Kiemelt hír Teszt

Genesis Nitro 880 Teszt

Rendkívül kényelmes augusztus van a hátunk mögött, hiszen a Natec Genesis felsőkategóriás gamer székén ülve játszottuk végig a nyár utolsó hónapját.

A Genesis kínálatában az SX33-tól felfelé megtaláljuk a Nitro 550-es, Nitro 770-es és Nitro 880-as modelleket, melyek igazából az egész piacot lefedik. Értelemszerűen az SX33 jelenti a belépőkategóriát, mely egyébként kiváló választás fiatalok és egyszerűbb felhasználók számára, hiszen egy bútorbolt irodai székeihez képest már az is megváltást jelent és az ára is rendkívül baráti. A Nitro 550 testesíti meg a középkategóriát, míg a Nitro 770 és Nitro 880 ül a kínálat tetejét. Mi nem haboztunk egész hónapra elkértül a Natec Genesis Nitro 880-at és íme a tartós tesztünk eredménye:

Külső

Kezdjük a külsővel, melyről igazán sokat azért nem lehet beszélni, hiszen mégiscsak egy székről van szó, de azért van pár megemlítendő dolog. A Nitro 550 azért volt számunkra színpatikus, mert a műbőr találkozott a szövettel, utóbbi pedig rendkívül puha, kényelmes és a nyári időszakban sem izzad bele az ember. Ezért féltünk kicsit a teljesen Eco-bőr Nitro 880-tól, de az biztos, hogy minőségileg abszolút felsőbb kategóriában játszik és ez igaz rá a külsejét és az anyaghasználatot nézve is. Viszont a bőrnek ugye van egy olyan hátránya, hogy hidegebb időben bizony egy ideig nem nyújt olyan komfortot, de ez maximum a nagy téli hónapokra lehet igaz, meg amúgy is a szobákban kellően meleg szokott lenni.

Nálunk egyébként a piros-fekete modell járt, itthon még kapható belőle a kék-fekete is, ami szintén nem mutat rosszul, de ha már ilyen anyaghasználatot választunk, akkor talán előbbi egy fokkal elegánsabb összhatással bír. A külsőhöz tartozik a két párna is, melyeket a csomagban találunk. Általában a felsőkategória két párnával kényeztet, ezt pedig a középkategóriás ár ellenére itt is megkapjuk. Mindkettő kényelmes, puha és ugyanolyan borítású, mint a szék.

Szerkezet

Ebben a részben taglalnánk a felépítést és a mechanikát. A kiindulópont egy egyenes tartású, kellően magas és széles, kényelmes irodai szék, melynek természetesen állítható a magassága és a karfákat is hozzá állíthatjuk. Ehhez jön még hozzá a dönthetőség, mely kb 180 fokos fekvő lehetőséget is jelent, de azért ne éljük bele magunkat, aludni csak nagyon extrém esetben aludnánk így rajta. Az ülés egyébként kb 6-8 centiméter vastag párnázást kapott, míg a hátsó rész kb 4-et, ez teljesen megfelelő. Egyedül a karfa vékonysága aggasztó kicsit, talán az SX33 párnázott kartámaszainak egy minőségibb változata jobb opció lett volna itt.

A strapabíróságot nem csak az anyaghasználat és a látszat erősíti meg, hanem a gyári adatok is ezt támasztják alá, hiszen 150kg-os terhelést is elbír a szerkezet, ami azt jelenti, hogy tényleg majdnem mindenki számára jó választás ez a modell.

Árazás és végszó

A Natec Genesis Nitro 880 jelenleg valamivel 75 000 Ft alatt szerezhető be. Ez már nem kevés pénz egy gamer székért, de látni kell, hogy ez a Genesis felsőkategóriás megoldása, míg sok riválisa ilyen áron a belépőmodelljét vagy jó esetben a középkategóriás megoldását kínálja. Ez azt jelenti, hogy sok riválisához nem jár 2 párna vagy 2 év garancia vagy éppen nem ilyen stabil, tényleg a legtöbb pontján az ízlésünkhöz szabható kialakítást kapunk.

Akiknek már tényleg csak egy gamer szék hiányzik a tökéletes harctérhez, azoknak ez a modell kiváló választás. Szintén ajánljuk azoknak, akik extra érzékenyek a kényelemre és nem szeretnének megelégedni a középkategóriával, még ha a piaci árakat nézve csak arra van pénzük. Akik viszont fiatalok, vagy éppen gyerekeknek, esetleg átlagfelhasználásra vennének széket, azok számára nyitott opció a Nitro 550-es, mely talán minden más modellnél jobban megtestesíti azt, amit a Genesis vall, vagyis korrekt minőség, elérhető áron.

Ad
Scroll to top