Egyéb Hír

A QNAP HybridMount támogatja az AWS S3 kompatibilis tárolóeszközöket

A QNAP® Systems, Inc., a számítási, a hálózatépítés és a tárolási megoldások egyik vezető innovátora bejelentette, hogy a HybridMount fájl alapú Cloud Gateway alkalmazás támogatja az AWS S3 kompatibilis tárolókat, így a felhasználóknak nagyobb teret nyújtanak a sokoldalú felhőtárolók központi vezérlésére a QNAP NAS rendszerükön keresztül. A HybridMount gyorsítótárazás engedélyezésével a felhőn tárolt fájlokat a NAS automatikusan a gyorsítótárba helyezi, ezáltal jelentősen csökkentve a hozzáférési időt.

A HybridMount távoli csatlakoztatás funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a megosztott felhő tárhelyeiket letárolják a NAS-ra, a File Station és a Qfile segítségével pedig központilag kezelhessék azokat. A jelenleg támogatott 26 felhőalapú tárolón felül – beleértve a file storage és object storage-okat – a HybridMount mostantól támogatja az AWS S3 kompatibilis tárolókat is, ezzel lehetővé válik a natív támogatás nélküli felhőalapú tárolók NAS-hoz való hozzárendelése, így különböző felhő-tárolási lehetőségeket kínálva a nagyobb rugalmasság érdekében a többfelhős környezetekben.

A HybridMount tárolási átjáró funkcióval is rendelkezik. A HybridMount helyi gyorsítótárazás funciójának engedélyezésével a felhőben tárolt legfrissebb fájlokat automatikusan elmenti az SSD gyorsítótárába (HybridMount Cache Volume), hogy javítsa a tárolási hatékonyságot és a gyorsítótár elérési arányát, miközben optimalizálja a hozzáférési időt a felhőalapú fájlok számára. A HybridMount segítségével a felhasználók a számítógépeken is a megszokott hozzáférési módokat használva (beleértve az SMB-t, FTP-t, AFP-t, NFS-t és WebDAV-t) érhetik el a felhőn tárolt fájljaikat a NAS rendszerükön keresztül.

Továbbá a vállalatok használhatják a QNAP NAS-uk proxy beállításait a szigorú tűzfalszabályok létrehozására a hálózat védelme érdekében, valamint az illetéktelen behatolások ellen. A proxy hozzáférési szabályok használhatók a HybridMount-tal való csatlakozás során is a nagyobb hálózati védelem érdekében.

„A HybridMount a központi kezelés és az alacsony késleltetésű felhőhöz való hozzáférés előnyeit nyújtja mindenki számára. A vállalkozások a HybridMount-ot más irodákban lévő NAS-okon is használhatják, az egységes felhőtárhelyhez való csatlakoztatást követően pedig megoszthatják és szinkronizálhatják fájljaikat a nagyobb hatékonyság érdekében a többoldalú együttműködések során”- nyilatkozta Josh Chen, a QNAP termékmenedzsere.

A QNAP két ingyenes HybridMount licenszt nyújt a felhasználók számára egy hibrid felhő-környezet létrehozásához. A vállalkozások további licenszeket vásárolhatnak a QNAP Software Store-ban, a felhőalapú kapcsolatok hozzáadása a könnyű méretezhetőség érdekében, ezzel megfelelve a vállalatok növekedési követelményeinek.​​​​​​​

A HybridMount a következő felhőtárolókat támogatja (folyamatosan bővülő lista):

Alibaba Cloud®, Amazon® Drive, Amazon® S3, Amazon® S3 kompatibilis tárolóhely, Azure®, Backblaze® B2, Box®, Citrix® ShareFile®, Cynny® Space, DigitalOcean® Spaces, Dropbox®, Google Cloud ™, Google Drive ™, HiCloud®, HiDrive®, HKT®, HUAWEI® Cloud, IBM Cloud ™, Microsoft® SharePoint®, OneDrive® for Business, OneDrive®, OpenStack®, Qcloud® IT, Qiniu®, Rackspace®, Wasabi®, Yandex® Korong

Ad
Scroll to top