Hír

30 éve alapították az ASUS-t

Azt kevesen tudják, hogy 30 éve egy kávézóban indult útjára az ASUS, méghozzá egy tipikus “garázscégként” megálmodva, azzal a céllal, hogy a lehető legjobb alaplapokat kínáljuk a felhasználók számára.

Ez röpke egy év után teljesült is, 1992-re pedig az ASUS és az Intel hivatalos partnerségre lépett. Az emúlt 30 év a folyamatos innováció jegyében arról szólt, hogy a lehető legtöbb szegmensben a legjobb termékekkel szolgáljuk ki a felhasználókat annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassák ki magukból. 1995-re a világ vezető alaplapgyártójaként új kihívások elé nézett a csapat, 1997-ben pedig megérkezett az első ASUS laptop, a P6300.

A PC-s piac meghódítása után 2003-ban megérkezett az első 3G-s ASUS mobil, 2006-ban pedig útjára indult a gaming piac vezető márkája, a Republic of Gamers. Két évre rá, a játékosok már kifejezetten a ROG alaplapokat és grafikus kártyákat keresik. 2009-ben pedig befutott a szintén játékosoknak szánt TUF széria, mely itthon is rendkívül népszerű a kiváló ár/érték aránya miatt.

2010-ben számos különleges együttműködés érett be, 2011 pedig az újítások éve volt. Megjelent az első gamer asztali gép, az első kifejezetten játékosoknak szánt ROG headset, valamint az Eee Pad Transformer személyében megérkezett az első ASUS 2 in 1 készülék, amit egy okostelefon/tablet hibrid a PadFone követett. 2011 nem csak a gamerek számára volt kimagaslóan jó év, hiszen 8 éve érkezett meg az első ASUS Ultrabook, ami egyben a ZenBook család rajtját is jelentette. 2013-ban hatalmas sikert aratott a Google-lel együtt fejlesztett Nexus 7-es táblagépünk. Egy évre rá bemutatásra került az ASUS ZenFone széria, mely egyre komolyabb szerephez jut a piacon. 2017-re eljutottunk a bivalyerős hardverekig, a világ legvékonyabb játékhoz optimalizált laptopjáig és az első kevert valóságos headset megjelenéséig.

2018-ban az All in One hűtések és a tápegységek piacára is belépett a ROG márka és dedikált okostelefont is bemutattunk a játékosok számára, a vezeték nélküli internetezést pedig a WiFi 6 szabványt támogató kiegészítőkkel tették még élményteljesebbé. 2019-ben számos újítást vezettünk be itthon, többek között a két kijelzőjével a piacot megreformáló ZenBook Pro Duo és ZenBook Duo párost, a ROG Phone 2. generációját és az innovatív kamerarendszert kínáló ZenFone 6-ot. Köszönjük, hogy velünk tartottatok az első 30 évben, és reméljük, hogy továbbra is megoszthatjuk veletek és segítségetekkel a felhasználókkal a mindennapjaikat megkönnyítő megoldásainkat.

Ad
Scroll to top