Egyéb Hír

A Philips 2019 OLED TV-i új mércét állítanak fel a képminőség tekintetében a 3. generációs P5 motorral

A Philips TV-k fogják adni az új mércét a legjobb képminőség tekintetében a prémium TV szegmensben a 3. generációs P5 motornak köszönhetően, amely a vállalat legújabb, 2019-es OLED TV-iben található meg – beleértve a két új OLED+ modellt, amelyek az IFA kiállításon jelentek meg.

A 3. generációs P5 egy speciális, két-chipes elrendezésben valósul meg, amely fenntartja az eredeti P5 feldolgozásának optimalizált sorrendjét, de további számítási teljesítményt ad a feldolgozási lánc legfontosabb intenzív részein – végeredményben duplájára nő a feldolgozási teljesítmény, amely 30%-os képminőség javulást eredményez a piacvezető P5 chiphez képest.

A 2. generációs P5 chippel felszerelt Philips OLED televíziókat széles körben elismerték, mint a legjobb képminőséget nyújtó TV-k 2018-ban, ráadásul a cég 803-as és 903-as modelljei több mint 47 díjat és két független vaktesztet is nyertek.

A P5 harmadik generációja tovább javítja a képminőséget a továbbfejlesztett zajcsökkentésnek, az élesebb képnek, a valósághűbb színvisszaadásnak és a nagyobb kontrasztnak köszönhetően.

Az új motor elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy a Philips TV-k páratlan Perfect Natural Reality képességén is javítson, ráadásul jobb HDR teljesítményt kínál a HDR10 és a HDR10+ felvételeken egyaránt, továbbá képes finomítani a Dolby VisionÒ kódolású dinamikus HDR tartalmakon is.

A Dolby Vision átalakítja a TV nézés élményét az élénk képminőséggel – hihetetlen fényerő, kontraszt, részletek és színek, amelyek a szemed előtt keltik életre az eléd táruló látványt. Ha az átlagos képhez viszonyítjuk, a Dolby Vision sosem látott színeket, 40-szer fényesebb kiemelést, és 10-szer sötétebb feketéket képes megjeleníteni. Végeredményben olyan valósághű képmegjelenítést tesz lehetővé, hogy a felhasználó képes elfelejti, hogy a képernyőt nézi.

A kiváló zajcsökkentés mindig is fontos eleme volt a P5 feldolgozókészletének, köszönhetően a kifinomult mozgás-elemzésnek, amely a térbeli és ideiglenes zajcsökkentéssel kombinálva működik, ezzel lehetővé téve a zaj maximális csökkentését anélkül, hogy elmosná a részleteket.

A Philips TV-k 3. generációs P5 motorja kontúrjavító képességgel, képmélység számítással és szórványos szűréssel lett kiegészítve, hogy még tisztább és élesebb képet alkothasson meg.

A tökéletes élesség érdekében, az eredeti P5 motorban megtalálható részletnövelő funkció is továbbfejlesztésre került az eredeti részlet mérőhöz való részletvédelem és helyreállítás hozzáadásával, hogy jobb eredményt produkáljon az eredeti pixelek élesítése során. Az új egyenesítő szűrő különösen hatékonyan működik alacsony és magasfokú átlós szögek esetén.

Ez végeredményben kifinomultabb képet, részletesebb vonalakat és megnövelt mélység érzetet biztosít.

A Philips TV-k egyedi Perfect Natural Reality képessége szintén tovább lett fejlesztve az új tükröződés érzékelő használatával, plusz jobb régióbesorolással rendelkezik ellentétes hangképzés esetén. Ez javított kontraszt-, mélységérzet élményt, valósághűbb tükröződést, élesebb képet és természetesebb színeket eredményez, hogy a sima SDR tartalmat HDR-szerű élménnyé alakítsa.

Az új továbbfejlesztett képességek összességében javítják a HDR10/HDR10+ teljesítményt is.

A HDR tartalmakhoz a 3. generációs P5 nagyobb bitsűrűséget használ, hogy a sötétebb részek részletgazdagságát megőrizze, ezzel gondoskodva arról, hogy a nagyon világos és színekben gazdag jelenetekben ne legyen szín-vágás, illetve nem kívánatos szín-sávozás, ezzel megóvva a színárnyalatokat.

Újdonság 2019-ben a Dolby Vision kompatibilitás. A Philips piacvezetőnek számít az egyedülálló HDR támogatásának köszönhetően az összes fő formátumhoz – beleértve a Dolby Vision-t – a cég majdnem teljes kínálatában – a 6000-es sorozat feletti összes modell.

A Philips TV képminőségért felelős csapata szorosan együttműködött a Dolby-val, hogy a P5 kulcsfontoságú előnyeivel látványos nézői élményt produkáljanak a művészi szándék megtartása mellett.

A 3. generációs P5 javítja az SDR és HDR10/HDR10+ tartalmakat is a zaj, és képhibák csökkentésével, így eredményezve élesebb és folyamatosabb képminőséget.

Ad
Scroll to top