Egyéb Hír

USB-C típusú PD töltők az FSP-től

Általában a különféle távközlési eszközöket exkluzív tápegységekkel tervezik a teljesítményhez mérten és a különféle helyi hálózati előírásoknak megfelelő méretekben és csatlakozásokkal. Az energiaellátás többfelé ágazása gyakran nehézségeket okoz a felhasználók számára, amikor különféle eszközöket töltenek fel. Ezenkívül a különféle típusú töltők fejlődésével és azok cseréjével jelentős mennyiségű elektronikus hulladék keletkezik, amely hatással van az ökológiai környezetre. Annak érdekében, hogy a töltők egységesek és/vagy univerzálisak legyenek, az Európai Parlament úttörő szerepet játszott a töltők tervezetének elfogadásában és egységes, szabványos töltőkészülékek létrehozását kérte az EU-n belül.

Annak érdekében, hogy a távközlési eszközök töltőkészülékeinek a piaca egyszerűsödjön, növeljék az átjárhatóságot és csökkentsék az erőforrások pazarlásának kérdését, a Digital Europe iparági tagjai még 2018-ban bejelentették a memorandum második változatát (egyetértési memorandum) az egységes C-típusú USB-specifikáció elfogadásáról, amely alkalmas a mobil eszközök töltésére, beleértve a laptopokat, a táblagépeket és az okostelefonokat is. Az új szabvány lehetővé teszi a nagy sávszélességnek köszönhetően az egyidejű gyors adatátvitelt és töltést.

Az FSP a piaci igények teljesítéséhez létrehozta az USB-C típusú PD töltőinek sorozatát. A modellek közé tartozik az asztali, fali és nemzetközi csatlakozással rendelkező adapter is. A teljesítményük értéke 45W/60W/100W, a legnagyobb töltési teljesítményt pedig 100W-ra (20V / 5A) növelték a megszokott USB 5W-tal (5V/1A) ellentétben; ráadásul a feszültség automatikusan felismeri a készüléket és a szükséges töltési specifikációhoz alkalmazkodik, amely az energiamegtakarítás mellett képes megvédeni a felhasználók eszközeit is. Ez a terméksorozat alkalmas a legtöbb okoseszköz ellátásához, legyen szó akár: a 2,5 W ~ 7,5 W kis teljesítményű mobiltelefonokról, digitális kamerákról, külső tároló eszközökről és VR eszközökről, táblagépekről, laptopokról, AIO számítógépekről és LCD kijelzőkről, valamint akár síkképernyős tévékről is. Továbbá alkalmazható üzleti célokra, beleértve a tároló létesítményeket, az értékesítési terminál gépeket, set-top boxokat és munkagépeket.

Az FSP USB PD terméksorozata megfelel az USB PD 3.0 specifikációknak és kompatibilis a meglévő USB 2.0 és BC 1.2/1.1/1.0 töltési előírásokkal. A forgatható USB-C típusú csatlakozó lehetővé teszi, hogy különféle típusú készülékeket egyetlen USB kábel segítségével feltölthessünk. A teljes termékkínálatot nagy teljesítmény sűrűségű jellemzőkkel tervezték, beleértve a teljes tartományú 90–264V feszültséget, valamint a kompakt méretet, ezzel tovább csökkentve a különféle eszközök töltési idejét, miközben optimalizálja a hordozható alkalmazások kényelmét. Az FSP045-A1UP3 és az FSP045-A1NP3 45W töltők csak 50*50*28 mm méretűek és összecsukható hálózati dugóval lettek felszerelve az egyszerű hordozhatóság érdekében. Az FSP USB-C típusú PD terméksorozata többféle elektronikai termék töltőkábelét integrálta egyetlen egyszerű készülékbe, ezzel egyszerűsítve a felhasználók bonyolult életterét.

Ad
Scroll to top