Hír PC

Az ASUS bemutatja a CES 2020-on az üzleti felhasználóknak szánt ExpertBook B9 laptopot

Az ASUS a mai napon jelentette be az ExpertBook B9 laptopot (B9450), az új ASUS ExpertBook sorozat legutóbbi tagját, amelyet páratlan teljesítmény, tartósság és dizájn jellemez a világ legkönnyebb üzleti laptopjának a formájába csomagolva. Az új ExpertBook sorozatú laptopok megtartották az ASUSPRO termékek professzionális és megbízható jellegét, de további újításokkal és rugalmassággal gazdagítják a DNS-ét, hogy kielégítsék a modern vállalkozások igényeit.

A mindössze 870 gramm súlyú, 14,9 mm vékony profilú, új ASUS ExpertBook B9 a világ legkönnyebb üzleti laptopja. A keret nélküli, négyoldali NanoEdge kijelző azt jelenti, hogy a B9 14 colos panele elképesztő, 94%-os kijelző-készülékház arány mellett fér be egy standard, 13 colos laptop készülékházba.

Bár a B9 formatényezője kicsi, elvárhatjuk tőle a folyamatos teljesítményt hosszú akkumulátoros üzemidővel, mivel a készülék lenyűgözően sokáig, akár 24 órán keresztül működik, hogy az egész napot és még annál is többet végig tudd vele dolgozni, olyan extra kényelmi jellemzőkkel, mint a gépelést megkönnyítő ErgoLift zsanér, a beépített Amazon Alexa támogatás, és a Harmon Kardonra optimalizált hangrendszer.

A sokat utazó üzletemberek számára tervezett ExpertBook B9 kimagasló teljesítményt produkál akár 10. generációs Intel® Core™ processzorának, két ultragyors 2TB PCIe® 3.0 x4 SSDs-t és akár 16 GB RAM-ot tartalmazó,  két tárolós kialakításának és következő generációs, Wi-Fi 6-ot (802.11ax) alkalmazó csatlakoztathatóságának köszönhetően. Semmilyen üzleti fejlemény nem érhet felkészületlenül a bemeneti/kimeneti lehetőségek teljes skálája mellett, amelyek tartalmaznak két Thunderbolt™ 3 és HDMI portot és egy exkluzív ASUS NumberPad 2.0-át, amit az adatbevitel gyorsítása érdekében építettek be az érintőpadba. A B9-et nem csak katonai szintű tartósságúra építjük, hanem a biztonságot is nagyon komolyan vesszük, mivel az integrált Trusted Platform Module 2.0 (TPM) biztonsági chip megakadályozza az üzletkritikus adatok illetéktelen kezekbe kerülését, a beépített IR kamera pedig lehetőséget nyújt a biometrikus bejelentkezésre, a személyes adatok védelme érdekében.

Az ASUS ExpertBook B9, amelyről az Intel Athena Projektje is megállapította, hogy a mobil teljesítmény követelményei alapján alakították ki, kiemelkedő teljesítményt, gyors hálózati kapcsolatokat biztosít, páratlan megbízhatóság és sziklaszilárd biztonság mellett.

Sokat utazó üzleti felhasználóknak készült

Egyedülálló, Csillagfekete felületével az új ASUS ExpertBook B9-et visszafogott, de letisztult esztétika jellemzi.  A magnézium-lítium ötvözetből készült készülékházban elhelyezett B9 strapabíróbb, mégis könnyebb, mint a korábbi magnéziumötvözet modellek, míg a profilja mindössze 14,9 mm, és csak 870 grammot nyom. Egy 14 colos, keret nélküli NanoEdge kijelzővel ellátott képernyő gondoskodik a még inkább magával ragadó látványról, és annyira kompakt, hogy a helyigénye mindössze 13 colos alapterületű.

De vannak más kisebb, jól átgondolt módosítások is: az ErgoLift zsanér megkönnyíti a gépelést, a quad mikrofonos elrendezés támogatja a távolabb elhelyezkedők beszédének érzékelését és a zajcsökkentést videókonferenciák során, az IR kamera letakarható, a laptop elején pedig van egy fénysáv, amely aktiválódik, ha használják a Microsoft Cortana és az Amazon Alexa beépített támogatását. A B9 hangrendszerét a Harman Kardon is optimalizálja, olyan lefelé sugárzó hangszórókkal, amelyek jelfeldolgozás segítségével végeznek adaptív módosításokat egy bizonyos idő alatt, így a hang tisztább lesz, a zajt pedig kiszűrik. A sok adatkezeléssel járó feladatoknál a B9 az első olyan üzleti laptop, amely tartalmazza az exkluzív ASUS NumberPad 2.0 technológiát, egy LED-es megvilágítású, az érintőpadba épített numerikus billentyűzetet.

Kiemelkedő teljesítmény

Az ASUS ExpertBook B9-ben ezt a kiemelkedő teljesítményt az akár 10. generációs Core i7 processzor, az akár 16 GB LPDDR3 memória, a nem kevesebb, mint 2 db PCIe 3.0 x4 foglalatban elhelyezett  2 TB-os M.2 SSD meghajtók és a következő generációs Wi-Fi 6 hálózati kapcsolat biztosítja. A B9-et az Intel Athena Projekt is hitelesítette, ez egy innovációs program, amely szabványokat határoz meg a hálózati áramellátástól távoli konzisztens válaszkészségre, valamint előír egy igényes alapértéket az akkumulátoros üzemidőre, az átfogó csatlakoztathatóság elérhetőségére, elősegítve ezekkel a kiemelkedő formatényezők érvényesülését.

Az íróasztalon a B9 megkönnyíti a hatékonyság növelését, mivel a laptop bal oldalán elhelyezett teljes méretű HDMI port segítségével külső monitor is csatlakoztatható hozzá. Két egymás melletti Thunderbolt 3 port támogatja a kijelző csatlakoztatást is, a gyors feltöltés és a külső tárolás mellett. Még egy fizikai micro-HDMI porton keresztül elérhető Ethernet csatlakozás is helyett kapott ugyanazon az élen, olyan munkahelyekre gondolva, ahol vezetékes csatlakozás szükséges az informatikai kezeléshez, vagy egyszerűen olyan helyzetekre, ahol a vezeték nélküli hálózati kapcsolatok gyengébbek. Ezzel átellenben, a jobb oldalon a felhasználók kapnak egy 2. generációs USB 3.1 portot és egy 3,5 mm jack audió bemenetet.

Professzionális szintű tartósság és biztonság

Az ASUS ExpertBook B9 robusztus, katonai szintű tartóssága, amelyet azzal is igazolt, hogy sikeresen átment számos MIL-STD-810G laboratóriumi eljáráson, így ejtési és vibrációs teszteken, kibírt magas és alacsony hőmérsékletet, több napot 95%-os páratartalom mellett, több órán át tették ki homoknak és pornak. A Trusted Platform Module 2.0 (TPM) biztonsági chipet, egy webkamera pajzsot és a biztonságos biometrikus bejelentkezéshez használt beépített IR kamerát ötvöző B9450 sziklaszilárd biztonságot nyújt a felhasználók számára üzleti adataik védelmére és személyes adatbiztonságuk fenntartására.

Számíthatsz arra, hogy az ExpertBook B9-cel végigdolgozhatod majd a napot. A kétcellás, 33 Wh-s akkumulátor 12 órára biztosítja a hatékonyságot, míg a választható, 66 Wh-s áramforrás akár 24 órára nyújta ezt ugyanolyan munkaterhelés mellett. A gyorstöltés támogatása bármelyik akkumulátor opciót képes teljes kapacitása 60%-ára feltölteni mindössze 39 perc alatt.

Mobil eszközök zökkenőmentes integrációja a MyASUS szoftverrel

A legújabb ExpertBook B9 a MyASUS szoftver legfrissebb verzióját is tartalmazza. A szoftver most már zökkenőmentes integrációt valósít meg mobil eszközökkel, a Link to MyASUS mobil alkalmazás segítségével, ami a tervek szerint 2020 elején kerül a piacra. Olyan új jellemzőket tartalmaz, mint a gyors és könnyű fájl és URL átvitel olyan felhasználók számára, akik zökkenőmentesen akarnak fájlokat vagy webes linkeket megosztani a PC-jük és a mobil eszközeik között; távoli fájl hozzáférés, melynek segítségével laptopról elérhetők a mobil eszközökön tárolt adatok, bármikor és bárhol; valamint a zökkenőmentes többfeladatos munkavégzés, ahol olyan képernyőt tükröző és képernyőt kiterjesztő funkciók használhatók, amelyek kiegészítő kijelzőt szolgáltatnak hivatkozások ellenőrzéséhez és más felhasználásokhoz.

Ad
Scroll to top