Egyéb

A Zalman felsőkategóriás háza: Z11 Plus HF1

A számítógépházak piacán egyre több gyártó kínálatában találunk hasonló termékeket, a Zalman azonban külön utakon szeretne járni, miközben mindent megad a felhasználóknak, amire szükségük lehet.

Persze a külső mindig is egy szubjektív dolog lesz, így a Zalman Z11 Plus HF1 sem biztos, hogy mindenkiből egyből szerelmet vált ki. Az viszont biztos, hogy helyből nem lesz hiány, a legvadabb komponensek is megfelelő hűtést kapnak és hosszú évek múlva is tárt karokkal várja majd az új hardvereket.

Dizájn
A mai mezőnyt látva sokan keresik az egyedibb megoldásokat, lehetőleg azokat, melyek praktikusak is. A látvány tehát nem minden, a megfelelő hűtés, a tágas belső és az időtállóság is kimondottan fontos. A Zalman Z11 Plus HF1 mindezt megadja a felhasználóknak. A tápegységnek kialakított alsó helynek köszönhetően a kábelvezetés is gyerekjáték az alaplap felé. Óriási hely van a tárhelyeknek is, legyen szó normál HDD-ről, SSD-ről vagy különlegesebb, nagyobb darabokról. A grafikus kártya kapcsán 290mm hossztávot adott meg a gyártó, melybe a legtöbb modern csúcskártya is abszolút belefér.

Hűtés
Manapság rendkívül fontos, hogy a ház hűtési szempontból optimálisan legyen megtervezve, hiszen az egyre erősebb hardverek ezt igénylik annak érdekében, hogy a gépbe fektetett összeg sokáig boldogságot szolgáltasson. A Z11 Plus HF1-be akár 5db 12 vagy 14 centiméters ventilátor is elfér, melyeket 2db 18 centiméteressel segíthetünk ki. Ráadásul 5db ventilátor már eleve helyett kapott a gépben, így extra pénzt spórolva és a kezdetektől biztosítva a megfelelő hűtést. A por szintén a hűtés nagy ellensége, ezért a ház több pontján is porszűrőket helyeztünk el.

Legfontosabb adatok:
 Modell: Z11 Plus HF1
 Méretkategória: ATX Midi Tower
 Anyagok: fém és műanyag
 Támogatott alaplapok: ATX, microATX és Mini-ITX
 Belső meghajtó-helyek: 1x 2.5”, 5x 3.5”
 Külső meghajtó-helyek: 1x 3.5”, 4x 5.25”
 Csatlakozók: 1x mikrofon, 1x fejhallgató, 1x USB 2.0, 2x USB 3.0
 Méretek: 49.8x26x52.5 cm
 Súly: 7.5 kg

Ad
Scroll to top