Egyéb

Az AOC és a Studio F. A. Porsche által tervezett monitor elnyerte a COMPUTEX 2017 d&i díjat

A kijelzőgyártásban vezető szerepet betöltő AOC bejelenti, hogy az AOC PDS271, az új PDS-monitorsorozat tagja, elnyerte a 2017-es COMPUTEX d&i díjat. A nemrégiben bemutatott 24 hüvelykes PDS241 és 27 hüvelykes PDS271 monitorok a Studio F. A. közreműködésével kerültek megtervezésre.

Az AOC büszkén jelenti be, hogy a vadonatúj PDS-sorozatba tartozó PDS271-es monitora COMPUTEX d&i díjat nyert. A PDS-sorozat monitorai lenyűgözően vonzó megjelenéssel rendelkeznek. A többi monitorhoz képest a 24 hüvelykes PDS241 és a 27 hüvelykes PDS271 monitorok hátoldalán nincs táp-, illetve monitorcsatlakozó. Ezáltal pedig extra vékonyak, mindössze 5,2 mm vastagságukkal tündökölnek minimalista pompájukban. A 3 oldalú, keret nélküli panel is hozzájárul a letisztult, minimalista megjelenéshez.

A fém monitorállvány modern, aszimmetrikus tervezése nagyszerűen mutat, ezenkívül egyedülálló egykábeles megoldást kínál: a tápellátásért, valamint a monitor csatlakoztatásáért felelős kábelek futnak benne, amelyek egy külső moduláris dobozba kerülnek elvezetésre. Ennek köszönhetően semmilyen csatlakozó nincs a kijelző hátoldalán, ennek megfelelően pedig semmilyen kábel nem lóg ki belőle. A HDMI-bemenet (DisplayPort adapter támogatás), valamint a külső doboz tápellátásáért felelős csatlakozó biztosítja a monitor számára az összes szükséges áramellátást. A PDS-sorozat monitorai az AOC legújabb AH-IPS-paneleivel vannak felszerelve, amelynek köszönhetően 1920×1080 képpontos felbontású, éles és részletes képekről gondoskodnak. Az AOC SuperColor WCG technológiája lehetővé teszi, hogy a monitorok lefedjék az sRGB-színtér 100%-át és az NTSC színtér 90%-át.

A 178°-os széles látószögnek köszönhetően egyszerre több felhasználó is nézheti a monitort különböző szögből, miközben mindannyian élvezhetik az élénk színek nyújtotta élményt. A monitorok ezenkívül Flicker-Free-technológiával rendelkeznek, valamint Low Blue Light móddal is el vannak látva, amely csökkenti a szem kellemetlen érzését és fáradását folyamatos használat esetén. Fennállásának 10. évfordulójához közeledve a COMPUTEX d&i díjátadót a Taiwan External Trade Development Council (TAITRA), valamint az iF DESIGN ASIA rendezte Tajvan fővárosában, Tajpejben.

A nyerteseket április 6-án és 7-én választotta ki 6 nemzetközileg elismert szakértő, akik 5 kritériumot vettek figyelembe: innováció és kidolgozottság, esztétika, felelősségteljesség és pozicionálás.  A zsűri 8 országból 77 benevezett munkát választott ki a díjra. A hivatalos díjátadó ceremóniára május 29-én és 30-án került sor, amely a COMPUTEX hivatalos weboldalán és az iF World Design Guide-ban is közzétételre került. A díjnyertes termékeket május 30. és június 3. között állították ki a COMPUTEX kereskedői bemutatón.

Ad
Scroll to top