Egyéb

A NETGEAR lehetővé teszi a WiFi 6-ra történő áttérést

NETGEAR, az iparág vezető otthoni és irodai hálózati termékeinek szolgáltatója, bejelentette, hogy négy új router áll rendelkezésre, amelyek támogatják a legújabb és leggyorsabb WiFi 6  (802.11ax) hálózati szabványt.

A mai háztartások egyre növekvő számú csatlakoztatott eszközzel rendelkeznek, és egyre nagyobb a sávszélesség iránti igény a videózáshoz, a zene hallgatáshoz és az online játékokhoz. Ehhez adjuk hozzá az IP kamerák, a hangsegédek, az intelligens termosztátok és a készülékek otthoni eszközeinek sokaságát, amelyek mindegyike függ a felhőtől és az állandó kapcsolattól. Ezek az eszközök csak növelik a hálózat bonyolultságát a sávszélességért folyó versenyben, a vezeték nélküli otthoni hálózatok pedig túlnyúlnak a jelenlegi WiFi generáció technikai fejlettségén. A NETGEAR megoldotta ezt a modern kori dilemmát az ultra gyors WiFi 6 router teljes körű bevezetésével.

A WiFi 6 – a legújabb generációs WiFi – akár négyszer jobb teljesítményt nyújt, mint a WiFi 5 (802.11ac), olyan innovatív technológiák alkalmazásával, mint a merőleges frekvencia osztásos többszörös hozzáférés(OFDMA), hogy segítsen maximalizálni a csatlakoztatható eszközök számát, ami csökkenti a megszokott sávszélesség torlódását az otthoni kapcsolatok esetében. A WiFi 6 hatalmas lendületet ad a teljes hálózati kapacitásnak és megbízhatóságnak, egy új korszak, a sebesség, a teljesítmény és a kapacitás terén a vezeték nélküli hálózatok számára a mai otthonokban. Az egyes WiFi eszközök közötti kapcsolat tényleges minősége javul azáltal, hogy csökkenti az interferenciát, így biztosítva, hogy a késleltetés vagy pufferelés csökken az online játék során vagy az Ultra HD 8K/4K streaming közben.

Az év elején bevezetett WiFi 6 szabványt kezelni képes új okostelefonok és laptopok széles körben elterjedt ipari támogatással várják, hogy az új szabványra történő átállás sokkal gyorsabban történjen, mint az előző vezeték nélküli hálózati technológia során.  2020-ra és a következő években egyre több eszköz lesz képes támogatni a WiFi 6 szabványt. Továbbá, mivel a WiFi 6 mind a 2,4 GHz-es, mind az 5 GHz-es sávban működik, és 100%-ban kompatibilis a WiFi korábbi generációival, a WiFi 6 routerre való átállás biztosítja, hogy a hálózat az elkövetkezendő években naprakész legyen.

„Míg a korábbi WiFi generációk esetében nagyrészt a sebesség javulása volt megfigyelhető, a WiFi 6 számos más előnyt ígér, mint például az alacsonyabb akkumulátor-fogyasztás, és különösen a megnövekedett kapacitás és a csökkentett késleltetés.” – magyarázta David Watkins, az Intelligent Home Group igazgatója a stratégiai elemzés során. „Az átlagos észak-amerikai otthonoknak ma 10 WiFi eszköze van, és ez a szám jelentősen növekedni fog az elkövetkező évtizedben, mivel a fogyasztók több intelligens otthoni eszközt fognak használni. A WiFi 6 továbbfejlesztett kapacitása biztosítja, hogy a fogyasztók nagy teljesítményt érjenek el minden eszközükön, még akkor is, ha ezek az eszközök több adatot igényelnek a médiaszolgáltatásokból.

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki háztartásokban kialakult nagyobb sebesség és sávszélesség hálózati igényeinek kielégítéséhez, a NETGEAR bemutatott egy új termékcsaládot, amely az iparág legújabb WiFi 6 szabványával rendelkezik, amely négyszeres adatátviteli kapacitással képes kielégíteni a ma és a holnap növekvő otthoni hálózati elvárásokat.

A NETGEAR bemutatja a legújabb modellt, a Nighthawk AX4 4-Stream AX3000-et (RAX40), amely a WiFi 6 minden előnyét biztosítja pénztárca-barát áron. Az új Nighthawk AX4 WiFi 6 routerrel készen állsz a gyorsabb csatlakoztathatóságra és a nagyobb kapacitásra, hogy számtalan otthoni eszközt használhass.

Nighthawk AX4 4-Stream AX3000 Wi-Fi 6 router (RAX40) – 199,99 $ – Kombinált WiFi sebességgel rendelkezik 3Gbps-ig és az AX optimalizált kétmagos processzor intelligens otthoni automatizálást, ultra-sima 4K UHD streaminget, online játékokat és még sok más egyéb funkciót támogat.

·  4-stream WiFi, max. 600 + 2400 Mbps ultra-gyors vezeték nélküli sebességhez.

·  Erőteljes processzor – A kétmagos processzor zökkenőmentes 4K UHD-t biztosít, valamint      streamingre és játékra is tökéletes.

·  Erőteljes erősítők a hálózati lefedettséghez közepes méretű otthonokban

Nighthawk AX8 8-Stream AX6000 Wi-Fi 6 router (RAX80) – $ 399.99 – A Nighthawk AX8 8-Stream AX6000 Wi-Fi Router villámgyors, 6Gbps kombinált WiFi sebességgel rendelkezik, illetve elnyerték a Red Dot és iF Design díjakat. Nyolc térbeli sávban – négy a 2,4 GHz-es és négy az 5 GHz-es sávban – működik, amely négyszerese a tipikus 2×2 AC WiFi eszköznek. A Multi-Gig Internet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több mint egy Gbps internet sebességet kapjanak aggregációval.

Nighthawk AX12 12-csatornás AX6000 Wi-Fi 6 router (RAX120)  – $ 499,99 USD – A 12 csatornás router kombinált WiFi sebességet kínál akár 6 Gbps-ig az AX optimalizált 64 bites 2,2 GHz-es Quad-core processzorral, illetve elnyerte a Red Dot és iF Design díjakat. Élvezd a megszakítás nélküli 4K/8K Ultra HD streaminget, játékot és az intelligens otthoni élményeket. Az egyetlen router, amely 5GHz-es frekvencián 8 adatfolyamot biztosít, minden eszköz számára nagyobb lefedettséget és stabilitást nyújt. A beépített 5 Gbps Multi-Gig Ethernet hatékony csatlakozási lehetőségeket kínál.

Nighthawk Tri-band AX12 12-csatornás Wi-Fi 6 router (RAX200) – $ 599,99 USD – Elérhetőség: 2019. május – A Nighthawk Tri-Band AX12 WiFi 6 router a leggyorsabb WiFi sebességet kínálja, amely alérheti az akár 10,8 Gbps-ot is, ezzel kifejezetten a ma és a holnap intelligens otthonaiban lévő csatlakoztatott eszközök sokaságát szolgálja ki. A háromsávos WiFi 6 router biztosítja, hogy rengeteg sávszélesség álljon a rendelkezésre a hálózaton lévő összes csatlakoztatott eszköz számára, a legjobb teljesítmény eléréséhez, torlódás nélkül. A 4K/8K Ultra HD videó lejátszása és az online játékok egyidejű használata most már lehetséges ugyanazon a hálózaton, élvezheted az élményt késleltetés vagy megszakadások nélkül.  Ez a router támogatja a 2,5 Gbps-os Multi-Gig Ethernet-et is biztosít, amelyet LAN vagy internetkapcsolathoz lehet használni.

Az új routerek a Nighthawk díjnyertes dizájnjával rendelkeznek, amely a sebesség, a teljesítmény és a egyszerű használhatóság szempontjából is optimálisak, pontosan azok, amit a fogyasztók elvárnak a NETGEAR termékektől.

Ad
Scroll to top