rendkívül egyszerűen csatlakoztatható még vezeték nélkül is okoseszközökhöz. A mobiltelefon vagy tablet képernyőjén meg lehet nézni a fényképezőgép memóriájában lévő fotókat, és át is lehet másolni ezeket akár anélkül is, hogy ehhez a fényékpezőgépet elő kellene venni a táskából. A távvezérlést és a mobilkapcsolatot biztosító Canon alkalmazással megfelelő  EOS M5 okostelefonról is irányítható.

Tökéletes minőség minden helyzetben – EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM objektív
A Canon az M5 mellett az új géppel kompatibilis EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM típusjelzésű zoomobjektívjét is bemutatta, amely kifejezetten jól használható a kompakt méretű EOS M fényképezőgépekkel.

Az objektív 18 mm-es nagylátószögű állása, illetve 8,3-szoros optikai nagyítása, valamint a beépített képstabilizátor a mindennapi használatra teszi ideálissá, legyen szó akár napfényes sípályákról, vagy kézből készített éjjeli panorámákról. Az objektív Dynamic IS funkciója révén menet közben is éles fotókat lehet készíteni a géppel, a beépített STM fókuszmotor pedig nagyon halk működést biztosít. Kompakt méreteinek és csupán 300 grammos tömegének köszönhetően pedig bárhova magunkkal vihető.

Az EOS M5-öshöz kapható EF-EOS M adapter a képminőség megtartása mellett teszi lehetővé, hogy további 80 Canon EF objektív közül választhasson a felhasználó.

Az EOS M5 legfontosabb tulajdonsága:

 • Az EOS-sorozattól megszokott szuper képminőség kompakt vázban
 • Képstabilizátorának és fejlett képérzékelőjének köszönhetően gyönyörű fotók gyenge fényviszonyok között is
 • Precíz és gyors autofókusz
 • 7 kép/mp sebességű folyamatos sorozatfelvétel
 • Fejlett videós funkciók
 • Támogatja a wifit, a Bluetooth-t és az NFC-t

EF-M 18-150MM f/3.5-6.3 IS STM key benefits:

 • Rugalmasan használható különböző fotós feladatokra
 • Képstabilizátora minden helyzetben lehetővé teszi éles képek készítését
 • Az STM fókuszmotor rendkívül halkan működik
 • Az EOS M-sorozat tagjainak mindegyikével használható
 • Gyönyörű portrékat készít elmosott háttérrel
Ad
Scroll to top