Egyéb

Kompakt ATX házzal bővít a Cooler Master

A többszörös díjnyertes számítógép komponens és periféria gyártó és tervező Cooler Master bemutatja az új MasterBox Q500L-t. A MasterBox Q500L kis mérete ellenére meglepően sok egyedi megoldást és tulajdonságot sorakoztat fel. A MasterBox Q500L szabványos ATX alaplap és tápegység befogadására képes, kompakt mérete ellenére.

High-Density Builds

A Q sorozat legújabb tagja új szintre emeli a kompakt házakban eddig megszokott ATX szabványt. A belső kialakításnak köszönhetően a tápegység átkerül a ház elülsö/felső részébe annak érdekében, hogy teljesen felhasználhatóvá tegye a belső teret, miközben helyet biztosít a komponenseknek. Így akár 360mm-es grafikus kártyát is használhatunk a szabványos ATX tápegység mellett. Mindezt párosítva egy felül elhelyezhető 240mm-es radiátorral, a MasteBox Q500L-el könnyedén felépíthető egy teljes értékű erőgép.


Kis Méret a Szabvány ATX-hez – A MasterBox Q500L a szabvány ATX alaplapokat és tápegységeket támogatja úgy, hogy mindössze 386mm mély és 381mm magas.
Teljesen Perforált Ház – A felső, elülső, hátulsó és alsó panel elemek is perforáltak, így kimagasló légáramlást biztosítanak szinte bármilyen konfigurációnak.
Áthelyezhető I/O Panel – A ház széles körűen használható, változtatható fekvésű, amihez hozzá tartozik az I/O panel áthelyezhetősége is.
Vízszintes és Függőleges elhelyezhetőség – A ház függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhető, a gumírozott csavarok pedig lábként is funkcionálhatnak.
Függőleges Tápegység Elhelyezés – A tápegység a ház elülső részében kapott helyet annak érdekében, hogy kihasználható legyen a teljes belső rész. A tápegység keret áthelyezhető a konfigurációtól és az alaplap típusától függően.
Mágneses Porszűrők – A mágneses porszűrők egyedi kialakítást kaptak. A mágneseknek köszönhetően a porszűrők gyorsan és egyszerűen eltávolíthatók így gyorsan és könnyedén tisztíthatók.
Letisztult Kábel Elvezetések – Az alaplapi tálca mögött, 27-30mm-es hely áll rendelkezésre a kábel menedzsment kialakítására.
Széltől – Szélig Átlátszó Oldallap – Az oldallap teljes mértékben megmutatja a PC belsejében lévő konfigurációt.

Variálható Összeállítás

Egy speciálisan kialakított keret segítségével a tápegység a ház felső, elülső részében helyezhető el. Mivel ez a keret más helyekre is beszerelhető, más és más hardver konfigurációk alakíthatók ki. Például ha ITX alaplapot használunk ATX helyett, akkor a tápegység a megszokott helyre is beszerelhető hátul alulra, így az előlapon keresztül még jobban szellőzik a MasterBox Q500L belseje. Amennyiben folyadékhűtés kerül a házba, a tápegység lejjebb is helyezhető elöl, így bőven marad hely a radiátornak a felső részben. A hűtés konfigurációtól és formátumtól is függhet, szinte az egész ház perforált, így a légáramlás folyamatosan biztosított.

Egy Méret Mindenre

A Q sorozat minden tulajdonsága megtalálható a MasterBox Q500L-ben is, az áthelyezhető I/O paneltől kezdve, a vertikális illetve horizontális elhelyezhetőségig. Mivel az egész Q sorozat egy méretet képvisel, így a kiegészítők, mint a talpak, az I/O panel és az egyéb panelek, visszafelé is kompatibilisek. Mindezek mellett biztosnak látszik az is, hogy következő generációs Q sorozatok modelljei szintén ezekre az alapokra épülnek majd, így a kompatibilitás és a széles körű felhasználhatóság a jövőben is garantált lesz. A MasterBox Q500L-ben megtalálható minden jó tulajdonság az előző Q sorozatokból, mégpedig úgy, hogy akár ATX méretű komponensek is elférnek a kicsi, mégis robosztus házban.

Ár & Elérhetőség
A MasterBox Q500L 2019 májusától érhető majd el a kiskereskedőknél, 15 900 forintos bruttó ajánlott végfelhasználói áron.

Ad
Scroll to top