Egyéb Hír

Megérkezett a BenQ új 4K UHD vezeték nélküli intelligens projektora

A BenQ, a világ egyik vezető DLP projektor gyártója bemutatta a TK810-et, az első olyan 4K UHD vezeték nélküli projektort, amelyet erősen megvilágított nappalikban történő élő közvetítésekhez és straminghez fejlesztettek ki. A projektor 3200 ANSI lumen fényerővel, borotvaéles valódi 4K UHD felbontással, valamint 92%-os Rec.709 színtér lefedettséggel villanyozza fel nézőit. A TK810 főbb jellemzői között megtalálható a projektorra optimalizált HDR technológia és az automatikus BenQ LumiExpert környezeti fény kompenzáció, amelyekkel a nap bármely szakában tökéletesen kiegyensúlyozott fényerőt és kényelmes megtekintési élményt képes biztosítani.

„A TK810 valóban nagyszerű televíziós és mozis élményt ígér az otthonunk kényelmében” – nyilatkozta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „A kiemelkedő fényerő és színpontosság mellett a TK810 változatos csatlakozási felületet és vezeték nélküli képességeket kínál,  amelyeknek köszönhetően óriás tévévé változtatja a nappali falát.”

A mai 4K HDR streaming változatos tartalmainak teljes kihasználása érdekében, a TK810 Aptoide TV-vel érkezik, amelyet több százmillió felhasználó használ világszerte olyan alkalmazások hozzáadására, mint a Netflix, az Amazon Prime Video, a YouTube, a Twitch, a vagy éppen a videojátékok. A TK810 támogatja az USB meghajtókról történő közvetlen médialejátszást, valamint WiFi-n keresztül képes az iOS, Android, Mac és Chrome böngészők tartalmának kivetítésére is. A felhasználók a BenQ Smart Control alkalmazás segítségével navigálhatnak az adatfolyamok között és vezérelhetik a projektort, a BenQ Voice Assistant segítségével pedig akár hangvezérléssel kereshetnek és játszhatnak le YouTube-videókat.

A TK810 projektor 8,3 millió különálló képpontot jelenít meg, valódi 4K 3840×2160 felbontással, a BenQ exkluzív HDR segítségével pedig támogatja a projektorra optimalizált HDR10 és HLG megoldásokat, amelyek optimalizálják a kontrasztot és a tisztaságot. A TK810 éles UHD felbontásáért a 4K használatra optimalizált, teljesen üvegből készült lencserendszer felel, amely a BenQ új 4K RGBW színkerekével pontosan meghatározza és tökéletesen kiegyensúlyozza a megjelenített képet, ezzel elérve a Rec.709 HDTV szabványos színtartományának 92%-os lefedettségét.

A TK810 lenyűgöző 3200 ANSI lumen fényerejének és az exkluzív BenQ LumiExpert automatikus környezeti fényérzékelő technológiájának használata optimalizálja a megtekintési élményt és biztosítja a nézők kényelmét. Ezenkívül a TK810 rendelkezik egy CinemaMaster Video+ képkocka-implementáló technológiával, amely folyamatos mozgást eredményez a gyors ütemű akciófilmek és sportesemények számára, valamint a CinemaMaster Audio+2 5 W-os, kamrás hangrendszere magával ragadó élményt nyújt.

A TK810 kifinomult kialakítása bármilyen környezethez illik, ragyogó formájával pedig a ház bármely helyiségében megállja a helyét. A TK810 1,1x zoommal rendelkezik, így mindössze 3,2 méterről képes akár 100 hüvelykes kép vetítésére. Az automatikus függőleges trapézeffektus-korrekció segítségével pedig a beállítás könnyű és gyors.

A különösen tartós, Digital Light Processing (DLP) technológiával – a 2015-ös Academy Award of Merit Oscar® díjazottja, amelyet a digitális mozi rendszerek 90%-a használ – a TK810 fényforrása tartós, precíz színekkel és borotvaéles képekkel garantálja a DLP minőséget, karbantartás és képminőség romlás nélkül.

Ad
Scroll to top