Egyéb

Újabb PC-s VR Headsetet mutatott be az Oculus

A Game Developers Conference idén meglehetősen nagy bejelentéseket tartogat a résztvevők és a nagyközönség számára, hiszen óriási márkák képviseltetik magukat a rendezvényen. A Show-t egyelőre a Google lopja el a Stadia névre keresztelt, felhő-alapú gamer platformjával, mely állítólag a gaming jövője.

A másik jövő a virtuális valóság, ami egy ideje már jelen is, de közben még továbbra is azt mondhatjuk, hogy kell néhány év, mire kiforrja magát. Szerencsére a piaci szereplők nem egy helyben várják a fejlődést, amit jól mutat az Oculus bejelentése is. A GDC-n leplezték le ugyanis az új PC-s VR Headsetjüket, az Oculus Rift S-t, melynek megalkotásában a Lenovo segédkezett.

Az új headset egyik legnagyobb dobása az 5db beépített Oculus Insight szenzor, mely lehetővé teszi a környezet skálázását, ezáltal nem lesz szükség extra külső szenzorokra a szabad mozgáshoz és kiteljesedett VR-élményhez. Az LCD kijelző 2560 x 1440 pixelt jelenít meg, ami szemenként 1280 x 1440 pixelt jelent. Javítottak a kényelmen is, új fejpánttal van dolgunk és természetesen van egy 3,5mm-es jack-csatlakozó is rajta a saját fejhallgató használatához.

Úgy fest, hogy a megnövekedett felbontás a képfrissítés csökkenésével jár, hiszen 90Hz helyett 80Hz-ről szólnak a hírek. Az Oculus Rift S még tavasszal piacra is kerül, méghozzá 399 dolláros áron.

Ad
Scroll to top