Egyéb

Elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja a 21. századi oktatásért

Tizenhat oktatási intézmény részvételével elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja, amely a technológiai feltételek biztosításán túl egyszerre jelent tudásmegosztást és képzést a iskolaigazgatóknak és a tanároknak is.Magyarországon is elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja, amellyel a vállalat hozzá kíván járulni a 21. századi oktatás körülményeinek megteremtéséhez. Az első szakaszban 16 intézménnyel indul el a program, miközben a Microsoft célja az, hogy három éven belül a részt vevő iskolák hálózata ötven tagúra bővüljön. Az Innovatív Iskolák számára a Microsoft hároméves, komplex kapacitásfejlesztési programot kínál, amelynek során az iskolák egymással és a Microsoft dedikált munkatársaival együttműködve segítik a hazai oktatás fejlődését. A Microsoft az ingyenes Office 365 hozzáféréssel, komplett iskolai kommunikációs rendszer kiépítésével, a legmodernebb felhő alapú technológiákkal, gyakorlati képzésekkel, személyre szabott mentori szerepvállalással és a külföldi és hazai tapasztalatok átadásával segíti az Innovatív Iskolák tehetségműhelyeinek felállítását.

Az innovatív iskolák lelkét az elkötelezett vezetők jelentik, ezért a Microsoft programjának fontos része a vezetőképzés is. Az Innovatív Iskola Program keretében a Microsoft havi rendszerességű képzésekkel, tudásmegosztásra építő tréningekkel támogatja az igazgatókat többek között a vízióalkotásban, szervezeti és kapacitásfejlesztésben, stratégiai tervezésben, az iskola jövőképének meghatározásában, miközben segítséget nyújt abban is, hogy az intézmények felkészüljenek a digitális transzformációra.

A Microsoft újdonságokkal is készült a 2016/17-es tanévre: az Office 365 Education részeként elérhető a Microsoft Classroom, a School Data Sync, a Microsoft Forms, a OneNote ink és a Learning Tools alkalmazás. Az Office 365 Education pedig továbbra is ingyenesen használható a diákok és pedagógusok számára.

Ad
Scroll to top