Hír

Alkotóknak készült prémium laptopokkal bővít az MSI

A PC gyártók körében mostanság igencsak népszerű célközönség lett az úgynevezett „tartalomgyártók” vagy éppen „alkotók” tábora, akik több fontos szempont alapján választanak maguknak gépet. Egyfelől ott van a mozdíthatatlan Apple-párti rész, akit a Windows-os oldal vélhetően nem igazán tud elmozdítani, de nem is feltétlenül ez a cél, hiszen rengetegen vannak, akik Windows-t igénylő szoftvert használnak vagy éppen elfogadhatatlannak tartják a MacBook Pro árazását.

Nos, értük óriási a verseny, hiszen az ASUS és Acer mellett ott van többek között az MSI is, de persze a Dell, valamint a HP sem igazán maradna ki a sorból, viszont az első három gyártó mostanság nagyon nagy hangsúlyt fektet erre a területre. Az MSI nemrég bejelentette, hogy a hamarosan kezdődő IFA 2019 alkalmával bemutatja legújabb, tartalomgyártóknak szánt fejlesztéseit, melyek már az Intel 10. generációs processzoraira épülnek majd, vagyis minden eddiginél hatékonyabbak és erősebbek lesznek.

Az újdonságok az MSI Prestige és MSI Modern családokba érkeznek majd, a 10. generációs Intel megoldások mellett pedig érdemes megemlíteni az NVIDIA GeForce 16xx grafikus kártyákat is, vagyis vélhetően az 1650 és 1660 párosát, illetve a Ti változatokat, melyek remekül kiegészíthetik az erős processzorokat. Ez a páros valóban komoly erőt kínál majd a 4K-s videóvágáshoz, a fotók szerkesztéséhez vagy éppen a streameléshez és játékhoz.

A tartalmakat vizuálisan is ellenőrizni kell, így nem maradhatott el a vékony kávák közé csomagolt True Pixel kijelző sem, melyből akár 4K UHD változatot is konfigurálhatunk magunknak. Ezek 100%-ban lefedik az Adobe RGB színtartományt és Delta-E<2 színpontossággal rendelkeznek, így garantálva a valósághű megjelenítést és a vizuális munkák során elengedhetetlen valósághűséget.

A Prestige 15 esetében a gyártó 16 órás üzemidőt emleget, míg a Prestige 14 esetében 10 óra környékét ígérnek, de jól tudjuk, hogy ha ennek a fele teljesül, már akkor is igen korrekt időkről beszélhetünk. Mindkét modell 2-2 Thunderbolt 3 csatlakozást és villámgyors WiFi 6 szabványt kínál. A Modern széria kapcsán az elegancia mellett a könnyű súlyt emelték még ki, hiszen a Modern 14 mindössze 1,19kg-ot nyom majd.

Amennyiben elérhetővé válnak az újdonságuk, úgy partnerünk, a HunIT magazin egészen biztosan tesztelni fogja őket!

Ad
Scroll to top