Hír PC

Az XPG és a GIGABYTE közösen rekordot állított fel

Az XPG, a játékosoknak, az esportolóknak és a technológia rajongóknak tervezett nagy teljesítményű termékek vezető gyártója kibővítette DDR4 túlhajtással foglalkozó tesztelői programját egy új együttműködési partnerkapcsolattal a vezető alaplapgyártóval – a GIGABYTE-tal.

Az Intel® Z490 lapkakészlet piacra kerülése után az XPG megkezdte az új DDR4 modulok tesztelését és túlhajtását a legújabb Z490 platformokkal, valamint az AMD B550 platformokkal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a memóriamodulok megfelelnek-e a túlhajtási teljesítmény és stabilitás legmagasabb elvárásainak. A GIGABYTE-tal való együttműködés is ezt a törekvést segíti.  

A GIGABYTE-tal együttműködve az XPG Overclocking Lab (XOCL) képes volt az XPG SPECTRIX D50 DDR4 memóriamodul órajelét 4800MHz-re emelni a GIGABYTE Z490 AORUS XTREME WATERFORCE alaplapján. A lenyűgöző eredményt követően az XOCL folytatta további XPG DDR4 moduljainak tesztelését más GIGABYTE alaplapokon is a hasonló eredmények eléréséhez.

Az alkalmazott XPG DDR4 modulok listája:

SPECTRIX D50, D60G, D80, D41 és GAMMIX D30, D10.

A használt GIGABYTE alaplapok listája:

Z490 AORUS XTREME, AORUS MASTER, AORUS ULTRA, AORUS PRO AX, AORUS ELITE AC, AORUS ELITE, VIOSON G, valamint az AMD B550 AORUS MASTER, AORUS PRO AC, AORUS PRO és a VISION D.

​​​​​​​

A SPECTRIX D60G, D50, D80, D41 és a GAMMIX D30, D10 egyaránt kiváló minőségű chipekkel és hűtőbordákkal lettek felszerelve, hogy kiváló jelintegritást, megbízhatóságot és stabilitást biztosítsanak a modulok élettartamának meghosszabbítása érdekében. Továbbá támogatják az Intel® Extreme Memory Profiles (XMP) 2.0-át a gyors túlhajtásért és a nagyobb rendszerstabilitásért. A SPECTRIX D80 a világ első olyan RGB világítással rendelkező DDR4 modulja, amely egy hibrid folyadék és leghűtéses bordával rendelkezik. A hatékony hűtés érdekében nem vezetőképes folyadékkal feltöltött, hermetikusan lezárt folyadékcső és alumínium hűtőborda kombinációját alkalmazza.

Az XOCL elkötelezett a memóriák teljesítménykorlátainak elérése mellett, ráadásul 2018-ban ez volt a legelső ilyen intézmény a DRAM gyártók körében. A XOCL szorosan együttműködik az iparág különböző partnereivel, köztük a GIGABYTE-tal, hogy biztosítsák a termékek nagymértékű kompatibilitását több platformon is, valamint hogy megfeleljenek a játékosok, az esportolók és a technológiai rajongók igényeinek. 2018 májusában az XOCL egy folyékony nitrogénes hűtéssel ellátott konfigurációban az XPG SPECTRIX D80 RGB DDR4 memória modul órajelét 5531MHz-re emelte. 2019 májusában az XOCL 5738MT/s-os frekvenciát ért el a SPECTRIX D60G modulokkal, amellyel világrekordot döntöttek.

Ad
Scroll to top