Hír PC

Zalman Z3 Iceberg: A természet ihlette

A Zalman kínálatában már számos letisztult külsővel, ám praktikus megoldásokkal rendelkező számítógépház található, a Z3 Iceberg-et azonban egy érdekes természeti jelenség inspirálta.

A különleges előlapot a gleccserek vad és határtalan vonalvezetése inspirálta, az eltolt kialakítást pedig úgy tervezték a mérnökök, hogy a lehető legtöbb szellőzést biztosítsa a hardvereknek az előlap oldalán található hálóknak köszönhetően. A hagyományosan legnépszerűbb Mid-Tower kategóriába tartozó számítógépház a port több három helyen is megszűri, hiszen felül mágneses porszűrővel, elől és alul pedig kivehető, csatolt porszűrővel rendelkezik.

4mm vastag edzett üveg oldallapot kapott, így a hardverek és az RGB világítás pompája is jól látszanak majd. A 410 x 210 x 480 mm-es mérethez 6,4kg-os súly társult, így az acéllal és üveggel operáló ház viszonylag kompakt és könnyen szállítható. Érdekessége, hogy 280mm-ig még az E-ATX alaplapoknak is van benne hely, így különlegesebb célt szolgáló konfigurációk is építhetőek az elegáns házba.

A grafikus kártyáknak 315mm helyet hagytak a tervezők, a processzorhűtő maximum 163mm magas lehet, míg a táp maximális hosszát 210mm-ben határozták meg. A megfelelő hűtésről maximum 6db ventilátor gondoskodhat, a csomagban pedig egy hátsó és egy első, 120mm-es, ARGB világítással is rendelkező egységet találnak a vásárlók. Természetesen folyadékhűtést is fogad a Z3 Iceberg, a Reserator5 240 és 360mm-es fehér egységei például remekül mutatnak benne.

Az I/O panelen a két USB 3.0 mellett egy USB 2.0 csatlakozó is helyet kapott, valamint dedikált gombot kapott az RGB vezérlő és külön kapjuk meg a fejhallgató és a mikrofon portját. A szintén fehér RGB vezérlőegység is a csomag része, mellyel a további ventilátorok és a folyadékhűtés is vezérelhető, illetve összehangolható az alaplappal.

A Zalman Z3 Iceberg fehér és fekete színekben is elérhető itthon, méghozzá 20 000 Ft környékén.

Ad
Scroll to top