Egyéb

Megérkeztek a szaküzletekbe a Studio F. A. Porsche által tervezett modern és elegáns AOC monitorok

Amszterdam – Megérkezett a szaküzletekbe a Studio F. A. Porsche neves tervezővállalat által tervezett és a képernyő-specialista AOC által megalkotott két új monitor. A 24 hüvelyk képátlójú AOC PDS241 és a 27 hüvelyk képátlójú AOC PDS271 egyedülálló megjelenésükkel a maguk nemében különleges monitorok.

Mindkét monitor 3-oldalon keret nélküli AH-IPS panellel és a táp-/képernyőkábelt rejtő aszimmetrikus fémállvánnyal rendelkezik, így ultra vékony minimál stílusú megjelenésű. A 27 hüvelyk képátlójú PDS271 kiemelkedő formatervezéséért nemrég elnyerte a 2017 COMPUTEX d&i díját.

Formatervezés és filozófia: Ferdinand Alexander Porsche

A kiemelkedő formatervek világába történő utazás Ferdinand Alexander Porsche egy mondatával indult, amely egyben a Studio F. A. Porsche jelmondata is: „Ha megvizsgálod egy tárgy funkcióját, gyakran érthetővé válik a formája is.“ Egy monitor esetében a funkció a vizuális tartalom megjelenítése, amelyet a fő komponens, a panel végez el. Ezért fogalmilag az ideális monitor csupán egy letisztult panelből álló, állvány, kábel és egyéb zavaró tényezők nélküli monitor lenne. A valóságban azonban a mai monitorok ennél rendezetlenebb megjelenésűek, hiszen hátsó részükből kábelek lógnak ki. Ezért a PDS sorozat formatervezési ötlete az volt, hogy a lábazat és a kábelek funkciójának egyesítésével, a kábelek olyan átalakításával, hogy azok alkossák a lábazatot, ez a rendezetlenség megszűnjön. Az eredmény egy olyan aszimmetrikus fémállvány lett, amely magában hordozza a kábeleket és amelyet a kábel természetes, szabadon áramló megjelenése inspirált. A lábazat csuklópántjának hengeres formája intuitíven tudatja a felhasználóval, hogy a monitor dönthető.

Innovatív, modern és elegáns

A PDS sorozat minden szögből szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Elölről nézve a 3-oldalas keret nélküli formaterv révén a felhasználók teljes pompájában tekinthetik meg az AH-IPS panelt. Az aszimmetrikus fémlábazat kiemeli az egyszerű és minimalista megjelenést. Mivel a kábelek nem láthatók, ezek a monitorok a valaha létezett legletisztultabb megjelenéssel rendelkeznek, így tökéletesen megfelelnek nyilvános helyeken történő használatra. A PDS sorozat tagjai elképesztő módon csupán 5,2 mm vastagak.

A tápkábel és a képernyőcsatlakozó kábelek a fém lábazaton keresztül futnak, amely egy HDMI és tápcsatlakozóval rendelkező külső moduláris dobozban végződik. A kábelek lábazatban történő vezetése forradalmasítja a szabványos monitor formatervezési megközelítést. A PDS sorozattal a „forma“ kinövi a „funkciót“.

Kiváló megjelenés belül és kívül egyaránt

Kívülről a monitor megjelenése nem hasonlítható a piacon lévő egyetlen más termékhez sem, ami pedig a belsőt illeti, fel van szerelve az AOC legújabb AH-IPS paneljeivel, amelyek gyakorlatilag minden felhasználási területhez kiválóak. Ezek a panelek 1920 x 1080 pixeles full HD felbontású képet nyújtanak, 178° látószög mellett. Az AOC SuperColor WCG technológiája lehetővé teszi, hogy a panelek lefedjék az sRGB színtér 100%-át és az NTSC színtér 90%-át.

Mindkét monitor el van látva az AOC Low Blue Light technológiájával, amely lecsökkenti a káros kék hullámhossz arányát, valamint Flicker-Free technológiával, amely PWM (impulzusszélesség moduláció) helyett DC (egyenáram) alkalmazásával szabályozza a monitor fényerejét és ezáltal csökkenti a villogást és a szem kellemetlen érzését.

A PDS241 modell ajánlott fogyasztói ára 219 euró, a PDS271 modellé 299 euró.

Ad
Scroll to top